Bewoners aan het woord

In de wereld van Vitalis draait het om mensen. Iedereen heeft zijn of haar unieke verhaal. Onze bewoners staan midden in het leven. Met al een heel leven achter de rug. Een leven vol belevenissen, liefde, geluk, verdriet. Levenslessen en vergaarde wijsheden. Kortom, een prachtige bron voor verhalen.

Vitalis Woonzorg Groep

Vitalis is in beweging

Heeft u een mooi verhaal voor ons?
We komen graag bij u langs.
Neemt u contact op met Sis Huiskamp, redacteur van ons magazine Next.

Neem contact op

Papa kon niet meer thuis blijven wonen...

Die realisatie was uiteraard erg verdrietig. Waar zou hij terechtkomen? Wat was de beste plek? Zou hij kunnen wennen? Na de eerste onwennige weken, voor papa, maar evengoed voor ons, realiseerden we het ons al gauw: wat hadden we hier een ontzettend geluk mee gehad!

Lees het hele verhaal

Een mantelzorger vertelt...

Wat zagen we op tegen een plaatsing op een gesloten afdeling in een verpleeghuis. Maar wat is dat meegevallen. Meteen voelde het veilig. Het gaf ons rust. Maar vooral zagen wij ( schoon) moeder opbloeien.

Lees het hele verhaal

Geniet van de dag; dat is de hoofdzaak

De stap naar ‘toekomstbestendig wonen’ verliep zoals die meestal verloopt: zoon Jan en schoondochter Elly zochten een veiliger appartement voor pa en ma, terwijl pa en ma daar voor hun gevoel echt nog niet aan toe waren. Toch zijn ze beide achteraf heel blij met deze stap. Elke ochtend gaat mevrouw lekker naar buiten en ’s middags hier naar beneden. Daar kom ik altijd wel iemand tegen, beneden of op de gang. Het besef dat er altijd iemand in de buurt is, voor wanneer er iets zou zijn, geeft een fijn gevoel.

Lees het hele verhaal

Mevrouw Lap heeft gekozen voor vrijheid

We spreken mevrouw Lap in haar prachtig ingerichte appartement, waar ze ons hartelijk ontvangt met koffie en gebak. Wat direct opvalt is de grootte van de flat; een schitterende ruimte. Maar mevrouw Lap woont dan ook in de grootste versie  van de appartementen die PetrusPark verhuurt.

Zij vertelt dat ze er nu vijf jaar met veel plezier woont, eerst samen met haar man die helaas een jaar geleden is overleden. Nu dus alleen. Mooie schilderijen, foto’s en nog veel meer voorwerpen herinneringen aan een vol en gelukkig leven.

 

Lees het hele verhaal

Niets dan lof

Al een half jaar woont de heer Peeters, oud-burgemeester van gemeente Roggel en Neer, weer thuis in Roggel. Een bloedvergiftiging bracht hem in augustus 2015 in coma en zorgde voor een verblijf van 6 weken op de intensive care. Zonder gevoel in de benen, kwam hij in september 2015 in een rolstoel binnen bij Vitalis Brunswijck. 
Op aanraden van de kinderen kwam de heer Peeters revalideren in Eindhoven, de woonplaats van zijn zoon. De kinderen zochten alle mogelijkheden voor revalidatie in Eindhoven uit en kozen voor Vitalis Brunswijck.

Lees het hele verhaal

Ina Seykens is dankbaar voor alle betrokkenheid

Ina Seykens

Ina is een enthousiaste vrouw met een charismatische uitstraling. Zij woonde in de Kuiperbergstraat in Eindhoven toen zij, gezond en wel, lopend naast haar fiets, werd getroffen door een hersenbloeding. ‘Van het ene op het andere moment staat je leven stil’, vertelt zij aangedaan. Maar ze herstelt zich als ze verder vertelt: ‘De eerste vier maanden lag ik hier intern en voelde me heel verdrietig; je hebt zoveel wat je moet verwerken.

Lees het hele verhaal

Een positieve John Kruit houdt de moed er in

John Kruit

John woont op het moment van het interview weer thuis en is dus nu een ambulant patiënt, deelt hij ons opgelucht mee.
Hij heeft een herseninfarct gehad aan de rechterzijde, en is dus aan de linkerzijde geheel verlamd geweest. Direct na het infarct heeft hij 6 weken in Brunswijck gelegen; in die fase kon John helemaal niets meer. 

Lees het hele verhaal

Ina van der Heijden, een leven in dienst van het gezin en de maatschappij

Ina is 85 en al bijna 59 jaar getrouwd met Ben van der Heijden, fysicus. Zij heeft twee zoons en drie kleinkinderen. Doorliep de 5-jarige HBS-B in Amsterdam en vervulde meerdere secretaressefuncties in onder meer een accountantskantoor.

Lees het hele verhaal

Dora Sauselé woont bij het Vonderhof

“Ze noemden ons ‘de spijtoptanten’. Voor Indische mensen als wij was het steeds moeilijker om in Indonesië te blijven. ‘Jullie horen hier niet thuis, zeiden ze’. We moesten kiezen tussen Amerika en Nederland. Mijn ouders waren al sinds 1949 in Nederland, dus de keuze was niet zo moeilijk.” In 1964 vertrokken Dora Sauselé en haar man met twee dochters en zes zonen per vliegtuig van Surabaya naar Nederland. De jongste was net een paar maanden oud.

Lees het hele verhaal

Waar de vogeltjes fluiten

André en Hanny Kriek

Lekker naar buiten, genieten van de frisse buitenlucht. Van de wind door onze haren.

André en Hanny beleven elke middag buiten als quality time voor beiden. Hanny Kriek: “Sinds juni 2014 verblijft mijn man André in Vitalis Peppelrode. Hij verhuisde mee vanuit Vitalis Brunswijck. Vroeger fietsten we heel veel; we waren echt een fietsgezin en hebben veel fietsvakanties beleefd. Mijn man fietste vorig jaar eens samen met een vrijwilliger. Dat vond hij zo fijn. Ik ben toen ook zelf met hem gaan fietsen, dit gaat gemakkelijk met de Arend Otten fiets.”

Lees het hele verhaal