Ook in 2018 Parktheater voorstellingen 'op locatie'

01-02-2018

Live een voorstelling in het theater bijwonen, zonder er echt de deur voor uit te hoeven. Een aantal keer per jaar wordt er op diverse Vitalis en WoonincPlusVitalis locaties een directe verbinding tot stand gebracht met Parktheater Eindhoven. Op vrijdag 9 februari 20.00 uur staat de eerste voorstelling van het jaar alweer in de agenda’s van bewoners en hun familieleden/vrienden. Men kan dan live meekijken met de voorstelling Scala, van Scapino Ballet Rotterdam.

Ook kwetsbare ouderen uit de wijken rondom de deelnemende locaties zijn van harte welkom. Kaartjes zijn te koop voor 7.50 per persoon (incl. consumptie) bij de recepties van de uitzendlocaties: Vitalis Vonderhof, Vitalis Peppelrode en de WoonincPlusVitalis locaties: Wilgenhof, Kortonjo, Parc Gender.

Scala, Scapino Ballet Rotterdam
Scala is het spannende vervolg op de baroksensatie Pearl uit 2013.
Choreograaf Ed Wubbe creëert opnieuw een dansdrama in de extravagante sfeer van de barok. Scala gaat over romantiek, pracht en praal, verleiding en decadentie, daarbij beelden oproepend van films als Dangerous Liaisons. Achter alle uiterlijke schoonheid doemt een duistere wereld van intriges en verval op. Tien musici van Combattimento en twee operazangers laten de dansers schitteren op aria’s en vioolconcerten van onder anderen Vivaldi en Händel. Samen met de imposante kostuums krijgt Scala een operateske enscenering.
 
Bijzondere samenwerking
De live-uitzendingen worden mede mogelijk gemaakt door Vitalis WoonZorg Groep, Studio 040 en Parktheater Eindhoven. Deze bijzondere samenwerking resulteert al vanaf 2014 in een aantal voorstellingen per jaar ‘op locatie’. Cabaret, opera en ballet zijn op deze manier toegankelijk voor mensen die graag van kunst en cultuur genieten, ook als het om gezondheidsredenen en door beperkingen in de mobiliteit niet meer mogelijk is om het theater in de stad te bezoeken.
 
Vitalis wil graag laten zien hoe kunst en cultuur kunnen bijdragen aan verhoging van de levenskwaliteit van ouderen. De wereld van bezoekers van het Parktheater en cliënten van Vitalis komen zo dichter bij elkaar. Een maatschappelijk project met een technologische insteek, dat juist in de stad Eindhoven een aantrekkelijke combinatie is.
Terug naar nieuwsoverzicht Vitalis