Muziektherapie voor iedereen toegankelijk

18-01-2018

Deze week is de theatershow Miracles of Music in première gegaan in het concertgebouw in Amsterdam. In de theatervoorstelling vertellen 3 professoren (Erik Scherder, Dick Swaab en Henkjan Honing) over het effect van muziek op het brein. Evelien Mescher, muziektherapeute bij Vitalis, is het initiatief Miracles of Music gestart vanuit haar missie om muziektherapie voor iedereen toegankelijk te maken.

Inmiddels is er ook gestart met het realiseren van een documentaire en wordt er door het hele land voorlichting gegeven over de toepassing van muziek als therapie. Als vervolg op de theatervoorstelling zal er eind dit jaar ook een congres georganiseerd worden. Klik hier voor de trailer van het congres.

Binnen Vitalis WoonZorg Groep krijgt muziektherapie veel aandacht. Middels therapie door de behandelgroep onder andere in de vier verpleeghuizen en twee revalidatiecentra in Eindhoven. Maar ook bij de activiteiten en kunst en cultuur evenementen speelt muziek een grote rol.

Miracles of Music is een initiatief van Evelien Mescher, muziektherapeute bij Vitalis, Erik Scherder en Pim Giel in opdracht van Stichting Happy Motion. Dit project maakt zich sterk voor meer muziek in de zelf-, mantel- en professionele zorg. Want muziek is goed voor je. Voor je humeur, voor je brein en voor je gezondheid.

Voor meer informatie kijk op: www.miraclesofmusic.nl of bekijk de uitzending van Jinek van 12 januari 2018 op NPO uitzending gemist.

Terug naar nieuwsoverzicht Vitalis