Papa kon niet meer thuis blijven wonen...

Papa kon niet meer thuis blijven wonen...

28-11-2017

Eind december 2016 was het dan, droevig genoeg, zover: papa kon niet meer thuis blijven wonen, met name de fysieke zorg die geleverd moest worden was te zwaar geworden voor mijn moeder en voor ons en het daadwerkelijke moment van opname bleek niet meer uit te stellen toen papa zijn mobiliteit verloor. Die realisatie was uiteraard erg verdrietig. Waar zou hij terechtkomen? Wat was de beste plek? Zou hij kunnen wennen?

In zijn woonplaats Valkenswaard was geen plaats, de wachtlijst voor Leenderhof (onze aanvankelijk eerste keuze) bleek, en bleef, onverminderd te lang om op te wachten. Het werd een crisisplek op   WoonincPlusVitalis locatie Wilgenhof. Die plek kon later worden omgezet in een permanente plek. Na de eerste onwennige weken, voor papa, maar evengoed voor ons, realiseerden we het ons al gauw: wat hadden we hier een ontzettend geluk mee gehad!

Het positieve en warme teamgevoel van de dames van de kleinschalige zorgafdeling op Wilgenhof WADG 2 strekt zich niet alleen uit naar de bewoners, maar ook zeker naar ons als familie. Altijd is er tijd voor een gezellig praatje, altijd ervaren we een welkom gevoel. Pap heeft er echt zijn plekje gevonden, is er op zijn gemak - en wij daarmee ook. Het thuisgevoel dat de dames weten te creëren is bewonderenswaardig, hun oprechte aandacht en interesse aandoenlijk prettig. Op bezoek komen bij papa is telkens weer een fijne gebeurtenis en de sfeer onder de bewoners is prima. Ik sta telkens verbaasd over de liefdevolle aandacht die het team heeft voor de bewoners. Deze dames hebben duidelijk plezier in hun werk - en het enthousiasme waarmee ze steeds weer activiteiten en uitjes verzinnen om de bewoners zoveel mogelijk het "gewone leven" te laten ervaren, en ervan te laten genieten, is geweldig. 

Dit overlezend vraag ik me af of zoveel superlatieven wel een geloofwaardig beeld zullen schetsen... Ik pas evenwel niks aan omdat dit verhaal anders dan op deze manier geen recht zou doen aan het gevoel dat mijn moeder, mijn zus en ik hebben over dit team. Niks dan lof!

Roos van IJzendoorn

Terug naar het overzicht