Zus, wat kan het leven een moeilijke wending maken.

Zus, wat kan het leven een moeilijke wending maken.

23-05-2018

Mijn oudste zus "laten we haar Zus blijven noemen" leefde lang en gelukkig samen met haar man, kinderen waren hun niet gegund. Tot een paar jaar geleden Zus problemen kreeg met haar gezondheid, veel te jong. Haar man heeft haar liefdevol verzorgd en begeleid, tot het noodlot toe sloeg en haar man overleed. Daar zit je dan, hulpeloos, vergeetachtig, eenzaam en zeer angstig. Wij hebben de zorg voor Zus overgenomen, maar alleen thuis was te moeilijk voor haar. Wat nu....

Er is veel overleg geweest met specialisten, observaties en testen maar een juiste en veilige woonplek voor Zus was heel moeilijk te realiseren. Totdat we contact kregen met Theresia, na het 1e telefoontje zaten we een later aan tafel en hadden een heel goed gesprek. Waarom Theresia?  Theresia is kleinschalig, in de buurt van de familie. Er is 5 dagen dagbegeleiding en theresia heeft leuke activiteiten en een goed restaurant.

Zus woont inmiddels in Theresia, en wat niemand zag aankomen, ze is heel goed opgeknapt. Ze is vrolijk, actief en vind het erg leuk om met alle activiteiten mee te doen. Ook begint ze weer wat zelfstandiger te worden. Het zorgteam van Theresia verzorgt en begeleidt haar fantastich. Zus vraagt toch net weer even een andere benaderingswijze als dat het zorgteam gewend is te geven, maar het gaat geweldig goed, het lukt ze toch maar mooi. Ook alle andere personeelsleden b.v. De huiskamer en de plexat werken hard mee om het leven voor Zus weer gelukkiger en gezelliger te maken.

Bedankt Theresia, bedankt Wij Eindhoven en andere, met een gerust hart, laten wij Zus in jullie handen.

M.vr.gr. Familie

Terug naar het overzicht