Corporate logo

inge blog

Inge Fleischeuer vertelt...

Samen

31-10-2022

Ik schrijf deze blog op 13 september, in plaats van onze bestuurder Inge Fleischeuer. Haar leven staat de afgelopen weken op zijn kop. Eind juli hoorde ze, totaal onverwacht, dat haar man Frank ernstig ziek was. De weken daarna werden de berichten steeds somberder. Op 10 september is hij gestorven. We kunnen het niet bevatten en gaan tegelijkertijd door.

Het zal velen van u bekend voorkomen. Dagelijks hebben we te maken met verlies, afscheid, dat je dingen zelf niet meer kunt of dat anderen er niet meer zijn, of niet meer zijn wie ze waren. Tegelijkertijd is de wereld onrustig: de boeren, de stikstofcrisis, de vluchtelingencrisis, de Poetincrisis, de stijgende prijzen, de energiecrisis en zeker ook de zorgcrisis. En we gaan door….

Lees het hele verhaal

De enige constante is de verandering…

30-06-2022

Beste mensen, hoe moet dat toch met ons? Elke dag lezen we in de kranten of horen we op het journaal hoe zwaar we het hebben en dat het nog veel erger wordt, ook in de zorg. Daar zou
je toch moedeloos van worden? Daarom ben ik heel blij dat bijna iedereen toch iedere dag weer goedgemutst naar het werk komt. Ook cliënten en familieleden lezen dit soort berichten. Zij
houden er misschien zelfs al een beetje rekening mee dat wij op de lange termijn niet meer iedereen alles uit handen kunnen nemen. Een mooi moment dus om onze toekomst beet te pakken, stukje bij beetje. Want niet alles moet morgen anders.

Lees het hele verhaal

Luisteren is een hele kunst

06-04-2022

Als ik ’s avonds in bed niet in slaap kom, omdat ik nog wat lig te mijmeren over de dag, lees ik altijd wat filosofisch getinte teksten. Dat geeft mij vaak rust en vertrouwen of een handvat voor de dag van morgen. Gisteren las ik Confucius. Hij zei: “Toen ik zestig was leerde ik goed luisteren.”

Lees het hele verhaal

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand...

20-12-2021

Sinds een half jaar zijn we druk bezig met de inrichting van de ‘spiegelpoule’. De eerste twintig spiegelbezoeken hebben al plaatsgevonden op onze afdelingen. Begin november was de eerste terugkom-middag voor de Spiegelaars. Ik mocht daar een inleidend praatje houden. Tijdens de voorbereiding dacht ik: Wat gebeurt er eigenlijk letterlijk als ik in de spiegel kijk en waarom kijk ik überhaupt in de spiegel?

Lees het hele verhaal

Vergeten en toch nog weten

03-09-2021

Het is vakantie als ik deze column schrijf. In de vakantie ben ik uiteraard liever niet met mijn werk bezig. Maar ik had me voorgenomen om een column te schrijven over het nog steeds niet overal op orde krijgen van de zorgdossiers. Het verwondert me echt en daarom wil ik er graag aandacht voor vragen, ware het niet dat ik me ineens herinner dat ik er al een blog over geschreven heb, ‘van zorgdossier naar geluksdossier’.  Ik dacht, dan ga ik die eerst nog eens lezen, want ik ben op de titel na, alles vergeten wat ik heb opgeschreven.

Het is interessant om je eigen werkstukje nog eens te lezen.  Eerlijk gezegd vind ik de blog goed en het geeft me rust dat ik er al een keer goed over nagedacht heb. (Doe me een lol en lees die blog nog eens: https://www.vitalisgroep.nl/blog/zorgdossier).

Lees het hele verhaal

Alles is Liefde

15-07-2021

Jaren geleden (2005) ontving ik van een inmiddels dierbare vriend wekelijks een ‘motivita’. Dat was een versje van vier regels. Met vier regeltjes coachte hij me op afstand. Ik was in die tijd een controle-powervrouw die veel ballen in de lucht meende te moeten houden en daar af en toe goed moe van werd. Op de dagen dat ik een versje kreeg stonden me de coachingsgesprekken met hem, zijn positieve levensvisie en de energie die hij uitstraalde altijd weer helder voor de geest. Als ik mijn jas pakte om naar huis te gaan, riep hij me na: “Inge veel levensgeluk”.

Lees het hele verhaal

Geluk en kunst, van onschatbare waarde

15-04-2021

Onze missie is de Kunst van gelukkig oud zijn. Wat betekent dat woord kunst in onze missie eigenlijk? Het is een hele kunst... Vanuit die betekenis lijkt kunst alleen energie te kosten. Als ik met onze medewerkers praat, stralen ze meestal iets anders uit: passie voor hun vak en bereidheid om tot het uiterste te gaan. Passie voor je vak maakt dat je nieuwsgierig bent naar nieuwe mogelijkheden om je vak beter uit te voeren. En als dat lukt, geeft dat een heel goed gevoel, een geluksmoment.

Lees het hele verhaal

Erkenning

17-12-2020

Zo aan het einde van het jaar ben ik vaak wat melancholisch. Alweer een jaar voorbij. Dat roept bij mij altijd emoties op. Toch heb ik geen slecht gevoel over 2020. Ik vraag me af hoe dat komt, want van mijn voornemens is niet veel terecht gekomen. Zowel zakelijk als privé ging alles anders dan ik had gedacht. Een pandemie, een verhuizing , en nu in de staart van het jaar een lock down. Waar komt die tevredenheid dan toch vandaan?

Lees het hele verhaal

Je thuis voelen

10-12-2020

Een paar jaar geleden schreef ik er al een blog over. Hoe belangrijk het voor onze bewoners is om je welkom te voelen als je, vaak niet uit vrije wil, naar je laatste woonplaats verhuist. Afgelopen jaar ben ik zelf verhuisd. Het was een weloverwogen besluit dat ik samen met mijn man genomen had; toch ben ik zes weken lang erg emotioneel geweest. Jeetje, het was een complete ontworteling.

Lees het hele verhaal

Onoverwinnelijkheid

15-09-2020

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

Iedereen kent deze uitspraak van Pippi Langkous wel. Een prachtig voorbeeld van omdenken. Ik moest eraan denken in relatie tot ons coronatijdperk.

Lees het hele verhaal