Bewoners aan het woord

In de wereld van Vitalis draait het om mensen. Iedereen heeft zijn of haar unieke verhaal. Onze bewoners staan midden in het leven. Met al een heel leven achter de rug. Een leven vol belevenissen, liefde, geluk, verdriet. Levenslessen en vergaarde wijsheden. Kortom, een prachtige bron voor verhalen.

Vitalis Woonzorg Groep

Vitalis is in beweging

Heeft u een mooi verhaal voor ons?
We komen graag bij u langs.
Neemt u contact op met Sis Huiskamp, redacteur van ons magazine Next.

Neem contact op

Jan van Breugel werd een tijdje geleden gevonden door de buurman…

20-07-2022

"Ik weet er zelf niet meer veel vanaf helaas. Mijn buurman belde het ziekenhuis, maar er was geen ambulance beschikbaar. Hij heeft me toen zelf naar het Catharina gebracht en daar heb ik een paar weken gelegen. Ik herinner me er niets van. Blijkbaar had ik COVID. Op een gegeven moment was ik ‘te goed voor het ziekenhuis’ maar ‘te slecht om weer naar huis te gaan’. Op Vitalis Wissehaege mocht ik nog wat aansterken. Een maand lang heb ik daar gerevalideerd.

Lees het hele verhaal

Blog: ‘Stille Nacht met Tessa: een waargebeurd mirakel over een pratende plant’

21-12-2020

Op televisie zijn er tegenwoordig veel prachtige natuurfilms te zien. De laatste die ik zag ging over vleesetende planten. Prachtige planten die in staat zijn vliegen, muggen en andere insecten te vangen. Ik wist dat ze bestonden, maar het was zeer fascinerend om te zien! Echter, nog fascinerender was mijn bezoek een dag later aan mijn 84-jarige schoonmoeder Antje. Wat ik daar zag en hoorde, was een mirakel!

Lees het hele verhaal

Het geeft mijn kinderen ook een gerust gevoel dat ik niet alleen ben

13-08-2020

Mevrouw van de Kamp-Dirks (89) woont sinds juli 2018 op Petruspark. Samen met haar man heeft ze veel van de wereld gezien. Haar man is afgelopen november helaas overleden. We dronken een kopje koffie met haar.

Lees het hele verhaal

Els Bexkens (73) is al 12 jaar vrijwilligster op Petruspark

04-08-2020

Els Bexkens (73) uit Eindhoven is al 12 jaar vrijwilligster op Petruspark. We dronken een kopje koffie met haar.

“Ik ben 33 jaar werkzaam geweest in de huwelijksmarkt. Als hostess mocht ik aankomende bruidsparen een leuk pakket aanbieden van de winkeliers uit de omgeving. Later werd ik vertegenwoordigster. Toen ik klaar was met werken, heb ik een half jaar vakantie gevierd. Daarna wilde ik weer iets nuttigs doen. Maar wat?"

Lees het hele verhaal

Ik raad iedereen aan hier te komen wonen, zeker als je nog wat jonger en vitaal bent

27-07-2020

Mevrouw van Hoek (91 jaar, 3 zonen) woont al 18 jaar op Petruspark. We drinken graag een kopje koffie met haar.

“Zo’n 70 jaar geleden zijn we door het werk van mijn man (Philips) verhuisd van Leiderdorp naar Eindhoven. We hebben altijd gezellig gewoond. Eerst in de Mathijsenlaan, toen in de Pasteurlaan en op het einde in de Prinsenjagt. Tot 2002.

Lees het hele verhaal

Muziekwaterbed bracht moeder en dochter samen

18-07-2018

Het muziekwaterbed? Jazeker, Kim (activiteitenbegeleidster Vitalis Brunswijck in Eindhoven) vertelt er graag meer over…

Lees het hele verhaal

Het leven na een beroerte

03-07-2018

In Nederland worden maar liefst 47.000 mensen jaarlijks getroffen door een beroerte. Dat zijn er 128 per dag. 1 per 12 minuten. Het overkwam ook Ina Seijkens (78) uit Eindhoven. Ze deelt graag haar verhaal om lotgenoten een hart onder de riem te steken.

Lees het hele verhaal

Niet meer kunnen lopen, toch een voller leven!

12-06-2018

We hopen allemaal zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Langer thuis. Eigen regie. Zelfredzaamheid. Actuele thema’s waar genoeg over wordt geschreven en gesproken. In theorie is veel mogelijk. Maar hoe werkt dat nu in de praktijk? Mevrouw Andriessen (91 jaar) vertelt over haar revalidatie na een heupbreuk en de periode daarna.

