Nieuws WIJKZorg

Nieuws over zelfstandig wonen met thuiszorg en welzijn of over hulp bij dementie. Wij bieden in de wijken van een totaalpakket aan zorgproducten, die we vaak samen met hen ontwikkelen.

wijkzorg


Nieuws vertelt een verhaal

Op onze locaties is altijd veel te beleven. Een goed leven, toegankelijkheid, warmte en gezelligheid staan voorop. Onze nieuwsartikelen geven ook daar een gezicht aan.

Papa kon niet meer thuis blijven..

Met regelmaat krijgen we mooie complimenten op zorgkaart nederland of rechtstreeks met een brief/mail gericht op de afdeling. Lees hier het laatst ontvangen ervaringsverhaal dat we ontvingen in het Vitalis Wijkzorg team:  "Papa kon niet meer thuis blijven wonen. Die realisatie was uiteraard erg verdrietig. Waar zou hij terechtkomen? Wat was de beste plek? Zou hij kunnen wennen?"

 

Lees het hele verhaal

LAUREL & HARDY IN DE HORST

Op vrijdag 8 december filmavond in de Imkerzaal, met Laurel & Hardy.

 

Lees het hele verhaal

Vitalis is klaar voor de Dutch Design Week!

Ontwerpen draagt bij aan de kwaliteit van het leven. Dus kom langs op WoonincPlusVitalis locatie Berckelhof van 21-29 oktober en laat je inspireren. Inspireer ook anderen en doe mee aan onze WINACTIE op facebook.

 

 

Lees het hele verhaal

Meeste bewoners verpleeghuizen zijn tevreden over de zorg

Dat komt naar voren uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Zes van de tien ondervraagden zeggen gelukkig te zijn, één van de tien voelt zich ongelukkig. De verslaggever van Radio 1 kwam afgelopen week langs op WoonincPlusVitalis locatie de Horst/Kronehoef om de mening van bewoners van te peilen.

 

Lees het hele verhaal

Vitalis WoonZorg Groep wint CZ verwenzorg prijs

Het Vitalis Welzijnsteam van WoonincPlusVitalis locatie Parc Gender uit Eindhoven heeft de CZ verwenzorgprijs gewonnen. Een speciaal voor deze gelegenheid geformeerde jury heeft uit alle inzendingen de meest bijzondere ideeën gekozen. Voor het winnende Vitalis project ‘Bruiloftskleuren’ is een geldelijke bijdrage van 800,- ter beschikking gesteld. De uitreiking van de CZ verwenzorg prijs vond plaats op donderdag 14 september in het Willen-II Stadion in Tilburg.

 

Lees het hele verhaal

DUTCH DESIGN WEEK

De komende maanden werkt het Vitalis Wijkzorg team samen met (wijk)bewoners hard aan de voorbereidingen voor de expositie en de dagelijkse design workshops. Het thema is Zilver G’Oud. Het resultaat valt van 21 t/m 29 oktober 2017 tijdens de Dutch Design Week (DDW) te zien.

Lees het hele verhaal

Mengelmoes, een groeiende expositie

Stichting Zilver-Werk startte samen met Wintertuin Literaire producties en Vitalis Woon Zorg Groep een zoektocht naar verschillen en overeenkomsten tussen de traditionele volkstuin met kool en peultjes en de hippe stadse onkruidkeuken van nu. Het resultaat is een bijzondere expositie met moestuinverhalen van Vitalis bewoners.

Lees het hele verhaal

Sweet sixteen krijgt vervolg

De gemeente Eindhoven heeft duizend euro subsidie toegekend aan het project Sweet Sixteen van WoonincPlusVitalis Berckelhof.

Lees het hele verhaal

Kronehoef Oost: een dementie vriendelijke buurt

In de wijk Kronehoef Oost start Vitalis, Woonbedrijf, Wij Eindhoven en gemeente Eindhoven met de pilot ‘dementievriendelijke buurt'.

Lees het hele verhaal

Close to nature op kleinschalig wonen Berckelhof

Het project Close to Nature was tijdens de DDW van 2015 te zien in Berckelhof en door een intensieve samenwerking tussen Vitalis WoonZorg Groep en de TU Eindhoven is het project nu geïnstalleerd op de intensieve zorg afdeling van Berckelhof. Een installatie die bedoeld is om een ​​rijkere leefomgeving te bieden aan mensen met dementie die wonen in het woonzorgcentrum.

Lees het hele verhaal

Sweet Sixteen

Nieuwe vriendschappen, een modeshow en een smyrnakleed. Dat zijn voorlopig de prachtige resultaten van een project in Berckelhof. Sweet Sixteen is een handwerkproject met vrouwen van vijf  verschillende nationaliteiten in de wijk Doornakkers en bewoners van Berckelhof.

Lees het hele verhaal

SBS 6 VERVULT KERSTWENS MANAGER VITALIS

De feestdagen komen inzicht. Chantal Janzen en andere sterren van RTL trekken daarom door het land om kerstwensen in vervulling te laten gaan. Zo is ook de kerstwens van Ingrid van den Berg, manager van de WoonincPlusVitalis locaties ’t Lint en Kortonjo, in vervulling gegaan.

Lees het hele verhaal

GRIJZE KOPPEN ORKEST BEHAALD 2E PLAATS ZORGVERNIEUWINGSPRIJS

Het Grijze koppen Orkest heeft de 2de plaats behaald voor de zorgvernieuwingsprijs van het jaar. Dé prijsvraag die vernieuwende ideeën voor betere zorg en welzijn mogelijk maakt! Daar zijn Vitalis én de initiatiefnemers van dit Orkest heel erg trots op.

Lees het hele verhaal