Close to nature op kleinschalig wonen Berckelhof

Close to nature op kleinschalig wonen Berckelhof

17-03-2016

Het project Close to Nature was tijdens de DDW van 2015 te zien in Berckelhof en door een intensieve samenwerking tussen Vitalis WoonZorg Groep en de TU Eindhoven is het project nu geïnstalleerd op de intensieve zorg afdeling van Berckelhof. Een installatie die bedoeld is om een ​​rijkere leefomgeving te bieden aan mensen met dementie die wonen in het woonzorgcentrum.

Close to nature is gebaseerd op de positieve effecten van dierlijke en nostalgie therapie. Het biedt een suggestie van verbondenheid met de natuur aan, d.m.v. een waterpomp die echt water kan pompen. Het concept bestaat uit een high-definition scherm dat een video van een landelijke omgeving stuurt. Wanneer het systeem detecteert dat een cliënt de waterpomp stuurt, genereert het systeem een videobeeld van dieren die worden gevoed. Deze interactie suggereert een zorgzame actie of vervulling van verantwoordelijkheid die een inwoner een positief zelfbeeld kan geven. Ook kunnen bewoners van het verzorgingshuis impliciete informatie inwinnen, bijvoorbeeld over het weer of het seizoen.

Bewoners, familie, vrijwilligers en personeel hebben de installatie enthousiast ontvangen. De komende tijd zal de installatie samen met hen verder worden ontwikkeld en verbeterd. 

Klik hier voor meer informatie.

Terug naar het nieuwsoverzicht