Corporate logo

inge blog

Inge Fleischeuer vertelt...

Alles is Liefde

15-07-2021

Jaren geleden (2005) ontving ik van een inmiddels dierbare vriend wekelijks een ‘motivita’. Dat was een versje van vier regels. Met vier regeltjes coachte hij me op afstand. Ik was in die tijd een controle-powervrouw die veel ballen in de lucht meende te moeten houden en daar af en toe goed moe van werd. Op de dagen dat ik een versje kreeg stonden me de coachingsgesprekken met hem, zijn positieve levensvisie en de energie die hij uitstraalde altijd weer helder voor de geest. Als ik mijn jas pakte om naar huis te gaan, riep hij me na: “Inge veel levensgeluk”.

Lees het hele verhaal

Geluk en kunst, van onschatbare waarde

15-04-2021

Onze missie is de Kunst van gelukkig oud zijn. Wat betekent dat woord kunst in onze missie eigenlijk? Het is een hele kunst... Vanuit die betekenis lijkt kunst alleen energie te kosten. Als ik met onze medewerkers praat, stralen ze meestal iets anders uit: passie voor hun vak en bereidheid om tot het uiterste te gaan. Passie voor je vak maakt dat je nieuwsgierig bent naar nieuwe mogelijkheden om je vak beter uit te voeren. En als dat lukt, geeft dat een heel goed gevoel, een geluksmoment.

Lees het hele verhaal

Erkenning

17-12-2020

Zo aan het einde van het jaar ben ik vaak wat melancholisch. Alweer een jaar voorbij. Dat roept bij mij altijd emoties op. Toch heb ik geen slecht gevoel over 2020. Ik vraag me af hoe dat komt, want van mijn voornemens is niet veel terecht gekomen. Zowel zakelijk als privé ging alles anders dan ik had gedacht. Een pandemie, een verhuizing , en nu in de staart van het jaar een lock down. Waar komt die tevredenheid dan toch vandaan?

Lees het hele verhaal

Je thuis voelen

10-12-2020

Een paar jaar geleden schreef ik er al een blog over. Hoe belangrijk het voor onze bewoners is om je welkom te voelen als je, vaak niet uit vrije wil, naar je laatste woonplaats verhuist. Afgelopen jaar ben ik zelf verhuisd. Het was een weloverwogen besluit dat ik samen met mijn man genomen had; toch ben ik zes weken lang erg emotioneel geweest. Jeetje, het was een complete ontworteling.

Lees het hele verhaal

Onoverwinnelijkheid

15-09-2020

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

Iedereen kent deze uitspraak van Pippi Langkous wel. Een prachtig voorbeeld van omdenken. Ik moest eraan denken in relatie tot ons coronatijdperk.

Lees het hele verhaal

Welke kansen biedt de coronacrisis voor de toekomst van de zorg?

07-07-2020

Nog geen twee maanden geleden braken we ons hoofd over de vergrijzing, de toenemende zorgvraag, het tekort aan medewerkers, stijgende kosten enzovoort. Terwijl we nog midden in de coronacrisis zitten, vallen mij zaken op die mogelijk invloed gaan hebben op de toekomst van de ouderenzorg.

Lees het hele verhaal

Dankbaarheid versus frustratie en boosheid

01-05-2020

De laatste dagen merk ik dat ik steeds meer een gevoel van grote dankbaarheid heb en krijg. Dankbaarheid, die frustratie en boosheid gaat overheersen. Waar komt dat groeiende gevoel vandaan?

Lees het hele verhaal

Angst is een slechte raadgever

03-04-2020

In de derde coronaweek is er veel discussie gaande over het gebruik van ons beschermingsmateriaal. Wat is nu wel veilig en wat niet? Onze ziekenhuishygiëniste gaat momenteel de teams af om uitleg te geven. Ik volgde zo’n bijeenkomst op Wissehaege om eens te horen welke vragen er nu leven. Los van het feit dat de uitleg zeer duidelijk is, en ik meteen vertrouwen heb in haar expertise, vallen me een paar zaken op.

Lees het hele verhaal

Op nieuwsdieet

27-03-2020

Alweer een week om waarin ik volledig ben opgegaan in corona. Elke dag rond drie uur kijk ik naar NU.nl om te trends te volgen wat betreft aantal overlijdens, besmettingen en IC-capaciteit. De hoop dat het goede berichten zijn is groot. Maar de realiteit is dat het spannend blijft of de gewenste afvlakking gaat optreden. Met andere woorden het gaat nog wel even duren.

Lees het hele verhaal

Coronacrisis

20-03-2020

We zijn weer een week verder waarin de omvang van de coronacrisis steeds duidelijkere vormen aanneemt. We ervaren dat elke dag. Maar wat nu, ondanks al het ernstig leed wat inmiddels voor velen voelbaar is, ook opvalt, is de enorme saamhorigheid en de goede wil.

Lees het hele verhaal