Corporate logo

Inge Fleischeuer vertelt...

Wat een inspirerende week!

09-11-2017

Net als vorige jaren deed Berckelhof mee aan de DDW. Ik was er weer helemaal onderste boven van. Na een kort bezoek op dinsdag ben ik samen met mijn man zaterdags op mijn gemak terug gegaan. Adopteer een pompoen, jong en oud en de fotorapportage van de eerste auto's van mensen. Het tweede leven van de gele praatpaal. Alles is er op gericht om mensen met elkaar in verbinding te brengen, het gesprek aan te zwengelen en passies opnieuw uit te vinden. Het social designen wordt weer in alle hevigheid gedemonstreerd in de dagelijkse workshops die 'fully booked' zijn. Mijn man is helemaal onder de indruk, dat maakt mij nog trotser. Samen hebben we helemaal dubbel gelegen bij een foto van een peuter die tegen zijn oma zegt als hij op een ouderwetse typemachine aan het typen is: "oma wat is dat een hippe computer die tegelijkertijd ook printen kan". Volgend jaar gaan we een excursie van onze eigen medewerkers naar Berckelhof regelen, want mijn trots moet verder gedeeld worden.

Deze week heb ik ook meegedaan aan het maatschappelijk diner wat door de gemeente Eindhoven georganiseerd wordt. Daar besnuffelen bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar en probeert men tot een match te komen. Ik wilde graag twee bestuursleden werven voor onze Stichting Vrienden van Vitalis. Ik ging met vier dates naar huis. Maar er waren ook nog twee collega's van Vitalis die een pitch gaven. Ook zij hebben afspraken kunnen maken. Vitalis was als enige ouderenzorgorganisatie aanwezig. Mooi!

Deze week de aftrap gedaan voor onze doorontwikkeling van het proces naar Vitale teams. Ik sprak zeven super enthousiaste medewerkers die mee willen gaan denken en werken aan dit proces. Helaas moesten we een keuze maken voor drie medewerkers, anders hadden we ze allemaal willen hebben. Onze externe begeleiders van P5COM zijn onder de indruk van de energie in ons bedrijf. Ook uit de scan bleek dat we al heel veel goede dingen doen. Maar we gaan verder aan de slag met 'de bedoeling, positieve energie, kracht van teams en onze ambitie'. We zoeken nog een mooie inspirerende naam voor ons project. Weet jij er een? Laat het ons weten.

Inge Fleischeuer

Terug naar het overzicht