bewoners aan het woord

In de wereld van Vitalis draait het om mensen. Iedereen heeft zijn of haar unieke verhaal. Onze bewoners staan midden in het leven. Met al een heel leven achter de rug. Een leven vol belevenissen, liefde, geluk, verdriet. Levenslessen en vergaarde wijsheden. Kortom, een prachtige bron voor verhalen. We laten hier de bewoners aan het woord. 

Onze klanten waarderen onze dienstverlening met een 7,5

Corporate logo


Vitalis is in beweging

Heeft u een mooi verhaal voor ons? 
We komen graag bij u langs. 

Neem contact op

 

Jan van Breugel werd een tijdje geleden gevonden door de buurman…

20-07-2022

"Ik weet er zelf niet meer veel vanaf helaas. Mijn buurman belde het ziekenhuis, maar er was geen ambulance beschikbaar. Hij heeft me toen zelf naar het Catharina gebracht en daar heb ik een paar weken gelegen. Ik herinner me er niets van. Blijkbaar had ik COVID. Op een gegeven moment was ik ‘te goed voor het ziekenhuis’ maar ‘te slecht om weer naar huis te gaan’. Op Vitalis Wissehaege mocht ik nog wat aansterken. Een maand lang heb ik daar gerevalideerd.

Lees het hele verhaal

Muziekwaterbed bracht moeder en dochter samen

18-07-2018

Het muziekwaterbed? Jazeker, Kim (activiteitenbegeleidster Vitalis Brunswijck in Eindhoven) vertelt er graag meer over…

Lees het hele verhaal

Het leven na een beroerte

03-07-2018

In Nederland worden maar liefst 47.000 mensen jaarlijks getroffen door een beroerte. Dat zijn er 128 per dag. 1 per 12 minuten. Het overkwam ook Ina Seijkens (78) uit Eindhoven. Ze deelt graag haar verhaal om lotgenoten een hart onder de riem te steken.

Lees het hele verhaal

Niet meer kunnen lopen, toch een voller leven!

12-06-2018

We hopen allemaal zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Langer thuis. Eigen regie. Zelfredzaamheid. Actuele thema’s waar genoeg over wordt geschreven en gesproken. In theorie is veel mogelijk. Maar hoe werkt dat nu in de praktijk? Mevrouw Andriessen (91 jaar) vertelt over haar revalidatie na een heupbreuk en de periode daarna.

Lees het hele verhaal

Het is goed revalideren bij Vitalis

16-01-2016

Mevrouw van Beers

Mevrouw Van Beers woont al bijna 15 jaar in een aanleunwoning bij Vitalis Brunswijck. In een opperbest humeur vertelt ze dat ze zo ongeveer haar hele leven al revalideert. Ze is geboren met een heupafwijking, maar heeft altijd een positieve instelling gehouden. Haar lijfspreuk is dan ook: “Als je niet kunt wat je wilt, wil dan wat je kan.”

Lees het hele verhaal

Niets dan lof

16-05-2009

Al een half jaar woont de heer Peeters, oud-burgemeester van gemeente Roggel en Neer, weer thuis in Roggel. Een bloedvergiftiging bracht hem in augustus 2015 in coma en zorgde voor een verblijf van 6 weken op de intensive care. Zonder gevoel in de benen, kwam hij in september 2015 in een rolstoel binnen bij Vitalis Brunswijck. 
Op aanraden van de kinderen kwam de heer Peeters revalideren in Eindhoven, de woonplaats van zijn zoon. De kinderen zochten alle mogelijkheden voor revalidatie in Eindhoven uit en kozen voor Vitalis Brunswijck.

Lees het hele verhaal

Een positieve John Kruit houdt de moed er in

16-05-2006

John Kruit

John woont op het moment van het interview weer thuis en is dus nu een ambulant patiënt, deelt hij ons opgelucht mee.
Hij heeft een herseninfarct gehad aan de rechterzijde, en is dus aan de linkerzijde geheel verlamd geweest. Direct na het infarct heeft hij 6 weken in Brunswijck gelegen; in die fase kon John helemaal niets meer. 

Lees het hele verhaal

Ina Seykens is dankbaar voor alle betrokkenheid

16-05-2006

Ina Seykens

Ina is een enthousiaste vrouw met een charismatische uitstraling. Zij woonde in de Kuiperbergstraat in Eindhoven toen zij, gezond en wel, lopend naast haar fiets, werd getroffen door een hersenbloeding. ‘Van het ene op het andere moment staat je leven stil’, vertelt zij aangedaan. Maar ze herstelt zich als ze verder vertelt: ‘De eerste vier maanden lag ik hier intern en voelde me heel verdrietig; je hebt zoveel wat je moet verwerken.

Lees het hele verhaal