Vitalis Parc Imstenrade pioniert met spraakgestuurd rapporteren

Vitalis Parc Imstenrade pioniert met spraakgestuurd rapporteren

31-03-2021

Vitalis Residentie Parc Imstenrade pioniert als eerste ouderenzorgaanbieder in Nederland met een spraakgestuurd elektronisch cliëntendossier. Directeur Vitalis Residenties Léon Savelkoul vertelt in de ‘podcast Voorzorg’ van Skipr en Zorgvisie over de eerste bevindingen en het waarom van deze innovatieve werkwijze.

‘Het grote voordeel is dat medewerkers niet meer hoeven te typen, naar het kantoor hoeven te lopen of met de iPad op de gang moeten gaan zitten. Het betekent tijdwinst, want het gaat een stuk sneller dan typen. Ook de kwaliteit van de rapportage is verbeterd.’ De podcast zoomt verder onder meer in op thema’s als werkplezier, innovatie en transparantie. De pilot vindt plaats op Vitalis Residentie Parc Imstenrade en wordt daar verder uitgerold. Bij tevredenheid is het voornemen om het spraakgestuurd rapporteren ook op andere locaties van Vitalis door te zetten. Luister de podcast of lees het bijbehorend artikel van Zorgvisie via deze website.

Nog meer innovatie

Parc Imstenrade kwam eerder deze maand in het nieuws met het gebruik van de Femly: een televisie met beeldbelfunctionaliteiten, waarbij mensen met dementie alleen maar voor de televisie hoeven te gaan zitten om in contact te komen met hun familie. De familie kan de Femly met een app besturen, berichtjes delen, foto’s laten zien er zit een agendafunctie op. Lees het volledige artikel via deze website.

Terug naar het nieuwsoverzicht