Expositie toont oorlogsverhalen uit de wijk

Expositie toont oorlogsverhalen uit de wijk

06-05-2021

De expositie ‘Oorlog in mijn buurt’ toont zes weken lang oorlogsverhalen uit de wijk, opgehaald door basisschoolkinderen bij ouderen in en rondom WoonincPlusVitalis Berckelhof, Theresia, Engelsbergen, De Horst/Kronehoef en Wilgenhof. De expositie toont geschreven teksten en foto’s van de bewoners.

De officiële opening van de expositie vond plaats op dinsdag 4 mei of woensdag 5 mei, afhankelijk van de locatie. Met een trompettist en een jonge Erfgoeddrager (basisschoolleerling) die een verhaal voorlas. Vanaf nu is de expositie voor iedereen toegankelijk tot en met 11 juni van 9.00 tot 18.00 uur en met inachtneming van de dan geldende maatregelen van het RIVM en de betreffende locatie.

Het ED was aanwezig tijdens de opening op Theresia. Lees het artikel hier.

Over het project

Het project ‘Oorlog in mijn buurt’ van Stichting In mijn Buurt laat kinderen leren door ontmoetingen met mensen uit hun buurt, in dit geval ook met bewoners van WoonincPlusVitalis. Door verschillende generaties buurtbewoners met elkaar in contact te brengen, creëren zij nieuwe jonge ‘Erfgoeddragers’ die de geschiedenis van de buurt levend houden. Zie voor meer informatie www.inmijnbuurt.org.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht