Veel belangstelling voor MDI werkwijze

Veel belangstelling voor MDI werkwijze

27-06-2018

Ook dit jaar is er weer landelijke belangstelling voor onze nieuwe werkwijze. De collega-instellingen Omring, Valkenhof en SZR hebben in april een bezoek gebracht aan Vitalis Brunswijck. En zijn naar eigen zeggen boordevol informatie en met een groot aantal verbeter- ideeën naar huis gegaan.

Binnen Vitalis is er door samenwerking van verschillende disciplines vanuit behandeling en zorg een nieuwe manier van werken ontwikkeld. waarbij de cliënt op de dag van opname wordt uitgenodigd voor een multidisciplinaire intake (MDI). Bij deze intake is het hele behandelteam aanwezig, zowel de artsen als therapeuten.

Door invoer van de MDI hoeft de cliënt maar 1 keer zijn/haar verhaal te vertellen, is er meteen een duidelijk behandelplan voor het behandelteam maar ook voor de cliënt en zijn mantelzorger. Tevens wordt er een voorlopige ontslagdatum vastgesteld en kan er meteen begonnen worden met de revalidatie. Door korte communicatielijnen wordt snel overlegd tussen de verschillende disciplines met als resultaat een optimaal behandelplan voor de cliënt.

We zijn trots op de professionals die, met passie voor vooruitgang, bij Vitalis werken . Fijn dat we samen onze ambitie als expertisecentrum geriatrische revalidatiezorg waarmaken.

Terug naar het nieuwsoverzicht