bewoners aan het woord

In de wereld van Vitalis draait het om mensen. Iedereen heeft zijn of haar unieke verhaal. Onze bewoners staan midden in het leven. Met al een heel leven achter de rug. Een leven vol belevenissen, liefde, geluk, verdriet. Levenslessen en vergaarde wijsheden. Kortom, een prachtige bron voor verhalen. We laten hier de bewoners aan het woord. 

Corporate logo


Vitalis is in beweging

Heeft u een mooi verhaal voor ons? 
We komen graag bij u langs om uw verhaal
te verwoorden.

Neem contact op

 

Zus, wat kan het leven een moeilijke wending maken.

23-05-2018

Mijn oudste zus "laten we haar Zus blijven noemen" leefde lang en gelukkig samen met haar man, kinderen waren hun niet gegund. Tot een paar jaar geleden Zus problemen kreeg met haar gezondheid, veel te jong. Haar man heeft haar liefdevol verzorgd en begeleid, tot het noodlot toe sloeg en haar man overleed. Daar zit je dan, hulpeloos, vergeetachtig, eenzaam en zeer angstig. Wij hebben de zorg voor Zus overgenomen, maar alleen thuis was te moeilijk voor haar. Er is veel overleg geweest met specialisten, observaties en testen maar een juiste en veilige woonplek voor Zus was heel moeilijk te realiseren. Totdat we contact kregen met Theresia..

Lees het hele verhaal

Papa kon niet meer thuis blijven wonen...

28-11-2017

Die realisatie was uiteraard erg verdrietig. Waar zou hij terechtkomen? Wat was de beste plek? Zou hij kunnen wennen? Na de eerste onwennige weken, voor papa, maar evengoed voor ons, realiseerden we het ons al gauw: wat hadden we hier een ontzettend geluk mee gehad!

Lees het hele verhaal

Een mantelzorger vertelt...

10-07-2017

Wat zagen we op tegen een plaatsing op een gesloten afdeling in een verpleeghuis. Maar wat is dat meegevallen. Meteen voelde het veilig. Het gaf ons rust. Maar vooral zagen wij ( schoon) moeder opbloeien.

Lees het hele verhaal

Geniet van de dag; dat is de hoofdzaak

06-07-2017

De stap naar ‘toekomstbestendig wonen’ verliep zoals die meestal verloopt: zoon Jan en schoondochter Elly zochten een veiliger appartement voor pa en ma, terwijl pa en ma daar voor hun gevoel echt nog niet aan toe waren. Toch zijn ze beide achteraf heel blij met deze stap. Elke ochtend gaat mevrouw lekker naar buiten en ’s middags hier naar beneden. Daar kom ik altijd wel iemand tegen, beneden of op de gang. Het besef dat er altijd iemand in de buurt is, voor wanneer er iets zou zijn, geeft een fijn gevoel.

Lees het hele verhaal

"Ik ben graag bezig"

17-01-2016

4 dagen per week is Meneer Van Boxtel op de dagbesteding in Wissehaege. “Hele dagen thuiszitten, zou voor mij niet goed zijn.” En met een lach: “Dat zou ik mijn vrouw trouwens ook niet aan kunnen doen. Ik ben knap eigenwijs!” Sinds 3,5 jaar is Meneer Van Boxtel 4 dagen in de week overdag bij dagcentrum Wissehaege.

Lees het hele verhaal