Brabants breed pleidooi; ontzie de ouderenzorg bij bezuinigingen

Brabants breed pleidooi; ontzie de ouderenzorg bij bezuinigingen

27-09-2023

Namens alle ouderenzorgorganisaties in Brabant is op dinsdag 26 september een manifest aangeboden aan o.a. Brabantse kandidaat-Kamerleden, zorgwethouders, belangenorganisaties.

Geef de Brabantse ouderenzorg de ruimte om de noodzakelijk overgang naar de toekomst te maken, in plaats van te bezuinigen. Anders loopt de zorg voor ouderen totaal vast. Dat bepleiten alle Brabantse ouderenzorginstellingen in een provinciebreed ondersteund manifest. Het gaat niet om méér geld. Om aan de personeelstekorten en de toename van het aantal zorgbehoevende ouderen het hoofd te bieden, is de ouderenzorg al bezig om anders te organiseren. In het manifest vragen de Brabantse ouderenzorginstellingen vooral om tijd.

De ouderenzorg is dit jaar geconfronteerd met een stortvloed aan financiële tegenvallers; hogere lonen, een korting op hun vergoeding voor vastgoed, minder geld van het kabinet en te weinig compensatie voor de inflatie. Wat de Brabantse ouderenzorg nodig heeft, is om het gefaseerd te doen. Dat geeft ruimte om de transitie te maken.

In juli jl. boden de Brabantse ouderenzorgorganisaties het manifest al aan de Tweede Kamer, de minister van VWS en de politieke partijen in Den Haag aan.

Lees hier het volledige manifest

Terug naar het nieuwsoverzicht