Welzijnsteam Parc Gender wint CZ verwenzorgprijs!

Welzijnsteam Parc Gender wint CZ verwenzorgprijs!

16-09-2019

Het Vitalis Welzijnsteam van WoonincPlusVitalis locatie Parc Gender uit Eindhoven heeft afgelopen week de CZ verwenzorgprijs gewonnen! Elk jaar doet het CZ Fonds een 40 verwenzorgdagen cadeau aan chronisch en ongeneeslijk zieken in de psychiatrie, ouderen- en gehandicaptenzorg. Zo geven zij aandacht en waardering aan al het goede in de zorg. Het thema van 2019 was ‘'Wees eens aardig voor een ander! Een (verwenzorg)glimlach kost niets!’ De veertig meest bijzondere ideeën voor verwenzorg werden beloond met een prijs van € 800,-. Met het project ‘Ik heb een tuintje in mijn hart’ viel Parc Gender dit jaar in de prijzen.

Jolanda Kennis, projectcoördinator Ankerpunt in de wijk, vertelt over de bedoeling het project: “Veel ouderen willen nog iets doen, nog iets betekenen voor een ander. Ze voelen zich daarom betrokken bij de wijk, ze staan nog middenin het leven. Hoe mooi zou het zijn om een eigen kas en moestuin op aangepaste hoogte te realiseren? Een kas en tuin waarin ouderen hun kennis delen, wijkbewoners -jong en oud- ontmoeten, buiten zijn en daarmee de wereld van het moestuinieren overdragen. En dan met de oogst samen een heerlijk soep maken met producten uit eigen tuin!”

Dit idee sprak de jury van de CZ-Verwenzorgprijs aan. De prijsuitreiking vond dinsdagmiddag 10 september in Chassé Theater in Breda plaats.  Voor meer informatie kijk op https://www.cz.nl/over-cz/in-de-maatschappij/cz-fonds/cz-verwenzorgprijs

Terug naar het nieuwsoverzicht