Vitalis is benoemd tot beste coschap van het jaar 2017

02-07-2018

Binnen het coschap ouderengeneeskunde is Vitalis de trotse winnaar van het coschap van het jaar! We scoren hoog op laagdrempeligheid, veilig leerklimaat en genoeg uitdaging! Binnen Vitalis was sprake van ‘ouderenzorg op hoog niveau’ en ‘een grote betrokkenheid van alle medewerkers’. Verder wordt er aangegeven dat onze locaties erg mooi zijn en niet zo oud en dompig waren als ze gedacht hadden van een verpleeghuis!

De benoeming voelt als een erkenning, niet alleen voor de vakgroep ouderengeneeskunde, maar ook voor alle anderen die hun steentje bijgedragen hebben aan het opleiden van co-assistenten. Alsmede voor ons mooie vak in het algemeen.

Binnen de vakgroep ouderengeneeskunde van Vitalis staat opleiden hoog in het vaandel. Vijf van de tien specialisten ouderengeneeskunde zijn geregistreerd opleider. Met veel enthousiasme worden gemiddeld drie aios ouderengeneeskunde en één aios huisartsgeneeskunde tegelijkertijd opgeleid door de vakgroep. Daarnaast begeleiden we co-assistenten en keuze co-assistenten. Vitalis biedt aan al deze artsen in opleiding een breed scala aan mogelijkheden om de ouderengeneeskunde te leren kennen en zich hierin verder te verdiepen.

Coschap van het jaar Verkiezing
Elk jaar wordt de alom gevreesde en geprezen ‘Coschap van het Jaar Verkiezing’ gehouden.  Alle ziekenhuizen en affiliaties dingen mee naar de gewilde hoofdprijs. Door middel van de inventarisatie van de IWOO enquêtes rondom een bepaald thema wordt uit de nominaties de uiteindelijke winnaar bepaald.
 
Kennis is er om te delen
Bijna iedereen weet dat Vitalis verzorgenden en verpleegkundigen opleidt. Maar ook de Vitalis Behandelgroep leidt op, met onder andere stageplaatsen voor paramedici en vervolgspecialisatie voor psychologen. Wat mogelijk minder bekend is, is dat ook studenten geneeskunde, verpleegkundig specialisten, huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en ziekenhuisartsen hun opleiding, of een deel daarvan, binnen Vitalis krijgen.
 
Lees hier meer over in de Vitalis next van december.

Terug naar nieuwsoverzicht Vitalis