Het is goed revalideren bij Vitalis

Het is goed revalideren bij Vitalis

16-01-2016

Mevrouw van Beers

Mevrouw Van Beers woont al bijna 15 jaar in een aanleunwoning bij Vitalis Brunswijck. In een opperbest humeur vertelt ze dat ze zo ongeveer haar hele leven al revalideert. Ze is geboren met een heupafwijking, maar heeft altijd een positieve instelling gehouden. Haar lijfspreuk is dan ook: “Als je niet kunt wat je wilt, wil dan wat je kan.”

“Ik woon hier heel fijn”, vervolgt Mevrouw van Beers. Bij de fysiotherapie op Brunswijck wordt hard gewerkt onder leiding van deskundige therapeuten. De wijkzorg levert precies de zorg aan huis die ze nodig heeft. “Het is een prettig gevoel, dat als er iets is, ik maar op mijn hals-alarm hoef te drukken en ze zijn binnen drie minuten bij me.” Ze weten hier ook: “Als Mevrouw Van Beers belt, dan is er iets. Ik bel namelijk bijna nooit. Ik hou ervan om alles zelf op te lossen.”

De warme maaltijd geniet ze iedere dag op het plein. Ook van de andere faciliteiten maakt zij graag gebruik. “Ik heb hier de pedicure, mijn kapper, de diëtiste, het winkeltje voor de broodmaaltijd en niet te vergeten de bibliotheek. Ideaal, alles is bij de hand.”

Al eerder zat Mevrouw Van Beers 6 jaar in de cliëntenraad. Sinds anderhalf jaar is ze er weer terug. “Mijn oude werk, ik ben werkzaam geweest in de zorgsector, komt hier naar boven. Ik deel graag mijn ervaring. En, ik probeer altijd alles van twee kanten te bekijken. Ook de andere kant te belichten, dat vergeten mensen weleens. En wat ik hoor, probeer ik te vertalen naar de praktijk. Altijd kijken of het beter kan.”

In al die jaren komen ook mensen voorbij die niet meer naar huis kunnen. Die ondanks de intensieve revalidatie, het thuis niet meer alleen kunnen redden. Een groot voordeel van revalideren bij Vitalis is volgens Mevrouw Van Beers dat door de samenwerking tussen de Vitalis locaties gemakkelijk bemiddeld kan worden in een goede plek. “Ik ken mensen die zijn verhuisd naar Vonderhof en Berckelhof. Of Wissehaege. Als je dat zelf moet uitzoeken, zou je niet weten waar je moet beginnen. Vitalis zorgt voor plaats.”

Terug naar het overzicht