Over Vitalis WoonZorg Groep

Over Vitalis WoonZorg Groep

Wat heeft u vandaag nodig om gelukkig oud te kunnen zijn? En morgen? Of volgend jaar? Vitalis WoonZorg Groep biedt oplossingen op het gebied van wonen, zorg en welzijn in alle fases van het ouder worden. In Eindhoven en Heerlen. Naast gezondheid, hebben wij bijzondere aandacht voor de beleving en mentale fitheid van onze bewoners. Samen werken we elke dag aan het creëren van zoveel mogelijk geluksmomenten.

De kunst van gelukkig oud zijn

Onze bewoners doen ertoe, doen zoveel mogelijk mee en zoveel mogelijk zelf. En dat geldt ook voor onze medewerkers en vrijwilligers. In kleine teams doen zij wat nodig is, zodat u gelukkig oud kunt zijn. Van wijkzorg tot en met intensieve zorg, revalidatie, specialistische behandelingen en een breed aanbod van welzijn, met speciale aandacht voor kunst en cultuur. Want wij zien kunst en cultuur om net wat vrijer te denken, met elkaar in verbinding te blijven, te genieten en iets moois te maken.

Onze werkwijze

Over Vitalis WoonZorg Groep

Wilt u een persoonlijk gesprek?

Neem contact op de (zorg)adviseurs van het SeniorenPunt

Lees mooie verhalen over
Vitalis WoonZorg Groep

Bezoek de pagina

Een fijne dag

Het gaat om ‘ertoe doen’, de dingen zo lang mogelijk zelf kunnen doen, en om ‘meedoen’. Dat begrijpen we bij Vitalis.

Ertoe doen: ‘Het gaat om u, het gaat om nu’

Vitalis is duidelijk in informatieverstrekking en verwachtingen (wat kunt u wel en niet verwachten en hoe kan ik u helpen om het anders te regelen). Cliënten, familie, medewerkers en vrijwilligers worden respectvol bejegend. We handelen flexibel, snel en proactief. We hebben aandacht en tonen gastvrijheid.

Zelf doen: ‘Van zorgen voor, naar zorgen dat’

De kern is dat Vitalis cliënten, bewoners en hun familie ondersteunt om zo veel of zo lang mogelijk ‘zelf te kunnen doen’ en ‘zelf te kunnen regelen’. We denken niet vóór iemand, maar mét iemand en stellen ons de vraag wat we kunnen toevoegen. Vitalis zorgt ervoor dat de medewerkers het werk zo goed mogelijk kunnen doen, zonder verstoringen, belemmeringen en vanuit de eigen kracht en wijsheid. 

Meedoen: ‘Iedereen hoort erbij’

Vitalis stimuleert een actieve bijdrage aan de sociale omgeving. Dat gaat vaak niet vanzelf. Een mooie ruimte of grand café creëert niet vanzelf ontmoeting en sociale contacten. Vitalis faciliteert en ondersteunt.

 

Wonen en werken in eigen stijl

Vitalis WoonZorg Groep heeft in Eindhoven 22 locaties: 6 locaties intensieve verpleeghuiszorg met 2 revalidatiecentra, 5 residenties en 11 WoonincPlusVitalis appartementencomplexen voor thuiszorg in Eindhoven. Ook in Heerlen is Vitalis actief. Met het aanbod op sociaal en recreatief gebied en de aandacht voor kunst en cultuur creëert Vitalis WoonZorg Groep de voorwaarden voor wonen in eigen stijl en naar eigen keuze. 

Bij Vitalis werken ongeveer 2.300 werknemers, die samen met meer dan 1.250 vrijwilligers dagelijks ondersteuning bieden aan meer dan 6.500 ouderen, zodat zij zelfstandig kunnen wonen of verblijven op de manier die hén voor ogen staat.

Als lerende organisatie zetten we ons graag in voor het opleiden van zorgmedewerkers met stageplaatsen en leerwerkplekken. Lees hier meer over in onze folder 'Een leerafdeling; in goede handen met professionals en studenten'.

Voor de zorg en dienstverlening hanteert Vitalis géén winstoogmerk. 

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden?

Maandelijkse informatiebijeenkomst SeniorenPunt 
Of neem contact op met de (zorg)adviseurs van het SeniorenPunt

Het laatste nieuws over Vitalis WoonZorg Groep

Ga naar de pagina

 

ZorgkaartNederland

 

 

Geef uw mening over Vitalis WoonZorg Groep