Bewoners aan het woord

In de wereld van Vitalis draait het om mensen. Iedereen heeft zijn of haar unieke verhaal. Onze bewoners staan midden in het leven. Met al een heel leven achter de rug. Een leven vol belevenissen, liefde, geluk, verdriet. Levenslessen en vergaarde wijsheden. Kortom, een prachtige bron voor verhalen.

Vitalis Woonzorg Groep

Vitalis is in beweging

Heeft u een mooi verhaal voor ons?
We komen graag bij u langs.
Neemt u contact op met Sis Huiskamp, redacteur van ons magazine Next.

Neem contact op

Muziekwaterbed bracht moeder en dochter samen

Het muziekwaterbed? Jazeker, Kim (activiteitenbegeleidster Vitalis Brunswijck in Eindhoven) vertelt er graag meer over…

Lees het hele verhaal

Het leven na een beroerte

In Nederland worden maar liefst 47.000 mensen jaarlijks getroffen door een beroerte. Dat zijn er 128 per dag. 1 per 12 minuten. Het overkwam ook Ina Seijkens (78) uit Eindhoven. Ze deelt graag haar verhaal om lotgenoten een hart onder de riem te steken.

Lees het hele verhaal

Niet meer kunnen lopen, toch een voller leven!

We hopen allemaal zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Langer thuis. Eigen regie. Zelfredzaamheid. Actuele thema’s waar genoeg over wordt geschreven en gesproken. In theorie is veel mogelijk. Maar hoe werkt dat nu in de praktijk? Mevrouw Andriessen (91 jaar) vertelt over haar revalidatie na een heupbreuk en de periode daarna.

Lees het hele verhaal

Ik leef nu 10 jaar langer!

Het is donderdagmiddag 15.00 uur. Op ‘de uitkijk’ van afdeling langdurige zorg de Zonstraat van Vitalis Brunswijck zitten zo’n 15 bewoners vol spanning te wachten. Dan komt Claudia Jansen van Happy Doodles de afdeling op lopen met een bolderkar. Boven op de kar staat een bench met daarin 8 kleine labradoodle pups. Een van de bewoners begint al te fluiten. “Laat ze maar los!”, wordt er geroepen.

Lees het hele verhaal

Zus, wat kan het leven een moeilijke wending maken.

Mijn oudste zus "laten we haar Zus blijven noemen" leefde lang en gelukkig samen met haar man, kinderen waren hun niet gegund. Tot een paar jaar geleden Zus problemen kreeg met haar gezondheid, veel te jong. Haar man heeft haar liefdevol verzorgd en begeleid, tot het noodlot toe sloeg en haar man overleed. Daar zit je dan, hulpeloos, vergeetachtig, eenzaam en zeer angstig. Wij hebben de zorg voor Zus overgenomen, maar alleen thuis was te moeilijk voor haar. Er is veel overleg geweest met specialisten, observaties en testen maar een juiste en veilige woonplek voor Zus was heel moeilijk te realiseren. Totdat we contact kregen met Theresia..

Lees het hele verhaal

Papa kon niet meer thuis blijven wonen...

Die realisatie was uiteraard erg verdrietig. Waar zou hij terechtkomen? Wat was de beste plek? Zou hij kunnen wennen? Na de eerste onwennige weken, voor papa, maar evengoed voor ons, realiseerden we het ons al gauw: wat hadden we hier een ontzettend geluk mee gehad!

Lees het hele verhaal

Een mantelzorger vertelt...

Wat zagen we op tegen een plaatsing op een gesloten afdeling in een verpleeghuis. Maar wat is dat meegevallen. Meteen voelde het veilig. Het gaf ons rust. Maar vooral zagen wij ( schoon) moeder opbloeien.

Lees het hele verhaal

Geniet van de dag; dat is de hoofdzaak

De stap naar ‘toekomstbestendig wonen’ verliep zoals die meestal verloopt: zoon Jan en schoondochter Elly zochten een veiliger appartement voor pa en ma, terwijl pa en ma daar voor hun gevoel echt nog niet aan toe waren. Toch zijn ze beide achteraf heel blij met deze stap. Elke ochtend gaat mevrouw lekker naar buiten en ’s middags hier naar beneden. Daar kom ik altijd wel iemand tegen, beneden of op de gang. Het besef dat er altijd iemand in de buurt is, voor wanneer er iets zou zijn, geeft een fijn gevoel.

Lees het hele verhaal

Mevrouw Lap heeft gekozen voor vrijheid

We spreken mevrouw Lap in haar prachtig ingerichte appartement, waar ze ons hartelijk ontvangt met koffie en gebak. Wat direct opvalt is de grootte van de flat; een schitterende ruimte. Maar mevrouw Lap woont dan ook in de grootste versie  van de appartementen die PetrusPark verhuurt.

Zij vertelt dat ze er nu vijf jaar met veel plezier woont, eerst samen met haar man die helaas een jaar geleden is overleden. Nu dus alleen. Mooie schilderijen, foto’s en nog veel meer voorwerpen herinneringen aan een vol en gelukkig leven.

 

Lees het hele verhaal

Niets dan lof

Al een half jaar woont de heer Peeters, oud-burgemeester van gemeente Roggel en Neer, weer thuis in Roggel. Een bloedvergiftiging bracht hem in augustus 2015 in coma en zorgde voor een verblijf van 6 weken op de intensive care. Zonder gevoel in de benen, kwam hij in september 2015 in een rolstoel binnen bij Vitalis Brunswijck. 
Op aanraden van de kinderen kwam de heer Peeters revalideren in Eindhoven, de woonplaats van zijn zoon. De kinderen zochten alle mogelijkheden voor revalidatie in Eindhoven uit en kozen voor Vitalis Brunswijck.

Lees het hele verhaal