Nieuws WIJKZorg

Nieuws over zelfstandig wonen met thuiszorg en welzijn of over hulp bij dementie. Wij bieden in de wijken van een totaalpakket aan zorgproducten, die we vaak samen met hen ontwikkelen.

Corporate logo


Nieuws vertelt een verhaal

Op onze locaties is altijd veel te beleven. Een goed leven, toegankelijkheid, warmte en gezelligheid staan voorop. Onze nieuwsartikelen geven ook daar een gezicht aan.

Werken met data; zorguren in de wijk met 30% gedaald

28-06-2023

Om de visie op eigen regie, welzijn en zorg verder vorm te geven en indien nodig anders in te richten, is er door de wijkzorg samen met team Informatiemanagement de afgelopen jaren hard gewerkt aan de inrichting én het gebruik van een dashboard. De afgelopen jaren is hierdoor het aantal zorguren dat we aan een zelfstandig wonende oudere verlenen met 30% gedaald. Trots zijn we op deze ingezette beweging! Ouderen worden nog steeds maximaal ondersteund, maar de zorg wordt anders ingericht door bijvoorbeeld door de inzet van hulpmiddelen, slimmere looproutes, bewuster handelen.

Lees het hele verhaal

Feestelijke lancering webshop Atelier SKON 26 mei

08-05-2023

Atelier SKON is een creatieve broedplaats waar deelnemers restmaterialen omtoveren tot kunstwerken en producten. Hierbij wordt gekeken naar ieders unieke talenten en krachten. Door dit te stimuleren ontstaan er niet alleen mooie producten, maar ook inspirerende ideeën. Één van deze ideeën was een webshop. Vanzelfsprekend zijn de deelnemers betrokken bij het gehele proces. Van het maken van producten tot het inpakken van pakketjes en van het onderhouden van de webshop tot het verzenden van de bestelling: iedereen draagt een steentje bij.

Lees het hele verhaal

Atelier SKON expositie van t/m 25 november bij WoonIncPlusVitalis Berckelhof

01-11-2022

Atelier SKON expositie van t/m 25 november bij WoonIncPlusVitalis Berckelhof en Wijk Doornakkers
Tijdens de expositie kijken we terug op de afgelopen acht jaar en werpen we een blik vooruit op een nog steeds groeiend proces van samenwerking in én met de wijk. En dat een hele maand lang tijdens de Atelier SKON expositie!

Lees het hele verhaal

Per oktober is zorgrobot ‘Tessa’ inzetbaar voor alle cliënten in de wijkverpleging van Vitalis!

31-10-2022

Per oktober is zorgrobot ‘Tessa’ inzetbaar voor alle cliënten in de wijkverpleging van Vitalis! In 2021 is de inzet van Tessa getest bij cliënten en waren de resultaten erg positief. Cliënten ervaren meer zelfredzaamheid, hebben minder zorgmomenten nodig en zijn gelukkiger door de inzet van Tessa. Daarnaast is het netwerk van de cliënt meer betrokken bij de zorg, via de app kan er op afstand bijvoorbeeld afspraken of herinneringen ingesteld worden. Kortom: hier geloven we in bij Vitalis en daarom is Tessa vanaf nu inzetbaar voor alle teams binnen de wijkverpleging.

Lees het hele verhaal

Feestelijke opening zebradpad Herman Gorterlaan

24-02-2022

Op vrijdag 18 februari was het eindelijk zover, de feestelijke opening van het zebrapad aan de Herman Gorterlaan! Ondanks de flinke regen en wind waren er vele betrokkenen aanwezig.

Lees het hele verhaal

Dementheek geopend tijdens Wereld Alzheimer Dag

21-09-2021

Op WoonincPlusVitalis locatie Berckelhof openden wij op dinsdag 21 september, Wereld Alzheimer Dag, de deuren van een zogenaamde 'dementheek'. Een uitleen- en adviescentrum rondom dementie, bedoeld voor iedereen met geheugenproblemen of hun mantelzorgers. “Steeds meer mensen krijgen te maken met de ziekte dementie. We hopen op deze manier naast ondersteuning en voorlichting ook meer begrip over en acceptatie van deze ziekte te creëren”, vertelt initiatiefnemer Sylvia van Aggel van Vitalis.

