Corporate logo

Inge Fleischeuer vertelt...

Een enorme betrokkenheid naar de bewoners toe

18-04-2016

Afgelopen week heb ik Theresia bezocht. Ik werd ontvangen door een enthousiaste crew. We hadden een plezierig introductiegesprek waarin ik een enorme betrokkenheid bespeurde om het voor de bewoners van Theresia goed te doen. “We hebben nog wel een paar vacatures, maar als mensen eenmaal bij ons werken gaan ze echt niet meer weg.

Het verloop is heel klein. We hebben het fijn met elkaar en we willen dat onze bewoners het goed hebben. Daar werken we hard aan”. Aldus de teamleden. Dat klonk me als muziek in de oren.  Theresia is een locatie midden in de wijk. Het pand is wat gedateerd maar de appartementen zijn ruim. Tijdens mijn rondleiding kwam ik ook op Pandhof. Daar worden 15 bewoners met een dementerend beeld dagelijks opgevangen. Ik merkte dat ik toch een beetje een benauwd gevoel kreeg. Veel bewoners op een relatief kleine oppervlakte. De begeleidster van de groep liet mij samen met een bewoner een appartement zien. De manier waarop ze omging met de bewoner was top. Geduldig en liefdevol, een arm op de schouder, een knuffel. En op de terugweg zei ze tegen me dat het team bezig was om te kijken of de ruimte niet groter gemaakt kon worden en anders ingedeeld kon worden. Hoe dan ook, ze gingen dit weekend met zijn allen de pandhof opknappen, met vrijwilligers/medewerkers en familieleden. Zonder dat ik maar iets gezegd had, wisten ze wat ik zag en wat ik dacht. We zaten op 1 lijn.  Het was een fijne introductie.

Een beetje op goed geluk kwam ik deze week ook nog op een PG afdeling van Wissehaege. Ik trof een medewerkster bij de lift. We hadden kennis gemaakt tijdens de introductiebijeenkomst voor nieuwe medewerkers. Wat leuk zei ze dat je even langs komt, dat had je ook gezegd tijdens de bijeenkomst. Wat leuk dat je dat ook echt doet. Binnenkomend op de afdeling moest ik me toch even voorstellen. O ja…. nu herkennen we je van de foto en zo. Ga lekker zitten, wil je een bakje koffie. Wat wil je weten? En voor je het weet hoor en zie je van alles wat zo’n team meemaakt en ervaart. Ik realiseerde me na afloop dat we onze teams helaas nog met heel veel zaken opzadelen. Ik weet ook dat onze ondersteunende afdelingen hun stinkende best doen. Hoe blijven we goed in verbinding en hoe doen we de juiste dingen die onze zorgteams echt helpen?

Ik hoor graag. Tips zijn welkom!

Inge Fleischeuer

Terug naar het overzicht