Nieuws Revalidatie

Vitalis werkt met haar revalidatieprogramma vanuit een duidelijke visie. Bij ons staat de wens van de client voorop. Wij geven u graag het nieuws door wat specifiek met revalideren te maken heeft.

Revalidatie logo


Toprevalidatie in het nieuws

Vitalis Revalidatie zet de trend voor sneller, leuker en beter revalideren. Lees het laatste nieuws. We zijn op de hoogte van de laatste technieken. En houden u ook graag op de hoogte!

CVA-patiënten komen sneller op de juiste plek voor start revalidatie

21-09-2021

Patiënten met een hersenbloeding of een herseninfarct worden - als de gezondheid het toelaat - door het Catharina Ziekenhuis voortaan sneller doorgeplaatst naar de geriatrische revalidatiezorgafdelingen van Vitalis WoonZorg Groep en zorgorganisatie Archipel. Deze patiënten worden binnen 24 tot 72 uur overgeplaatst, zodat sneller begonnen kan worden met revalideren.

Deze versnelde doorplaatsing van patiënten is een mooi voorbeeld van de juiste zorg op de juiste plek. “De patiënt gaat op een revalidatie-afdeling namelijk eerder en intensiever aan zijn of haar herstel werken, met een positieve invloed op het revalidatie-resultaat”, zegt specialist ouderengeneeskunde Fiona Koops van Archipel. Bovendien zijn de zorgkosten in de geriatrische revalidatie aanzienlijk lager dan in het ziekenhuis. Het gaat per dag om een besparing van ongeveer 500 euro per patiënt.

Daarnaast wordt door actieve doorplaatsing het ziekenhuisbed sneller beschikbaar voor nieuwe patiënten. “Deze nieuwe werkwijze is echt een win-win. Op de eerste plaats voor de patiënt, maar zeker ook voor alle andere betrokken partijen”, zegt neuroloog dr. Inge van Uden van het Catharina Ziekenhuis.

Artsen van het ziekenhuis en van Vitalis en Archipel hebben onderling nauw contact over de zorg die nodig is en het moment van overplaatsing. Het revalidatietraject op de Geriatrische Revalidatie Afdelingen van Vitalis en Archipel bestaat onder meer uit intensieve fysiotherapie bij mobiliteitsproblemen, logopedie bij spraak- of slikproblematiek en ergotherapie bij vaardigheidsproblematiek.  

Vitalis, Archipel en het Catharina Ziekenhuis zochten elkaar tijdens de tweede coronagolf op om te kijken of het mogelijk was om sneller spaarzame ziekenhuisbedden vrij te spelen. “Deze fast track hebben we gezamenlijk uitgewerkt naar voorbeeld van het Radboud UMC en GRZ Groesbeek. Omdat het voor iedereen zoveel meerwaarde oplevert, hebben we besloten er structureel mee door te gaan”, verduidelijkt specialist ouderengeneeskunde Merel Mulder van Vitalis.

Inmiddels worden sinds mei wekelijks patiënten met een hersenbloeding of een herseninfarct versneld overgeplaatst. 

Lees er meer over in het artikel dat het ED hierover maakte.

 

Lees het hele verhaal

Ilse Jaspers benoemd als Directeur/Kwartiermaker GRZ

07-10-2019

Met ingang van 1 januari 2020 wordt Ilse Jaspers (42) benoemd als Directeur/Kwartiermaker van Vitalis WoonZorg Groep en Archipel Zorggroep. Zij wordt hiermee de verbinder tussen beide organisaties en gaat uitvoering geven aan de gezamenlijke ambities met betrekking tot de Geriatrische Revalidatiezorg.

Vanaf 1 oktober komt zij al deeltijd kennismaken met beide organisaties, om vervolgens aan de slag te gaan met de gezamenlijke ambitie één centrum voor geriatrische revalidatiezorg op te zetten voor de stadsregio Eindhoven.

Lees het hele verhaal

'Frank en Alzheimer' op bezoek bij Vitalis

28-11-2018

Wat bijzonder! 3FM DJ Frank van der lende is onlangs komen filmen bij Vitalis Brunswijck voor zijn nieuwste aflevering “Frank & Alzheimer” . Wat zijn wij trots op onze Muziektherapeut Evelien, die hen kracht van muziek liet zien. Kijk hier de aflevering van 'Frank & Alzheimer'.

