Sweet sixteen krijgt vervolg

Sweet sixteen krijgt vervolg

17-04-2014

In februari jongstleden brachten Berckelhof, thuiszorgorganisatie El Ele Zorg en vrouwenvereniging Kristal vrouwen uit de buurt, van verschillende leeftijden en afkomst, samen. Ze leerden elkaar steeds beter kennen en er ontstonden vriendschappen. Ze maakten samen een groot, handgeknoopt smyrnatapijt, schilderden zijde, borduurden applicaties en pimpten kleding, onder andere met zeefdruk. Het thema van dit alles was: wat deed je toen je zestien was?

Alle verhalen over grote gezinnen, vriendjes, school, werk en verboden liefde, verwerkten ze in de kleding en dit alles hebben de dames geshowd op de catwalk. Dit alles onder leiding van vormgeefsters Bianca en Mariken.

Dit mooie project krijgt nu een vervolg. De gemeente Eindhoven heeft duizend euro subsidie verleend om te voorzien in de kosten van materialen voor creatieve workshops. Elke maandagochtend komen de vrouwen weer bij elkaar om aan de slag te gaan met hun creatieve kunstwerkjes. Deze kunnen ze dan weer verkopen op de markt, zodat er weer nieuwe inkomsten komen voor de het project. Een duurzaam idee!

Berckelhof wil graag een ontmoetingsplek zijn voor deze doelgroep, die voorheen moeilijk te bereiken was.

Terug naar het nieuwsoverzicht