Bewoners Theresia op de catwalk

Bewoners Theresia op de catwalk

16-03-2021

Bewoners met dementie van WoonincPlusVitalis Theresia staan op dinsdag 23 maart op de catwalk met hun eigen levensverhaal, verwerkt in een modecreatie. De art fashion show is onderdeel van het project OUD en NIEUW van modeontwerpster Babette van Rijthoven en verpleeghuisbewoner en verpleegkundige Teun Toebes. De modeshow is voor iedereen gratis online bij te wonen.

Op dinsdag 23 maart van 15.00 tot 16.00 uur zijn de bewoners van Vitalis Theresia live te zien vanuit de Augustijnenkerk in Eindhoven. De show is een divers aanbod van creativiteit, middels de creaties, beeld, geluid, het prachtige decor van de locatie en optredens van DJ Je Moeder. Een project dat mooi aansluit op ons motto: de kunst van gelukkig oud zijn. Het bijwonen van de modeshow kan na inschrijving via deze website.

Bewoners in het middelpunt

Teun Toebes: “Dementie is confronterend en ontwapenend. En elke dag weer leer ik van de mensen met wie ik samenwoon, in een verpleeghuis. Mensen zijn meer dan een diagnose en dat laten we zien tijdens deze spectaculaire liveshow. Het levensverhaal dat de persoon zélf verteld wordt verwerkt in de creaties. We willen mensen inspireren vanuit de levensverhalen van mensen met dementie. Zij staan in het middelpunt! De show is een divers aanbod van creativiteit, middels de creaties, beeld en geluid. 

Meer informatie

Het project OUD en NIEUW wordt praktisch ondersteund door mensen met dementie, diverse zorgorganisaties waaronder Vitalis WoonZorg Groep, DOMUSDELA, studenten van het Summa College, studenten van het ROC, Bo Broers, DJ Je Moeder, Francis van Broekhuizen, B-Ambitious, Marijke Coopmans van Verbeeldingskracht, DELA fonds, Stichting De Kastanjeboom, Vrienden van het Geluksmoment, de Sylvia Wilhelmina Stichting  en natuurlijk het team van sTeun en toeverlaat.

Terug naar het nieuwsoverzicht