Muziekwaterbed bracht moeder en dochter samen

Muziekwaterbed bracht moeder en dochter samen

18-07-2018

Het muziekbed? Jazeker, Kim (activiteitenbegeleidster Vitalis Brunswijck in Eindhoven) vertelt er graag meer over…

Verwijzing
Een tijdje geleden kregen wij een verwijzing voor een jonge dame (26 jaar). Tara. Tara had een ernstig ongeluk meegemaakt. Ze kwam uit Irak, sprak enkele woorden Nederlands en had een baby van 6 maanden.

Waterbed
Tara was heel erg bang. In haar ogen zag je dat ze heel erg veel had meegemaakt. De eerste keren dat wij haar op het waterbed behandelde was dit vooral voor haar pijnklachten. Even kon ze haar ogen sluiten maar al snel zag je de angst in haar ogen. Tara begon langzaam te wennen aan de afdeling waar ze verbleef en bloeide een beetje op.

Revalideren
Mijn collega Evelien en ik bleven Tara behandelen op het waterbed. Ze kreeg vertrouwen in ons. Als ze in de huiskamer zat en we kwamen haar halen voor een behandeling, straalde ze van oor tot oor. Omdat ze geen Nederlands sprak, kwam er nu elke keer een tante mee tijdens de behandeling. Ze vertaalde wat Tara zei. Er kwamen vreselijke verhalen naar boven over wat Tara allemaal had meegemaakt. Evelien en ik besloten dan ook elke keer na een behandeling even met elkaar te zitten.

Muziekbed
Helaas was het contact tussen Tara en haar dochtertje (Hiba) heel erg slecht. Ze wilde Hiba niet vasthouden en wendde zich van haar af. We bleven het proberen. We namen Hiba af en toe mee naar de behandelingen. En toen we Hiba voorzichtig bij haar in het muziekbed legden (bekijk de video hieronder als je wilt weten wat het muziekbed inhoudt), gaf Tara haar dochtertje voor de eerste keer een kusje in de lucht. Tranen in onze ogen. Nog enkele behandelingen later kon ze Hiba vasthouden. Er was weer contact tussen beide.

Tara heeft ernstige beperkingen over gehouden aan haar ongeluk. Ze zal nooit meer voor de volle 100% herstellen. Maar wat we haar wel terug hebben kunnen geven, was het contact met haar dochtertje. Daar zijn we best trots op.

Namen zijn vanwege privacy-redenen gefingeerd.

 

Terug naar het overzicht