Vitalis reikt Innovatieprijzen uit

07-09-2017

Vitalis WoonZorg Groep heeft op donderdag 7 september de ‘Vitalis Innovatieprijzen 2017’ uitgereikt. Uit de ruim 30 inzendingen van medewerkers, is door de jury een shortlist samengesteld van 7 genomineerde projecten. De genomineerden brachten vandaag op Vitalis Peppelrode, met een korte pitch ten overstaande van een groot publiek, hun projecten voor het voetlicht. Prof. Dr. Luc de Witte, voorzitter van de jury, maakte uiteindelijke de 3 winnende projecten (in willekeurige volgorde) bekend.

Partnerfauteuil; een nog te ontwerpen fauteuil voor mensen met dementie, de zich vaak alleen, onrustig of ontheemd voelen. Het gaat om een uitnodigende en comfortabele stoel, met warmte, beweging en geluid van iemand aan je zij. Een fauteuil waarin een bewoner zich ‘omarmd’ kan voelen. 

PAKO; ‘De pratende agenda’ met tevens een klok herinnert, mensen met dementie of anderen met geheugen- en oriëntatiestoornissen, aan afspraken en gebeurtenissen.

Voorbereidingsapp voor opname; Deze app moet het mogelijk maken dat cliënten en hun mantelzorgers, alvorens de inhuizing bij Vitalis plaatsvindt, zich via de app kunnen oriënteren en inleven.

De winnaars ontvingen ieder 3.500,-prijzengeld én begeleidingsuren om het idee verder te ontwikkelen. Er was ook een aanmoedigingsprijs voor het idee genaamd ‘Wall of Life’; Een eenvoudige manier voor zorgverleners en anderen om met mensen met dementie in contact te komen, door persoonlijke en betekenisvolle foto’s aan de wand.

De jury bestond uit Prof. dr. Luc de Witte, hoogleraar in Sheffield en tevens lid van de Raad van Toezicht van Vitalis; Mw. Grootjans, bewoonster, Esther van England, medewerker; Evelien Wouters, lector Fontys Health Innovation and Technology; Peter Portheine, Slimmer Leven 2020-Brainport; Decy Eysma, projectleider Innovatie en Fondsenwerving Vitalis.

Innovatie

Innovatie is de sleutel tot succes. De wereld verandert snel om ons heen. Om mee te komen met veranderende markten en klantenwensen moeten we blijven innoveren. Nieuwe kennis, inzichten en ideeën komen alleen tot stand door zelf nieuwe dingen te blijven proberen als organisatie en hiervan te leren, maar ook door (nieuwe) kennis van anderen te benutten. Met een sterk leerklimaat creëert Vitalis een goede bodem voor innovatie. De Vitalis Innovatieprijs werd dit jaar voor het eerst in het leven geroepen om medewerkers te stimuleren om innoverend te denken.

Terug naar nieuwsoverzicht Vitalis