Lees het hele verhaal

Bewoners meer thuis laten voelen door QR-codes

07-07-2021

Vitalis en Fontys Hogeschool ICT sloegen de handen ineen om ervoor te zorgen dat bewoners zich snel op locatie thuis voelen. Op 1 juli heeft de eerste bewoner, Bep van Tiggelhove, 83 jaar, zelfstandig haar woonlocatie verkend doormiddel van QR-codes. Deze brachten haar direct bij informatie over onder andere het restaurant, de kapel of de bibliotheek. Deze manier helpt bewoners in de nabije toekomst om zelfstandig hun nieuwe thuis te ontdekken.

Lees het hele verhaal

Samenwerken voor de integratie van mensen met dementie

01-07-2021

Op donderdag 1 juli werd in het PSV stadion de samenwerking getekend tussen Vitalis WoonZorg Groep, PSV Foundation, Alzheimer Nederland, TU Eindhoven en Fontys Hogescholen. Bovendien werd de aftrap gedaan voor het eerste gezamenlijke project Tikkie Terug. Tikkie Terug is een programma voor mensen met dementie gericht op het ophalen van voetbal herinneringen, bewegen, het laten (her)beleven van geluksmomenten en een dementievriendelijk Philips Stadion. Een programma om mensen met dementie zo lang mogelijk deel te laten nemen aan de maatschappij.

Lees het hele verhaal

Bestaat het verzorgingshuis nog?

29-06-2021

U leest vaak dat het verzorgingshuis niet meer bestaat. Dit klopt maar toch ook weer niet. De zorg die binnen het verzorgingshuis geboden werd, biedt Vitalis namelijk nog steeds. We noemen dit tegenwoordig ‘beschermd wonen’. Het is een woonvorm voor mensen met een zorgindicatie VV4.

Binnen de zorgindicatie VV4 wordt intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging geboden. Zaken die noodzakelijk zijn voor mensen met beginnende dementie of somatische klachten. Zij hebben veel behoefte aan een veilige en beschermde woonomgeving. Bij Vitalis wonen ze veelal in een WoonincPlusVitalis compleet locatie zoals Theresia in Strijp’t Lint in Stratum en Engelsbergen in Gestel..

Lees het hele verhaal

Expositie toont oorlogsverhalen uit de wijk

06-05-2021

De expositie ‘Oorlog in mijn buurt’ toont zes weken lang oorlogsverhalen uit de wijk, opgehaald door basisschoolkinderen bij ouderen in en rondom WoonincPlusVitalis Berckelhof, Theresia, Engelsbergen, De Horst/Kronehoef en Wilgenhof. De expositie toont geschreven teksten en foto’s van de bewoners.

Lees het hele verhaal

Bewoners Theresia op de catwalk

16-03-2021

Bewoners met dementie van WoonincPlusVitalis Theresia staan op dinsdag 23 maart op de catwalk met hun eigen levensverhaal, verwerkt in een modecreatie. De art fashion show is onderdeel van het project OUD en NIEUW van modeontwerpster Babette van Rijthoven en verpleeghuisbewoner en verpleegkundige Teun Toebes. De modeshow is voor iedereen gratis online bij te wonen.

Lees het hele verhaal

Verhuizing dagcentrum Entre Nous

14-12-2020

Dagcentrum Entre Nous op locatie WoonincPlusVitalis Kortonjo gaat verhuizen. Door de 1,5 meter afstandsregel kunnen veel minder cliënten dan voorheen gebruikmaken van de diensten van Entre Nous. Om zoveel mogelijk cliënten zo goed en veilig mogelijk te ondersteunen, verhuist het dagcentrum naar verwachting begin 2021 naar het nabijgelegen dagcentrum Wissehaege en dagcentrum De Voorde Peppelrode.

