Het fietslabyrint

Het fietslabyrint

17-03-2016

Wat is er nu fijner om het nuttige met het aangename te kunnen verenigen? Dat vonden onze fysiotherapeuten van de Behandel Groep ook.

Veel cliënten maken tijdens het revalideren of bij hun fysiotherapie gebruik van de motomed, een bewegingsapparaat voor de benen om zelfstandig of met elektrische ondersteuning te kunnen “fietsen”. Dit wordt door veel mensen als heel prettig ervaren. Maar om tijdens het fietsen als uitzicht een muur te hebben is niet zo uitdagend, daarom is het Fietslabyrint aangeschaft. Een groot beeldscherm dat voor de motomeds is geplaatst en waar verschillende routes op te “fietsen” zijn.

Het is nu mogelijk om bijvoorbeeld door Eindhoven te “fietsen”, wat heel veel herkenning geeft en mooie herinneringen en gesprekjes. Veel mensen zijn al lange tijd niet meer in de stad geweest en zien hoe het centrum weer veranderd is. Het PSV stadion zit op de route dat scoort hier ook goed!  Daarnaast zijn er nog vele andere routes waar uit gekozen kan worden. Amsterdam kan per fiets maar ook de grachten kunnen per waterfiets bevaren worden. Of een uitje naar de Veluwe, Maastricht, de duinen of een safari over de savanne in het safaripark is mogelijk. Zo ben je er tijdens een goede training voor de benen ook mentaal even uit geweest.

Wil je het fietslabyrint eens bekijken? Neem contact op met de fysiotherapie op Brunswijck of Wissehaege. Dit kan via het medisch secretariaat van de behandelgroep op telefoonnummer 040 293 33 46.

Terug naar het nieuwsoverzicht