Corporate logo

Inge Fleischeuer vertelt...

Op nieuwsdieet

27-03-2020

 

Inmiddels heb ik mijn nieuwe rol wel te pakken als medefacilitator van het corona-regieteam en verbindingsofficier naar buiten, maar het was toch even wennen dat ik niet zelf de volledige regie heb in ons bedrijf. Het voelt ongemakkelijk. Ik merk dat ik ontzettend veel naar de apps kijk, naar het nieuws in al zijn uitingsvormen. Het gebeurt gewoon automatisch en ik merk dat ik daar af en toe echt genoeg van heb. En daar voel ik me dan weer schuldig over. Ook vraag ik me geregeld af of ik wel genoeg doe. Normaal schaak ik op 10 borden tegelijk en nu maar op 1. Ik ga elke dag wel naar het Bestuurscentrum waar het Regieteam is gehuisvest maar ik ben veel meer thuis dan anders. Thuis heb ik mijn ritme ook nog niet helemaal gevonden.

Dit overziend denk ik dat er wel meer collega’s een beetje worstelen met de bovenstaande gevoelens. Of je nu in de verpleging zit waar spanning is over het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en geen familieleden meer komen of dat je in de ondersteuning je ei niet meer kwijt kan.

Wat kan ik daar aan doen of hoe werkt dat eigenlijk? Onze collega’s van de vakgroep psychologie hebben dit in kaart gebracht. Dit heeft mij geholpen om te accepteren dat mijn gevoelens er mogen zijn en dat ze normaal zijn in deze zeer bijzondere tijd. Het heeft me ook geholpen om een aantal dingen anders te doen. Ik volg een nieuwsdieet na 20.00 uur ’s avonds. Dan stop ik met appen en journaals over corona. Ik wandel nu elke dag een uur buiten met de hond, uiteraard met mijn telefoon in de hand. Dat kan ik nog niet laten,….

Lieve mensen sta er de komende tijd bewust even bij stil wat er voor je veranderd is en of je je daar prettig bij voelt. Ga na wat je nodig hebt om om je weer prettig te voelen en hoe je daar een draai aan kan geven. Volgende week ontvangen jullie allen een handige flyer met tips van onze psychologen, gebruik die. Het is belangrijk dat we alle energie aan boord houden de komende weken.

Tot volgende week, warme groet

Inge Fleischeuer

Terug naar het overzicht