Mevrouw Lap heeft gekozen voor vrijheid

Mevrouw Lap heeft gekozen voor vrijheid

17-07-2003

April 2016

We spreken mevrouw Lap in haar prachtig ingerichte appartement, waar ze ons hartelijk ontvangt met koffie en gebak. Wat direct opvalt is de grootte van de flat; een schitterende ruimte. Maar mevrouw Lap woont dan ook in de grootste versie  van de appartementen die PetrusPark verhuurt.

Zij vertelt dat ze er nu vijf jaar met veel plezier woont, eerst samen met haar man die helaas een jaar geleden is overleden. Nu dus alleen. Mooie schilderijen, foto’s en nog veel meer voorwerpen herinneringen aan een vol en gelukkig leven.

Als we haar uitleggen dat de slogan voor Residentieel wonen: ‘Kiezen voor vrijheid’ is geworden, is zij het daar helemaal mee eens. Je woont hier vrij en zelfstandig, maar de hulp is nabij als dat nodig zou zijn. Zo vertelt mevrouw dat zij eerst met een taxi naar de huisarts moest in verband met de afstand, maar dat de dokter nu om de hoek in Kronehoef zijn praktijk heeft. En hij ook visites aan huis brengt.

En enthousiast vervolgt zij: ‘Ook de verpleegkundige dienst bestaat uit niet alleen bijzonder aardige, maar ook uitstekend opgeleide verpleegkundigen. Toen mijn man ziek was, is hij door hen zeer liefdevol en kundig verzorgd tot het einde toe. Dat heeft mij goed gedaan, ondanks het grote verlies.

Tot slot vertelt zij over de vele activiteiten die PetrusPark onder leiding van Annette Balmer voor haar bewoners organiseert. ‘Annette is goud waard’ stelt mevrouw uitdrukkelijk. ‘Zij verzint veel activiteiten op meerdere terreinen. Goede films voor elk wat wils die wij kunnen bekijken, etentjes, unieke ochtenden met informatie over een cultureel onderwerp zoals bijvoorbeeld een lezing over een bepaalde schilder of een tijdperk uit de geschiedenis. Maar zo zijn er ook cursussen zoals schilderkunst. Je hoeft je hier beslist niet te vervelen’.

Mevrouw Lap.

Terug naar het overzicht