‘Langer zelfstandig thuis’
 

Onze Diensten

Het Vitalis wijkzorgteam kan u ondersteunen met personenalarmering, hulp in de huishouding, persoonlijke verzorging en verpleging, specialistische behandelingen, mantelzorg, ontmoeting & dagbesteding. Dit doen we in en rondom diverse WoonincPlusVitalis locaties. 

 

Wijkzorg

 

Door onze locatiegebonden werkwijze bieden wij een breed pakket aan mogelijkheden ter ondersteuning van het zelfstandig thuiswonen. We zijn altijd vertrouwd dichtbij, u ziet zoveel mogelijk dezelfde gezichten.

Hulp in de huishouding

Worden de dagelijks terugkerende huishoudelijke werkzaamheden een last voor u? Als u het huishouden niet of slechts beperkt kunt uitvoeren, kunnen wij u hierbij ondersteunen. Onze hulp kan bijvoorbeeld bestaan uit het schoonmaken van uw woning, wassen en strijken, boodschappen doen of de hond uitlaten.
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor vergoeding via de WMO? De wijkverpleegkundige of onze zorgadviseurs op het klantencentrum helpen u graag verder. 

Particulier tarief (zonder indicatie):

€ 14,50 per half uur. Prijspeil 2018. Hulp in de huishouding is leverbaar binnen 1 week. Voor vervanging bij ziekte wordt gezorgd.

Personenalarmering in de wijk

Met personenalarmering bent u in staat om hulp in te roepen op het moment dat het nodig is. Dag en nacht, vanaf elke plek in uw huis. Met één druk op de knop heeft u contact met een gediplomeerd hulpverlener. En indien nodig, komt er zo snel mogelijk iemand naar u toe.

Ouderen uit de wijk, die niet op onze locaties wonen, verwijzen wij u door naar Jinca. Kijkt u op hun website voor meer informatie. Of neem contact met hen op via 088 55 20 280 /info@jinca.nl

 

Mantelzorg

Als mantelzorger moet u af en toe ook op adem kunnen komen. Vitalis neemt de zorg voor uw naaste graag even van u over. Dit noemen we respijtzorg. We bieden een beschermde woonomgeving in een van onze ingerichte appartementen. Kleine teams van medewerkers en vrijwilligers leveren de zorg met betrokkenheid en aandacht. U kunt er op vertrouwen dat diegene waar u voor zorgt, bij Vitalis in goede handen is.

Respijtzorg is er voor inwoners van Eindhoven (vanaf 60 jaar) die zelfstandig wonen en een (lichte) zorgvraag hebben.

Wilt u meer informatie?
Kijk bij mantelzorg of neem contact op met het klantencentrum.

Thuiszorg

Heeft u hulp nodig bij het aan- en uitkleden, douchen of wilt u uw zelfredzaamheid versterken? Onze wijkverpleegkundigen en - verzorgenden zijn goed opgeleid en zeer ervaren. Ook met wondverzorging of het toedienen van medicijnen helpen we u graag. Onze wijkteams staan dicht bij u. Zo bouwt u een band op waardoor u ook voor persoonlijk gesprek over bijvoorbeeld het omgaan met de consequenties die ouderdom en/of ziekte met zich mee kunnen brengen, bij hun terecht kunt.

De wijkverpleegkundige helpt u graag met het regelen van uw indicatie.

thuiszorg genderstate

Ontmoeten & dagbesteding

Heeft u behoefte om af en toe de deur uit te gaan? Andere mensen te ontmoeten of meer te bewegen? Maar wilt u dat wel graag in een vertrouwde omgeving? Vitalis organiseert volop mogelijkheden gratis of tegen een geringe betaling. Kijkt u op de vitalis.samenuitagenda.nl voor ons aanbod op de diverse locaties.

Wilt u een structurelere oplossing met professionele begeleiding? Dan kunnen zelfstandig wonende senioren met een WMO-beschikking ook terecht op onze dagbesteding. Klik hier voor meer info.

Specialistische behandelingen

Of het nu gaat om een korte herstelperiode of een langer durende opname met intensieve behandelig, onze specialistische zorg staat voor u klaar. Samen met u zoeken we naar de beste aanpak. 

Onze expertises: Fysiotherapie, Logopedie, Muziektherapie, Diëtetiek, Psychologie en Ergotherapie. Klik hier voor meer informatie.

Fitness onder begeleiding van onze Fysiotherapeuten? Dat kan! Op 3 locaties. Klik hier voor meer informatie.