DRUKBEZOCHT REQUIEM VOOR FAURE

DRUKBEZOCHT REQUIEM VOOR FAURE

16-04-2013

Afgelopen maandag nam meesterverteller Jos Meermans het publiek in Residentie Petruspark mee naar het Parijs van 1900. Robert Lortat, een van de grote pianisten van zijn tijd, vertelt over zijn vriendschap met Gabriël Fauré (1845-1924).  Naast zeer beklijvende en bekende fragmenten uit het werk van Fauré, komen ook Saint-Saëns, Debussy en Ravel aan bod. Verteltheater, monologen en tal van korte muziekfragmenten brachten het beeld van een boeiende persoonlijkheid tot stand.

Voor de bewoners van Residentie Petruspark is Jos Meermans een bekende. Reeds 7 optredens lang laat hij een onvergetelijke indruk achter met zijn levensverhalen van diverse componisten waaronder Alma Mahler, Mozart, Haydn en Listz.

 Jos Meersmans, auteur en verteller, studeerde musicologie aan de katholieke universiteit te Leuven en was leraar muziekgeschiedenis aan het Stedelijk conservatorium van Leuven. Jarenlang was hij medewerker van BRT 3, Radio 3, nu Klara. Sinds 1983 heeft hij in de rol van verteller vele honderden optredens in Vlaanderen en Nederland verzorgt.

Terug naar het nieuwsoverzicht