Corporate logo

Inge Fleischeuer vertelt...

Het nieuwe jaar

18-01-2008

Deze week stond in teken van het nieuwe jaar. Ik bezocht de nieuwjaarsreceptie van Theresia en Wissehaege. De grote overeenkomst is dat ik tweemaal een bomvolle ontmoetingsruimte aantref.

Bij Theresia zie ik dat er een co-productie heeft plaatsgevonden tussen management en vrijwilligers, cliëntenraad en zorgverleners. Ze nemen samen afscheid van 2016 en verwelkomen 2017. Cliënten en medewerkers en vrijwilligers zijn tevreden. De appelbeignets gaan er gretig in. Er heerst een gezellige sfeer. Een vrijwilliger meldt me dat ze al 24 jaar haar werk met liefde doet en dat ze hoopt dat haar gezondheid op peil blijft zodat ze dit kan blijven doen. Dat doet mij goed.

Op Wissehaege heb ik een speciale opdracht. De inspectie is onaangekondigd op Peppelrode verschenen. De directeur belde mij of ik de Nieuwjaarsspeech wil houden, omdat zij door de komst van de inspectie waarschijnlijk te laat zal komen.  Op Wissehaege zie ik dat de visie van Vitalis tot zijn recht komt. Uit alle gebouwdelen zijn er bewoners. Zowel uit de Residentie, als van de woongroepen met een dementerend beeld. Jammer dat de inspectie dit niet ziet. Een, in mijn ogen heel oud,  echtpaar zit in 2 rolstoelen heel dicht tegen elkaar aan. Hij beschermt zijn vrouw liefdevol. Wederom ben ik onder de indruk van de prachtige sfeervolle ruimte. Iedereen die ik spreek is tevreden. De Kerstdiners zijn weer erg goed geweest. In mijn speech geef ik aan dat we dit jaar vooral gaan borgen wat we afgelopen jaren in gang hebben gezet. Dat wordt gewaardeerd.

Wat gespannen, omdat ik graag wil weten wat de inspectie heeft geconstateerd op Peppelrode, breng ik een bewoner terug naar de afdeling. De deur van zijn eigen kamer gaat automatisch open. Dat verrast me in positieve zin. Deze meneer is erg bezorgd of ik de weg wel terug vind. Hij wijst me de weg.

Helaas heeft de inspectie geconstateerd dat we nog niet helemaal voldoen aan de regelgeving. Ik weet dat we op Peppelrode enorm hard gewerkt hebben om de kwaliteit van zorg weer op het gewenste niveau te krijgen. Ik weet dat we grote vorderingen hebben gemaakt. Dat lees ik ook terug bij de vermeldingen op www.zorgkaart.nl  die ik deze week bestudeerd heb. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ook deze laatste hobbel samen met elkaar gaan nemen.

Inge Fleischeuer

Terug naar het overzicht