Lees het hele verhaal

Gelukkig oud zijn door gezonde relaties

28-10-2020

Een fijne plek om te wonen, waar je ertoe doet en er mag zijn. Om zo gelukkig oud te kunnen zijn. Een jaar lang staan bij WoonincPlusVitalis locatie De Horst/Kronehoef gezonde relaties centraal. Onder de noemer #SAMENLIEF worden bewoners op positieve wijze gestimuleerd om meer open te staan voor een ander. En het resultaat mag er zijn. “Mensen zeggen goedendag en voelen zich buitengewoon welkom.” Een interview met Angela Wellink (Coördinator Welzijn & Activiteiten) en Ivonne Boschman (Manager) van Vitalis over de aanleiding, werkwijze en resultaten van een jaar lang #SAMENLIEF. 

Lees het hele verhaal

Grijze koppen orkest treedt 10 november op in het Parktheater

24-10-2019

Op zondag 10 november 2019 geeft het unieke Grijze Koppen Orkest om 14.30 uur een concert in het Parktheater in Eindhoven. Bewoners van de WoonincPlusVitalis locaties Berckelhof, Theresia en Wilgenhof spelen de hoofdrol. Kaarten zijn voor tien euro verkrijgbaar bij de recepties van de drie deelnemende locaties. En bestelbaar via de website van het Parktheater.

Bekijk hier de sfeerimpressie

Lees het hele verhaal

Welzijnsteam Parc Gender wint CZ verwenzorgprijs!

16-09-2019

Het Vitalis Welzijnsteam van WoonincPlusVitalis locatie Parc Gender uit Eindhoven heeft afgelopen week de CZ verwenzorgprijs gewonnen! Elk jaar doet het CZ Fonds een 40 verwenzorgdagen cadeau aan chronisch en ongeneeslijk zieken in de psychiatrie, ouderen- en gehandicaptenzorg. Zo geven zij aandacht en waardering aan al het goede in de zorg. Het thema van 2019 was ‘'Wees eens aardig voor een ander! Een (verwenzorg)glimlach kost niets!’ De veertig meest bijzondere ideeën voor verwenzorg werden beloond met een prijs van € 800,-. Met het project ‘Ik heb een tuintje in mijn hart’ viel Parc Gender dit jaar in de prijzen.

 

Lees het hele verhaal

Vitalis Wijkzorg verbindt jong en oud tijdens circusvoorstelling

07-05-2019

Drie voorstellingen op een dag, prachtige acts, mooie kostums, herkenbare muziek, jong en oud genoten samen van een spectaculiar en zeer sfeervol Circus Alexander bij WoonincPlusVitalis locatie Berckelhof.  Wijkbewoners jong en oud en bewoners van tal van andere WoonincPlusVitalis locaties beleefden samen het circusgevoel. Kaartjes kosten slechts 5,- en daarvoor had men veel plezier. Dank ook aan alle vrijwilligers die ervoor zorgden, dat alles op rolletjes verliep.

Bekijk hier naar het verslag van studio040

 

Lees het hele verhaal

Lancering animatie kwaliteitskader wijkverpleging

14-01-2019

 Wat is goede zorg? Wanneer bieden wij kwaliteit?  Het Kwaliteitskader Wijkverpleging beschrijft wat cliënten en hun naasten mogen verwachten van onze wijkverpleging. Het is een hulpmiddel verdeeld over 6 thema's. Het is aan ons hoe we deze thema's invullen. Het helpt ons aan alles te denken.

Dit is onze uitleg van het kwaliteitskader wijkverpleging, van en voor Vitalis.

Bekijk hier de animatiefilm.

 

Lees het hele verhaal

Horecateam Wilgenhof winnaar meest creatieve toetje

12-12-2018

De zuivelhoeve heeft bij al haar klanten afgelopen jaar een prijsvraag uitgeschreven: Wie maakt ’t mooiste zomerse dessert? Tijdens de warme zomerdagen zijn er in heel Nederland door Zuivelhoeve, emmers langsgebracht bij verschillende zorginstellingen en ziekenhuizen. In deze grote emmers zaten enkele producten zoals Boer’n Yoghurt en Boer’n Vla. Ook vond men hierin een kaartje met een aantal heerlijke recepturen voor verfrissende desserts. De uitdaging was om met deze receptuur ’t mooiste en meest creatieve dessert te maken.