Lees het hele verhaal

Ik leef nu 10 jaar langer!

12-06-2018

Het is donderdagmiddag 15.00 uur. Op ‘de uitkijk’ van afdeling langdurige zorg de Zonstraat van Vitalis Brunswijck zitten zo’n 15 bewoners vol spanning te wachten. Dan komt Claudia Jansen van Happy Doodles de afdeling op lopen met een bolderkar. Boven op de kar staat een bench met daarin 8 kleine labradoodle pups. Een van de bewoners begint al te fluiten. “Laat ze maar los!”, wordt er geroepen.

Lees het hele verhaal

Zus, wat kan het leven een moeilijke wending maken.

23-05-2018

Mijn oudste zus "laten we haar Zus blijven noemen" leefde lang en gelukkig samen met haar man, kinderen waren hun niet gegund. Tot een paar jaar geleden Zus problemen kreeg met haar gezondheid, veel te jong. Haar man heeft haar liefdevol verzorgd en begeleid, tot het noodlot toe sloeg en haar man overleed. Daar zit je dan, hulpeloos, vergeetachtig, eenzaam en zeer angstig. Wij hebben de zorg voor Zus overgenomen, maar alleen thuis was te moeilijk voor haar. Er is veel overleg geweest met specialisten, observaties en testen maar een juiste en veilige woonplek voor Zus was heel moeilijk te realiseren. Totdat we contact kregen met Theresia..

Lees het hele verhaal

Papa kon niet meer thuis blijven wonen...

28-11-2017

Die realisatie was uiteraard erg verdrietig. Waar zou hij terechtkomen? Wat was de beste plek? Zou hij kunnen wennen? Na de eerste onwennige weken, voor papa, maar evengoed voor ons, realiseerden we het ons al gauw: wat hadden we hier een ontzettend geluk mee gehad!

Lees het hele verhaal

Een mantelzorger vertelt...

10-07-2017

Wat zagen we op tegen een plaatsing op een gesloten afdeling in een verpleeghuis. Maar wat is dat meegevallen. Meteen voelde het veilig. Het gaf ons rust. Maar vooral zagen wij ( schoon) moeder opbloeien.

Lees het hele verhaal

Geniet van de dag; dat is de hoofdzaak

06-07-2017

De stap naar ‘toekomstbestendig wonen’ verliep zoals die meestal verloopt: zoon Jan en schoondochter Elly zochten een veiliger appartement voor pa en ma, terwijl pa en ma daar voor hun gevoel echt nog niet aan toe waren. Toch zijn ze beide achteraf heel blij met deze stap. Elke ochtend gaat mevrouw lekker naar buiten en ’s middags hier naar beneden. Daar kom ik altijd wel iemand tegen, beneden of op de gang. Het besef dat er altijd iemand in de buurt is, voor wanneer er iets zou zijn, geeft een fijn gevoel.

Lees het hele verhaal

Ina van der Heijden, een leven in dienst van het gezin en de maatschappij

16-04-2016

Ina is 85 en al bijna 59 jaar getrouwd met Ben van der Heijden, fysicus. Zij heeft twee zoons en drie kleinkinderen. Doorliep de 5-jarige HBS-B in Amsterdam en vervulde meerdere secretaressefuncties in onder meer een accountantskantoor.

Lees het hele verhaal

"Ik ben graag bezig"

17-01-2016

4 dagen per week is Meneer Van Boxtel op de dagbesteding in Wissehaege. “Hele dagen thuiszitten, zou voor mij niet goed zijn.” En met een lach: “Dat zou ik mijn vrouw trouwens ook niet aan kunnen doen. Ik ben knap eigenwijs!” Sinds 3,5 jaar is Meneer Van Boxtel 4 dagen in de week overdag bij dagcentrum Wissehaege.

Lees het hele verhaal

Dora Sauselé woont bij het Vonderhof

16-01-2016

“Ze noemden ons ‘de spijtoptanten’. Voor Indische mensen als wij was het steeds moeilijker om in Indonesië te blijven. ‘Jullie horen hier niet thuis, zeiden ze’. We moesten kiezen tussen Amerika en Nederland. Mijn ouders waren al sinds 1949 in Nederland, dus de keuze was niet zo moeilijk.” In 1964 vertrokken Dora Sauselé en haar man met twee dochters en zes zonen per vliegtuig van Surabaya naar Nederland. De jongste was net een paar maanden oud.

