Els Bexkens (73) is al 12 jaar vrijwilligster op Petruspark

Els Bexkens (73) is al 12 jaar vrijwilligster op Petruspark

04-08-2020

Els Bexkens (73) uit Eindhoven is al 12 jaar vrijwilligster op Petruspark. We dronken een kopje koffie met haar.

“Ik ben 33 jaar werkzaam geweest in de huwelijksmarkt. Als hostess mocht ik aankomende bruidsparen een leuk pakket aanbieden van de winkeliers uit de omgeving. Later werd ik vertegenwoordigster. Toen ik klaar was met werken, heb ik een half jaar vakantie gevierd. Daarna wilde ik weer iets nuttigs doen. Maar wat?"

Op een verjaardag sprak ik een vriendin van mijn schoonzusje Desiree. Die vriendin werkte in de verpleging in Petruspark. Ze zei dat ze in Petruspark nog wel wat vrijwilligers konden gebruiken. Ik heb meteen gebeld, ben op gesprek geweest, proefdagje gedraaid en ben nooit meer weggegaan.

Als gastvrouw verzorg ik elke maandag- en woensdagmorgen het koffie-uurtje. Het zijn meestal dezelfde bewoners die daar gebruik van maken. Hierdoor heb ik ze door de jaren heen ook goed leren kennen en heb ik ontzettend leuk contact met ze. Ze zijn zó aardig, vriendelijk en dankbaar. Ze hebben ook veel aan elkaar. Als iemand bijvoorbeeld te horen heeft gekregen dat hij/zij niet meer auto mag rijden, is dat heel vervelend nieuws. Een ander die dat al eerder heeft meegemaakt, biedt dan toch steun. 

Ook help ik 1 x per maand bij de film- en borrelavond. En natuurlijk met sinterklaasavond en kerst. Dat zijn gezellige avonden en het is dan zo mooi versierd hier. Voor de bewoners die geen alcohol meer mogen vanwege hun ziektebeeld, hebben we speciale alcoholvrije wijn. 

Ik vond het jammer maar ook begrijpelijk dat we in de eerste paar maanden van de corona-tijd thuis moesten blijven. Ik ben thuis ook nergens heen geweest en heb me goed aan alle regels gehouden. Toen we vanaf 1 juni weer mochten komen, was het wel even wennen om streng te zijn. Om bijvoorbeeld die 1,5 meter afstand steeds te bewaken wanneer bewoners toch wat dichter bij elkaar gingen zitten. Maar het gaat goed, iedereen houdt zich goed aan de regels. Na het koffie drinken maak ik meteen weer alles schoon, ik voel me erg verantwoordelijk.

We zijn met 5 vrijwilligers en onderling hebben we het superleuk. Met sinterklaas krijgen we altijd een envelopje en daarvan gaan we gezellig samen lunchen. Ook gaan we 1 x per jaar uiteten. 2 x per jaar hebben we vergadering met de zorgmanager (Catelijne). Dan bespreken we wat goed gaat, wat beter kan, of er relevante ontwikkelingen zijn vanuit de organisatie en mogen we ideeën aandragen. Er wordt goed naar ons geluisterd. Zo mogen we voortaan de auto in de garage zetten als we ’s avonds werken, dan hoeven we niet door het donker te lopen en voelen we ons veilig.

Op Petruspark kom je niet toevallig terecht. De mensen kiezen bewust om hier te komen wonen. Het ligt centraal bij de Woenselse markt en ook de supermarkten zijn dichtbij . Ik vind de appartementen gigantisch groot en geweldig mooi. Iedereen is er netjes gekleed, zowel bewoners als medewerkers en vrijwilligers. Het is tenslotte een residentie.

 

Terug naar het overzicht