'Wij nemen graag de zorg even van u over'

Mantelzorg

Als mantelzorger levert u een enorme prestatie. U zorgt dagelijks voor bijvoorbeeld uw partner, vader of moeder. Elke dag weer, ook in het weekend. Om u op adem te laten komen biedt Vitalis WoonZorg Groep in Eindhoven: respijtzorg. ’Respijt’ betekent onderbreking; om u te ontlasten. Wij nemen dan uw zorg voor uw naaste voor een korte periode van u over. Wij beschikken over volledige ingerichte appartementen en bekijken samen met u en degene waar u altijd voor zorgt, wat past bij de levenswijze en welke zorg nodig is.

Wenst u meer informatie of bent u geïnteresseerd?

 

Onze adviseurs helpen u graag verder

Waar kunt u terecht

U kunt voor ‘respijtzorg’ terecht verschillende WoonincPlusVitalis locaties terecht:

  • Berckelhof (Tongelre) 
  • Wilgenhof (Stratum)
  • Kortonjo/'t Lint (Stratum)
  • De Horst/Kronehoef (Woensel)
  • Theresia (Strijp)

U ontvangt van ons een rondleiding en kennismaking, zodat degene waar u voor zorgt zich snel thuisvoelt. Voor zover dat mogelijk is, kan er worden meegedaan aan de (gratis) activiteiten, kan er gebruik worden gemaakt van de voorzieningen in de locatie. Van ons grand café tot aan de bibliotheek. Soms tegen (een kleine) betaling.

Voor wie?

Respijtzorg is er voor inwoners van Eindhoven (vanaf 60 jaar) die zelfstandig wonen en een (lichte) zorgvraag hebben. De bedoeling van respijtzorg is u als mantelzorger, even een korte onderbreking krijgt van de zorg die u verleent aan naasten. Even tijd om andere dingen te doen. Zoals vrienden of familie bezoeken, een dagje uit, die achterstallige klussen oppakken of lekker ongestoord bezig zijn met uw hobby. Respijtzorg is niet bedoeld voor crisissituaties. Daarvoor kunt u terecht bij uw huisarts.

 

Wilt u een kijkje komen nemen?

Neem contact op

 

Respijtzorg: in goede handen bij Vitalis

Diegene waar u voor zorgt is bij Vitalis in goede handen. We werken met kleine teams van medewerkers en vrijwilligers. We bieden een beschermde woonomgeving in een van onze ingerichte appartementen met veel ruimte voor een eigen leven. Wij leveren de zorg met betrokkenheid en aandacht. Daarbij werken we nauw met u samen. Ook zorgalarmering en opvolging hiervan is aanwezig. Mocht er specialistische zorg nodig zijn dan kijkt onze wijkverpleegkundige samen met de cliënt naar welke zorg nodig is en stelt hier een indicatie voor op. De zorg van de wijkverpleegkundige valt onder het basispakket van uw zorgverzekering.

Kosten

Voor de huur van een volledig gemeubileerd en ingericht appartement, energie, schoonmaak, was van het linnengoed en begeleiding betaalt u 64,- euro per nacht. Begeleiding is het wegwijs maken in het gebouw en deelname aan activiteiten. Uw maaltijden kunt u tegen vergoeding in het restaurant nuttigen.

Eventuele aanvullende ondersteuning die noodzakelijk is tijdens het logeren, dient apart te zijn geïndiceerd. Bijvoorbeeld zorg vanuit de Zorgverzekeringswet of begeleiding of dagbesteding door WIJ Eindhoven.