Lees het hele verhaal

Waar de vogeltjes fluiten

16-01-2016

André en Hanny Kriek

Lekker naar buiten, genieten van de frisse buitenlucht. Van de wind door onze haren.

André en Hanny beleven elke middag buiten als quality time voor beiden. Hanny Kriek: “Sinds juni 2014 verblijft mijn man André in Vitalis Peppelrode. Hij verhuisde mee vanuit Vitalis Brunswijck. Vroeger fietsten we heel veel; we waren echt een fietsgezin en hebben veel fietsvakanties beleefd. Mijn man fietste vorig jaar eens samen met een vrijwilliger. Dat vond hij zo fijn. Ik ben toen ook zelf met hem gaan fietsen, dit gaat gemakkelijk met de Arend Otten fiets.”

Lees het hele verhaal

Het is goed revalideren bij Vitalis

16-01-2016

Mevrouw van Beers

Mevrouw Van Beers woont al bijna 15 jaar in een aanleunwoning bij Vitalis Brunswijck. In een opperbest humeur vertelt ze dat ze zo ongeveer haar hele leven al revalideert. Ze is geboren met een heupafwijking, maar heeft altijd een positieve instelling gehouden. Haar lijfspreuk is dan ook: “Als je niet kunt wat je wilt, wil dan wat je kan.”

Lees het hele verhaal

Niets dan lof

16-05-2009

Al een half jaar woont de heer Peeters, oud-burgemeester van gemeente Roggel en Neer, weer thuis in Roggel. Een bloedvergiftiging bracht hem in augustus 2015 in coma en zorgde voor een verblijf van 6 weken op de intensive care. Zonder gevoel in de benen, kwam hij in september 2015 in een rolstoel binnen bij Vitalis Brunswijck. 
Op aanraden van de kinderen kwam de heer Peeters revalideren in Eindhoven, de woonplaats van zijn zoon. De kinderen zochten alle mogelijkheden voor revalidatie in Eindhoven uit en kozen voor Vitalis Brunswijck.

Lees het hele verhaal

Samen beleven is extra genieten

16-01-2008

In het leven van De heer Rutten, al 10 jaar woonachtig in Residentie Petruspark, speelt muziek een belangrijke rol.

De heer Rutten, al 10 jaar woonachtig in Residentie Petruspark, is een frequente bezoeker van het Concertgebouw in Amsterdam. Hij heeft er zelfs een abonnement. Muziek speelt een belangrijke rol in zijn leven. 20 jaar geleden vond hij de Steinway vleugel waar hij naar op zoek was. “Een concertwaardige vleugel, het neusje van de zalm.” En, bescheiden: “Als ik niet goed speel, klinkt het dankzij de prachtige klanken van de vleugel toch goed”.

 

Lees het hele verhaal

Een positieve John Kruit houdt de moed er in

16-05-2006

John Kruit

John woont op het moment van het interview weer thuis en is dus nu een ambulant patiënt, deelt hij ons opgelucht mee.
Hij heeft een herseninfarct gehad aan de rechterzijde, en is dus aan de linkerzijde geheel verlamd geweest. Direct na het infarct heeft hij 6 weken in Brunswijck gelegen; in die fase kon John helemaal niets meer. 

Lees het hele verhaal

Ina Seykens is dankbaar voor alle betrokkenheid

16-05-2006

Ina Seykens

Ina is een enthousiaste vrouw met een charismatische uitstraling. Zij woonde in de Kuiperbergstraat in Eindhoven toen zij, gezond en wel, lopend naast haar fiets, werd getroffen door een hersenbloeding. ‘Van het ene op het andere moment staat je leven stil’, vertelt zij aangedaan. Maar ze herstelt zich als ze verder vertelt: ‘De eerste vier maanden lag ik hier intern en voelde me heel verdrietig; je hebt zoveel wat je moet verwerken.

Lees het hele verhaal

Mevrouw Lap heeft gekozen voor vrijheid

17-07-2003

We spreken mevrouw Lap in haar prachtig ingerichte appartement, waar ze ons hartelijk ontvangt met koffie en gebak. Wat direct opvalt is de grootte van de flat; een schitterende ruimte. Maar mevrouw Lap woont dan ook in de grootste versie  van de appartementen die PetrusPark verhuurt.

Zij vertelt dat ze er nu vijf jaar met veel plezier woont, eerst samen met haar man die helaas een jaar geleden is overleden. Nu dus alleen. Mooie schilderijen, foto’s en nog veel meer voorwerpen herinneringen aan een vol en gelukkig leven.

 

Lees het hele verhaal