Nieuws WIJKZorg

Nieuws over zelfstandig wonen met thuiszorg en welzijn of over hulp bij dementie. Wij bieden in de wijken van een totaalpakket aan zorgproducten, die we vaak samen met hen ontwikkelen.

wijkzorg


Nieuws vertelt een verhaal

Op onze locaties is altijd veel te beleven. Een goed leven, toegankelijkheid, warmte en gezelligheid staan voorop. Onze nieuwsartikelen geven ook daar een gezicht aan.

Grijze koppen orkest treedt 10 november op in het Parktheater

24-10-2019

Op zondag 10 november 2019 geeft het unieke Grijze Koppen Orkest om 14.30 uur een concert in het Parktheater in Eindhoven. Bewoners van de WoonincPlusVitalis locaties Berckelhof, Theresia en Wilgenhof spelen de hoofdrol. Kaarten zijn voor tien euro verkrijgbaar bij de recepties van de drie deelnemende locaties. En bestelbaar via de website van het Parktheater.

Bekijk hier de sfeerimpressie

Lees het hele verhaal

Welzijnsteam Parc Gender wint CZ verwenzorgprijs!

16-09-2019

Het Vitalis Welzijnsteam van WoonincPlusVitalis locatie Parc Gender uit Eindhoven heeft afgelopen week de CZ verwenzorgprijs gewonnen! Elk jaar doet het CZ Fonds een 40 verwenzorgdagen cadeau aan chronisch en ongeneeslijk zieken in de psychiatrie, ouderen- en gehandicaptenzorg. Zo geven zij aandacht en waardering aan al het goede in de zorg. Het thema van 2019 was ‘'Wees eens aardig voor een ander! Een (verwenzorg)glimlach kost niets!’ De veertig meest bijzondere ideeën voor verwenzorg werden beloond met een prijs van € 800,-. Met het project ‘Ik heb een tuintje in mijn hart’ viel Parc Gender dit jaar in de prijzen.

 

Lees het hele verhaal

Vitalis Wijkzorg verbindt jong en oud tijdens circusvoorstelling

07-05-2019

Drie voorstellingen op een dag, prachtige acts, mooie kostums, herkenbare muziek, jong en oud genoten samen van een spectaculiar en zeer sfeervol Circus Alexander bij WoonincPlusVitalis locatie Berckelhof.  Wijkbewoners jong en oud en bewoners van tal van andere WoonincPlusVitalis locaties beleefden samen het circusgevoel. Kaartjes kosten slechts 5,- en daarvoor had men veel plezier. Dank ook aan alle vrijwilligers die ervoor zorgden, dat alles op rolletjes verliep.

Bekijk hier naar het verslag van studio040

 

Lees het hele verhaal

Lancering animatie kwaliteitskader wijkverpleging

14-01-2019

 Wat is goede zorg? Wanneer bieden wij kwaliteit?  Het Kwaliteitskader Wijkverpleging beschrijft wat cliënten en hun naasten mogen verwachten van onze wijkverpleging. Het is een hulpmiddel verdeeld over 6 thema's. Het is aan ons hoe we deze thema's invullen. Het helpt ons aan alles te denken.

Dit is onze uitleg van het kwaliteitskader wijkverpleging, van en voor Vitalis.

Bekijk hier de animatiefilm.

 

Lees het hele verhaal

Horecateam Wilgenhof winnaar meest creatieve toetje

12-12-2018

De zuivelhoeve heeft bij al haar klanten afgelopen jaar een prijsvraag uitgeschreven: Wie maakt ’t mooiste zomerse dessert? Tijdens de warme zomerdagen zijn er in heel Nederland door Zuivelhoeve, emmers langsgebracht bij verschillende zorginstellingen en ziekenhuizen. In deze grote emmers zaten enkele producten zoals Boer’n Yoghurt en Boer’n Vla. Ook vond men hierin een kaartje met een aantal heerlijke recepturen voor verfrissende desserts. De uitdaging was om met deze receptuur ’t mooiste en meest creatieve dessert te maken.

Lees het hele verhaal

Dag van de diëtist: fit en vitaal ouder worden!

