Mantelzorg

Mantelzorg

Als mantelzorger levert u een enorme prestatie. U zorgt dagelijks voor bijvoorbeeld uw partner, vader of moeder. Elke dag weer, ook in het weekend. Om u op adem te laten komen biedt Vitalis WoonZorg Groep in Eindhoven: respijtzorg. ’Respijt’ betekent onderbreking; om u te ontlasten. Wij nemen dan uw mantelzorg voor uw naaste voor een korte periode van u over. Wij beschikken over volledige ingerichte appartementen en bekijken samen met u en degene waar u altijd voor zorgt, wat past bij de levenswijze en welke zorg nodig is.

Mantelzorg
Mantelzorg

Wenst u meer informatie of bent u geïnteresseerd?

 

De (zorg)adviseurs van het klantencentrum helpen u graag verder

Waar kunt u terecht

U kunt voor ‘respijtzorg’ bij verschillende WoonincPlusVitalis locaties terecht:

U ontvangt van ons een rondleiding en kennismaking, zodat degene waar u voor zorgt zich snel thuisvoelt. Voor zover dat mogelijk is, kan er worden meegedaan aan de (gratis) activiteiten, kan er gebruik worden gemaakt van de voorzieningen in de locatie. Van ons grand café tot aan de bibliotheek. Soms tegen (een kleine) betaling.

Voor wie?

Respijtzorg is er voor inwoners van Eindhoven (vanaf 60 jaar) die zelfstandig wonen en een (lichte) zorgvraag hebben. De bedoeling van respijtzorg is u als mantelzorger, even een korte onderbreking krijgt van de zorg die u verleent aan naasten. Even tijd om andere dingen te doen. Zoals vrienden of familie bezoeken, een dagje uit, die achterstallige klussen oppakken of lekker ongestoord bezig zijn met uw hobby. Respijtzorg is niet bedoeld voor crisissituaties. Daarvoor kunt u terecht bij uw huisarts.

 

 

 

Respijtzorg: in goede handen bij Vitalis

Diegene waar u voor zorgt is bij Vitalis in goede handen. We werken met kleine teams van medewerkers en vrijwilligers. We bieden een beschermde woonomgeving in een van onze ingerichte appartementen met veel ruimte voor een eigen leven. Wij leveren de zorg met betrokkenheid en aandacht. Daarbij werken we nauw met u samen. Ook zorgalarmering en opvolging hiervan is aanwezig.

Kosten

U dient een WMO-beschikking te hebben. Aanmeldingen voor cliënten lopen via Wij Eindhoven en het klantencentrum. Eventuele aanvullende ondersteuning die noodzakelijk is tijdens het logeren, dient apart te zijn geïndiceerd.