Lees het hele verhaal

Dag van de diëtist: fit en vitaal ouder worden!

19-09-2018
In ons land is 15 tot 30% van de thuiswonende ouderen ondervoed. Dat kan dus zomaar je eigen moeder, of zelfs die gezellige ‘mollige’ buurvrouw zijn. Merkt u dat uw horloge tegenwoordig wel wat los om de pols zit, of valt het stoeien met de kleinkinderen u steeds zwaarder? Als u eens over dit onderwerp wilt praten, neem dan gerust eens contact op met de diëtisten van Vitalis Woonzorg Groep
Lees het hele verhaal

Vitalis Wijkzorg bedenkt nieuwe woonvorm

17-09-2018

In toenemende mate zien we een groeiende bevolkingsgroep waarbij de zorgvraag stijgt, maar geen indicatie meer krijgt voor het verpleeghuis. De nieuwe woonvorm ‘Geclusterd verzorgd wonen’ speelt in op dit gat. Het samenzijn en de verbondenheid met elkaar biedt bovendien een oplossing voor de eenzaamheidproblematiek.

Lees het hele verhaal

Bewoners Vitalis racen vandaag op het Zandvoort circuit!

27-06-2018

Dank aan al onze sponsoren én aan Stichting Gouden Dagen. Zij hebben ons namelijk uitgenodigd om vandaag met twee teams deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen scootmobiel rijden op het circuit van Zandvoort.

Lees het hele verhaal

Bootcamp voor Ouderen

11-06-2018

De Sociale Sportschool, Vitaal Eindhoven en Vitalis Wijkzorg pakken sporten anders aan bij woonzorggebouw WoonincPlusVitalis Berckelhof. Op vier zaterdagen in mei, juni, september en oktober zijn ouderen uitgenodigd om samen met vrienden, familie en wijkbewoners mee te doen aan een bootcamp. Ouderen bewegen mee waar het mogelijk is. Ze zijn er even tussenuit, dat is goed voor lichaam en geest.

Lees het hele verhaal

Vitalis Wijkzorg houdt 17 maart open dag bij Wilgenhof

22-02-2018
Op zaterdag 17 maart is jong en oud vanaf 14.00 van harte welkom bij WoonincPlusVitalis locatie Wilgenhof. Ontdek hier hoe wij bewoners ondersteunen bij het langer zelfstandig thuiswonen. Maak kennis met: thuiszorg, activiteiten, kunst en cultuur, dagbesteding, behandelgroep, huurappartementen, kleinschalig verpleegd wonen.
 
Elk half uur is er een rondleiding waarbij bezoekers onder andere een kijkje kunnen nemen in de bibliotheek, de winkeltjes, het restaurant en een woonappartement. Bij de diverse kraampjes is er bovendien volop informatie beschikbaar. Bezoekers kunnen ook meer te weten komen over vrijwilligerswerk en werken bij Vitalis. Loop vooral even binnen en proef de sfeer op deze leuke wijklocatie!
 
Lees het hele verhaal

Papa kon niet meer thuis blijven..

28-11-2017

Met regelmaat krijgen we mooie complimenten op zorgkaart nederland of rechtstreeks met een brief/mail gericht op de afdeling. Lees hier het laatst ontvangen ervaringsverhaal dat we ontvingen in het Vitalis Wijkzorg team:  "Papa kon niet meer thuis blijven wonen. Die realisatie was uiteraard erg verdrietig. Waar zou hij terechtkomen? Wat was de beste plek? Zou hij kunnen wennen?"

 

Lees het hele verhaal

LAUREL & HARDY IN DE HORST

09-11-2017

Op vrijdag 8 december filmavond in de Imkerzaal, met Laurel & Hardy.

 

Lees het hele verhaal

Vitalis is klaar voor de Dutch Design Week!

12-10-2017

Ontwerpen draagt bij aan de kwaliteit van het leven. Dus kom langs op WoonincPlusVitalis locatie Berckelhof van 21-29 oktober en laat je inspireren. Inspireer ook anderen en doe mee aan onze WINACTIE op facebook.