19-09-2018
In ons land is 15 tot 30% van de thuiswonende ouderen ondervoed. Dat kan dus zomaar je eigen moeder, of zelfs die gezellige ‘mollige’ buurvrouw zijn. Merkt u dat uw horloge tegenwoordig wel wat los om de pols zit, of valt het stoeien met de kleinkinderen u steeds zwaarder? Als u eens over dit onderwerp wilt praten, neem dan gerust eens contact op met de diëtisten van Vitalis Woonzorg Groep
Lees het hele verhaal

Vitalis Wijkzorg bedenkt nieuwe woonvorm

17-09-2018

In toenemende mate zien we een groeiende bevolkingsgroep waarbij de zorgvraag stijgt, maar geen indicatie meer krijgt voor het verpleeghuis. De nieuwe woonvorm ‘Geclusterd verzorgd wonen’ speelt in op dit gat. Het samenzijn en de verbondenheid met elkaar biedt bovendien een oplossing voor de eenzaamheidproblematiek.

Lees het hele verhaal

Bewoners Vitalis racen vandaag op het Zandvoort circuit!

27-06-2018

Dank aan al onze sponsoren én aan Stichting Gouden Dagen. Zij hebben ons namelijk uitgenodigd om vandaag met twee teams deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen scootmobiel rijden op het circuit van Zandvoort.

Lees het hele verhaal

Bootcamp voor Ouderen

11-06-2018

De Sociale Sportschool, Vitaal Eindhoven en Vitalis Wijkzorg pakken sporten anders aan bij woonzorggebouw WoonincPlusVitalis Berckelhof. Op vier zaterdagen in mei, juni, september en oktober zijn ouderen uitgenodigd om samen met vrienden, familie en wijkbewoners mee te doen aan een bootcamp. Ouderen bewegen mee waar het mogelijk is. Ze zijn er even tussenuit, dat is goed voor lichaam en geest.

Lees het hele verhaal

Vitalis Wijkzorg houdt 17 maart open dag bij Wilgenhof

22-02-2018
Op zaterdag 17 maart is jong en oud vanaf 14.00 van harte welkom bij WoonincPlusVitalis locatie Wilgenhof. Ontdek hier hoe wij bewoners ondersteunen bij het langer zelfstandig thuiswonen. Maak kennis met: thuiszorg, activiteiten, kunst en cultuur, dagbesteding, behandelgroep, huurappartementen, kleinschalig verpleegd wonen.
 
Elk half uur is er een rondleiding waarbij bezoekers onder andere een kijkje kunnen nemen in de bibliotheek, de winkeltjes, het restaurant en een woonappartement. Bij de diverse kraampjes is er bovendien volop informatie beschikbaar. Bezoekers kunnen ook meer te weten komen over vrijwilligerswerk en werken bij Vitalis. Loop vooral even binnen en proef de sfeer op deze leuke wijklocatie!
 
Lees het hele verhaal

Papa kon niet meer thuis blijven..

28-11-2017

Met regelmaat krijgen we mooie complimenten op zorgkaart nederland of rechtstreeks met een brief/mail gericht op de afdeling. Lees hier het laatst ontvangen ervaringsverhaal dat we ontvingen in het Vitalis Wijkzorg team:  "Papa kon niet meer thuis blijven wonen. Die realisatie was uiteraard erg verdrietig. Waar zou hij terechtkomen? Wat was de beste plek? Zou hij kunnen wennen?"

 

Lees het hele verhaal

LAUREL & HARDY IN DE HORST

09-11-2017

Op vrijdag 8 december filmavond in de Imkerzaal, met Laurel & Hardy.

 

Lees het hele verhaal

Vitalis is klaar voor de Dutch Design Week!

12-10-2017

Ontwerpen draagt bij aan de kwaliteit van het leven. Dus kom langs op WoonincPlusVitalis locatie Berckelhof van 21-29 oktober en laat je inspireren. Inspireer ook anderen en doe mee aan onze WINACTIE op facebook.

