Corporate logo

inge blog

Inge Fleischeuer vertelt...

Erkenning

17-12-2020

Zo aan het einde van het jaar ben ik vaak wat melancholisch. Alweer een jaar voorbij. Dat roept bij mij altijd emoties op. Toch heb ik geen slecht gevoel over 2020. Ik vraag me af hoe dat komt, want van mijn voornemens is niet veel terecht gekomen. Zowel zakelijk als privé ging alles anders dan ik had gedacht. Een pandemie, een verhuizing , en nu in de staart van het jaar een lock down. Waar komt die tevredenheid dan toch vandaan?

Lees het hele verhaal

Je thuis voelen

10-12-2020

Een paar jaar geleden schreef ik er al een blog over. Hoe belangrijk het voor onze bewoners is om je welkom te voelen als je, vaak niet uit vrije wil, naar je laatste woonplaats verhuist. Afgelopen jaar ben ik zelf verhuisd. Het was een weloverwogen besluit dat ik samen met mijn man genomen had; toch ben ik zes weken lang erg emotioneel geweest. Jeetje, het was een complete ontworteling.

Lees het hele verhaal

Onoverwinnelijkheid

15-09-2020

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

Iedereen kent deze uitspraak van Pippi Langkous wel. Een prachtig voorbeeld van omdenken. Ik moest eraan denken in relatie tot ons coronatijdperk.

Lees het hele verhaal

Welke kansen biedt de coronacrisis voor de toekomst van de zorg?

07-07-2020

Nog geen twee maanden geleden braken we ons hoofd over de vergrijzing, de toenemende zorgvraag, het tekort aan medewerkers, stijgende kosten enzovoort. Terwijl we nog midden in de coronacrisis zitten, vallen mij zaken op die mogelijk invloed gaan hebben op de toekomst van de ouderenzorg.

Lees het hele verhaal

Dankbaarheid versus frustratie en boosheid

01-05-2020

De laatste dagen merk ik dat ik steeds meer een gevoel van grote dankbaarheid heb en krijg. Dankbaarheid, die frustratie en boosheid gaat overheersen. Waar komt dat groeiende gevoel vandaan?

Lees het hele verhaal

Angst is een slechte raadgever

03-04-2020

In de derde coronaweek is er veel discussie gaande over het gebruik van ons beschermingsmateriaal. Wat is nu wel veilig en wat niet? Onze ziekenhuishygiëniste gaat momenteel de teams af om uitleg te geven. Ik volgde zo’n bijeenkomst op Wissehaege om eens te horen welke vragen er nu leven. Los van het feit dat de uitleg zeer duidelijk is, en ik meteen vertrouwen heb in haar expertise, vallen me een paar zaken op.

Lees het hele verhaal

Op nieuwsdieet

27-03-2020

Alweer een week om waarin ik volledig ben opgegaan in corona. Elke dag rond drie uur kijk ik naar NU.nl om te trends te volgen wat betreft aantal overlijdens, besmettingen en IC-capaciteit. De hoop dat het goede berichten zijn is groot. Maar de realiteit is dat het spannend blijft of de gewenste afvlakking gaat optreden. Met andere woorden het gaat nog wel even duren.

Lees het hele verhaal

Coronacrisis

20-03-2020

We zijn weer een week verder waarin de omvang van de coronacrisis steeds duidelijkere vormen aanneemt. We ervaren dat elke dag. Maar wat nu, ondanks al het ernstig leed wat inmiddels voor velen voelbaar is, ook opvalt, is de enorme saamhorigheid en de goede wil.

Lees het hele verhaal

Bezoek aan VDL; dé winnaar van de Nederlandse Innovatie Prijs 2019

30-01-2020

Donderdag 23 januari, bedrijfsbezoek bij VDL. We hebben een mooie presentatie voorbereid en met 15 collega’s van Vitalis WoonZorg Groep zijn wij heel nieuwsgierig naar wat ons te wachten staat.

Lees het hele verhaal

De kunst van de vertraging

15-01-2020

Tijdens onze eerste Krachtstroom-bijeenkomst in oktober afgelopen jaar, nam een verpleegkundige bij Vitalis ons, als spreekster, in vijf minuten mee in de kunst van het vertragen. Zij vertelde over een wandeling door de duinen naar de zee en dan het moment, net over de laatste heuvel, dat je de zee ziet, ruikt, hoort, voelt. Het lijkt dan even of de tijd stilstaat. Iedereen stopt dan ook met verder lopen. Je wil het moment vasthouden en je voelt, je ervaart, je bent. En dan, als vanzelf, gaat het leven weer verder.

Het lijkt zo simpel. Maar dat is het niet.

Lees het hele verhaal