Lees het hele verhaal

Veel belangstelling voor MDI werkwijze

27-06-2018

Ook dit jaar is er weer landelijke belangstelling voor onze nieuwe MDI werkwijze. De collega-instellingen Omring, Valkenhof en SZR hebben in april een bezoek gebracht aan Vitalis Brunswijck. En zijn naar eigen zeggen boordevol informatie en met een groot aantal verbeter- ideeën naar huis gegaan. Binnen Vitalis is er door samenwerking van verschillende disciplines vanuit behandeling en zorg een nieuwe manier van werken ontwikkeld. Een werkwijze waarbij de cliënt op de dag van opname wordt uitgenodigd voor een multidisciplinaire intake (MDI). Bij deze intake is het hele behandelteam aanwezig, zowel de artsen als therapeuten.

Lees het hele verhaal

Pilot revalidatie-nazorg Wissehaege

09-11-2017

Lotte Joosten, verpleegkundig specialist bij Wissehaege, heeft tussen februari en december 2017 alle ontslagen cliënten van revalidatie Wissehaege opgebeld om naar hun ervaringen te vragen. Met de meeste van hen gaat het thuis goed. Het doel van deze service is enerzijds de tevredenheid te peilen, anderzijds het beloop te bespreken en problemen te signaleren als die zijn ontstaan. Op dit moment wordt de pilot geëvalueerd en bekijkt Vitalis hoe dit nazorgtraject verder vorm kan krijgen

Lees het hele verhaal

Officiële presentatie interactief Kunstwerk Morgendauw

23-10-2017

Afgelopen donderdag vond de officiële presentatie van het interactief kunstwerk “Morgendauw”te Vitalis Brunswijck plaats. Morgendauw is een interactieve kunstinstallatie, waarbij op het silhouet van een eikenblad stroomt een abstracte rivier van licht die je kunt beïnvloeden door het plaatsen van objecten of de oppervlakte aan te raken.

Lees het hele verhaal

Vitalis Brunswijck wint Lidl prijs ' Beste Lokale Initiatief'

21-09-2017
Een aantal weken geleden is er door de Lidl in het Winkelcentrum Woensel een prijsvraag uitgezet voor 'Beste lokale initiatief'.
De activiteitenbegeleiding van revalidatiecentrum Vitalis Brunswijck heeft deze kans gekrepen én met hun idee 'Moestuintafel' hebben ze 1.000,- aan prijzengeld gewonnen.
 
 
Lees het hele verhaal

LANDELIJKE BELANGSTELLING VOOR MDI VITALIS REVALIDATIE

16-12-2016

Binnen Vitalis is er door samenwerking van verschillende disciplines vanuit behandeling en zorg een nieuwe manier van werken ontwikkeld. Landelijk is er veel interesse voor onze nieuwe werkwijze. De collega-instellingen Florence, Ananz en Cicero hebben al een bezoek gebracht aan Vitalis. Daarnaast is de werkwijze met een positief resultaat gepresenteerd op de 2 landelijke GRZ-studiedagen te Amersfoort.

Lees het hele verhaal

FEEL GOOD MARKET BRUNSWIJCK GROOT SUCCES

16-06-2016

Een middag bewegen, beleven en gezond proeven. Zo’n 300 Eindhovenaren bezochten zaterdag 25 juni de Feel Good Market bij Vitalis Brunswijck. De organisatie is in handen van studenten van het Physical Activity Centre (PAC), een samenwerkingsverband tussen Fontys Hogeschool en partners waaronder Vitalis.

Lees het hele verhaal

Het fietslabyrint

17-03-2016

Veel cliënten maken tijdens het revalideren of bij hun fysiotherapie gebruik van de motomed, een bewegingsapparaat voor de benen om zelfstandig of met elektrische ondersteuning te kunnen “fietsen”. Dit wordt door veel mensen als heel prettig ervaren. Maar om tijdens het fietsen als uitzicht een muur te hebben is niet zo uitdagend, daarom is het Fietslabyrint aangeschaft. Een groot beeldscherm dat voor de motomeds is geplaatst en waar verschillende routes op te “fietsen” zijn.

Lees het hele verhaal