 

 

Lees het hele verhaal

Meeste bewoners verpleeghuizen zijn tevreden over de zorg

26-09-2017

Dat komt naar voren uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Zes van de tien ondervraagden zeggen gelukkig te zijn, één van de tien voelt zich ongelukkig. De verslaggever van Radio 1 kwam afgelopen week langs op WoonincPlusVitalis locatie de Horst/Kronehoef om de mening van bewoners van te peilen.

 

Lees het hele verhaal

Vitalis WoonZorg Groep wint CZ verwenzorg prijs

18-09-2017

Het Vitalis Welzijnsteam van WoonincPlusVitalis locatie Parc Gender uit Eindhoven heeft de CZ verwenzorgprijs gewonnen. Een speciaal voor deze gelegenheid geformeerde jury heeft uit alle inzendingen de meest bijzondere ideeën gekozen. Voor het winnende Vitalis project ‘Bruiloftskleuren’ is een geldelijke bijdrage van 800,- ter beschikking gesteld. De uitreiking van de CZ verwenzorg prijs vond plaats op donderdag 14 september in het Willen-II Stadion in Tilburg.

 

Lees het hele verhaal

DUTCH DESIGN WEEK

20-07-2017

De komende maanden werkt het Vitalis Wijkzorg team samen met (wijk)bewoners hard aan de voorbereidingen voor de expositie en de dagelijkse design workshops. Het thema is Zilver G’Oud. Het resultaat valt van 21 t/m 29 oktober 2017 tijdens de Dutch Design Week (DDW) te zien.

Lees het hele verhaal

SBS 6 VERVULT KERSTWENS MANAGER VITALIS

16-12-2016

De feestdagen komen inzicht. Chantal Janzen en andere sterren van RTL trekken daarom door het land om kerstwensen in vervulling te laten gaan. Zo is ook de kerstwens van Ingrid van den Berg, manager van de WoonincPlusVitalis locaties ’t Lint en Kortonjo, in vervulling gegaan.

Lees het hele verhaal

Mengelmoes, een groeiende expositie

17-04-2016

Stichting Zilver-Werk startte samen met Wintertuin Literaire producties en Vitalis Woon Zorg Groep een zoektocht naar verschillen en overeenkomsten tussen de traditionele volkstuin met kool en peultjes en de hippe stadse onkruidkeuken van nu. Het resultaat is een bijzondere expositie met moestuinverhalen van Vitalis bewoners.

Lees het hele verhaal

Close to nature op kleinschalig wonen Berckelhof

17-03-2016

Het project Close to Nature was tijdens de DDW van 2015 te zien in Berckelhof en door een intensieve samenwerking tussen Vitalis WoonZorg Groep en de TU Eindhoven is het project nu geïnstalleerd op de intensieve zorg afdeling van Berckelhof. Een installatie die bedoeld is om een ​​rijkere leefomgeving te bieden aan mensen met dementie die wonen in het woonzorgcentrum.

Lees het hele verhaal

GRIJZE KOPPEN ORKEST BEHAALD 2E PLAATS ZORGVERNIEUWINGSPRIJS

16-12-2014

Het Grijze koppen Orkest heeft de 2de plaats behaald voor de zorgvernieuwingsprijs van het jaar. Dé prijsvraag die vernieuwende ideeën voor betere zorg en welzijn mogelijk maakt! Daar zijn Vitalis én de initiatiefnemers van dit Orkest heel erg trots op.

Lees het hele verhaal

Sweet sixteen krijgt vervolg

17-04-2014

De gemeente Eindhoven heeft duizend euro subsidie toegekend aan het project Sweet Sixteen van WoonincPlusVitalis Berckelhof.

Lees het hele verhaal

Kronehoef Oost: een dementie vriendelijke buurt

17-04-2007

In de wijk Kronehoef Oost start Vitalis, Woonbedrijf, Wij Eindhoven en gemeente Eindhoven met de pilot ‘dementievriendelijke buurt'.

Lees het hele verhaal

Sweet Sixteen

17-03-2002

Nieuwe vriendschappen, een modeshow en een smyrnakleed. Dat zijn voorlopig de prachtige resultaten van een project in Berckelhof. Sweet Sixteen is een handwerkproject met vrouwen van vijf  verschillende nationaliteiten in de wijk Doornakkers en bewoners van Berckelhof.

Lees het hele verhaal