 

 

Lees het hele verhaal

Meeste bewoners verpleeghuizen zijn tevreden over de zorg

26-09-2017

Dat komt naar voren uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Zes van de tien ondervraagden zeggen gelukkig te zijn, één van de tien voelt zich ongelukkig. De verslaggever van Radio 1 kwam afgelopen week langs op WoonincPlusVitalis locatie de Horst/Kronehoef om de mening van bewoners van te peilen.

 

Lees het hele verhaal

Vitalis WoonZorg Groep wint CZ verwenzorg prijs

18-09-2017

Het Vitalis Welzijnsteam van WoonincPlusVitalis locatie Parc Gender uit Eindhoven heeft de CZ verwenzorgprijs gewonnen. Een speciaal voor deze gelegenheid geformeerde jury heeft uit alle inzendingen de meest bijzondere ideeën gekozen. Voor het winnende Vitalis project ‘Bruiloftskleuren’ is een geldelijke bijdrage van 800,- ter beschikking gesteld. De uitreiking van de CZ verwenzorg prijs vond plaats op donderdag 14 september in het Willen-II Stadion in Tilburg.

 

Lees het hele verhaal

DUTCH DESIGN WEEK

20-07-2017

De komende maanden werkt het Vitalis Wijkzorg team samen met (wijk)bewoners hard aan de voorbereidingen voor de expositie en de dagelijkse design workshops. Het thema is Zilver G’Oud. Het resultaat valt van 21 t/m 29 oktober 2017 tijdens de Dutch Design Week (DDW) te zien.

Lees het hele verhaal

SBS 6 VERVULT KERSTWENS MANAGER VITALIS

16-12-2016

De feestdagen komen inzicht. Chantal Janzen en andere sterren van RTL trekken daarom door het land om kerstwensen in vervulling te laten gaan. Zo is ook de kerstwens van Ingrid van den Berg, manager van de WoonincPlusVitalis locaties ’t Lint en Kortonjo, in vervulling gegaan.

Lees het hele verhaal

Mengelmoes, een groeiende expositie

17-04-2016

Stichting Zilver-Werk startte samen met Wintertuin Literaire producties en Vitalis Woon Zorg Groep een zoektocht naar verschillen en overeenkomsten tussen de traditionele volkstuin met kool en peultjes en de hippe stadse onkruidkeuken van nu. Het resultaat is een bijzondere expositie met moestuinverhalen van Vitalis bewoners.

Lees het hele verhaal

Close to nature op kleinschalig wonen Berckelhof

17-03-2016

Het project Close to Nature was tijdens de DDW van 2015 te zien in Berckelhof en door een intensieve samenwerking tussen Vitalis WoonZorg Groep en de TU Eindhoven is het project nu geïnstalleerd op de intensieve zorg afdeling van Berckelhof. Een installatie die bedoeld is om een ​​rijkere leefomgeving te bieden aan mensen met dementie die wonen in het woonzorgcentrum.

Lees het hele verhaal

GRIJZE KOPPEN ORKEST BEHAALD 2E PLAATS ZORGVERNIEUWINGSPRIJS

16-12-2014

Het Grijze koppen Orkest heeft de 2de plaats behaald voor de zorgvernieuwingsprijs van het jaar. Dé prijsvraag die vernieuwende ideeën voor betere zorg en welzijn mogelijk maakt! Daar zijn Vitalis én de initiatiefnemers van dit Orkest heel erg trots op.

Lees het hele verhaal

Sweet sixteen krijgt vervolg

17-04-2014

De gemeente Eindhoven heeft duizend euro subsidie toegekend aan het project Sweet Sixteen van WoonincPlusVitalis Berckelhof.

Lees het hele verhaal

Sweet Sixteen

17-03-2002

Nieuwe vriendschappen, een modeshow en een smyrnakleed. Dat zijn voorlopig de prachtige resultaten van een project in Berckelhof. Sweet Sixteen is een handwerkproject met vrouwen van vijf  verschillende nationaliteiten in de wijk Doornakkers en bewoners van Berckelhof.

Lees het hele verhaal