Niets dan lof

Niets dan lof

16-05-2009

Al een half jaar woont de heer Peeters, oud-burgemeester van gemeente Roggel en Neer, weer thuis in Roggel. Een bloedvergiftiging bracht hem in augustus 2015 in coma en zorgde voor een verblijf van 6 weken op de intensive care. Zonder gevoel in de benen, kwam hij in september 2015 in een rolstoel binnen bij Vitalis Brunswijck.

Op aanraden van de kinderen kwam de heer Peeters revalideren in Eindhoven, de woonplaats van zijn zoon. De kinderen zochten alle mogelijkheden voor revalidatie in Eindhoven uit en kozen voor Vitalis Brunswijck. Vanaf het eerste moment had de heer Peeters een ‘goed en warm gevoel’ bij de geriatrische specialist, de verpleegkundigen en de verzorgenden.

“De aanpak is persoonlijk, open, belangstellend en no-nonsense. Heel prettig vond ik dat. Een sterk punt voor Vitalis is het samenspel. Er werd mij gevraagd, wat ik wenste te bereiken. Zo werkten we aan een duidelijk afgestemde gezamenlijke doelstelling. In een overleg met alle disciplines werd regelmatig de voortgang besproken. Dat werkt heel motiverend. Het is mijn overtuiging dat deze individuele aandacht helpt in het genezingsproces.”

De heer Peeters was regelmatig te vinden in het atrium. Met bezoek, of voor de wifi, “want als ik dan een verbeterpunt moet geven, wifi op de kamer zou ik erg prettig vinden. Dat heb ik echt gemist.” Tot groot genoegen van de 5 kleinkinderen bleek er donderdags kienen op het programma te staan. Dat zorgde voor een wekelijks bezoekje aan opa. Prijzen werden gewonnen. En opa, die van zijn leven nog nooit had gekiend, genoot van de kleinkinderen, maar zeker ook van de spanning van het spel.

Zou de heer Peeters Vitalis Brunswijck aanbevelen? Volmondig luidt het: “Ik zou zeggen, zorg er vooral voor dat u voorkómt dat u hier komt. Maar als u toch moet revalideren, dan zeg ik zonder meer, kom naar Vitalis Brunswijck. Kijk, ook hier is merkbaar dat de zorg lijdt onder de bezuinigen die de overheid doorvoert. Die zijn niet mis. Maar die zijn overal in de zorg merkbaar. Qua verzorging is het hier heel erg goed.”

Na een verblijf van 6 weken bij Vitalis Brunswijck is de heer Peeters vorig jaar ontslagen. En geheel volgens de gemaakte revalidatiedoelstelling rijdt de heer Peeters nu weer zelf, vanuit Roggel naar zijn kinderen en kleinkinderen in Eindhoven en Den Bosch.

Terug naar het overzicht