De verhalen van cliënten van Vitalis WoonZorg Groep als basis van unieke theatervoorstelling

De verhalen van cliënten van Vitalis WoonZorg Groep als basis van unieke theatervoorstelling

05-07-2022

Trotse kameraden is een samenwerkingsproject van CKE en Vitalis Woonzorg Groep. De afgelopen maanden hebben cliënten, wijkbewoners, vrijwilligers en (zorg)medewerkers wekelijks gerepeteerd. Onder leiding van twee professionele regisseurs is er toegewerkt naar twee unieke en ontroerende theatervoorstellingen. De verhalen die tijdens de repetities naar voren kwamen, zijn de basis van deze voorstellingen.Trotse kameraden is een inclusief gezelschap en verwijst naar trots en kameraadschap. Trots, omdat alle spelers gestimuleerd worden om het beste uit zichzelf te halen en te presenteren aan de kijkers. Kameraden, omdat als je samen een theater voorstelling maakt, je jezelf open moet stellen voor anderen. Tijdens de repetitieperiode verlaten spelers hun veilige zone en geven zich bloot. Hierdoor ontstaat onderling respect, gelijkwaardigheid en veiligheid. De spelers worden tijdens deze periode als het ware een familie en wisselen veel ervaringen en persoonlijke verhalen uit. Dit heeft gezorgd voor vriendschappen voor het leven. Alle deelnemers hebben een onvergetelijk avontuur beleefd, dat ze nooit meer zullen vergeten.

Trotse Kameraden van Peppelrode presenteren:
Romeo & Julia
Een verhaal over liefde, met een knipoog naar Shakespeare

Liefde is van alle tijden, en er is geen leeftijdsgrens voor liefde en verliefdheid.
Allemaal verlangen wij naar de liefde.
Waar Shakespeare passie laat omslaan naar dood en verderf, met als slot de dood van de beide geliefden, laten wij de liefde zegevieren.
In de oorspronkelijke versie werden alle rollen in dit stuk vertolkt door mannen, ook de rol van Julia. Bij trotse Kameraden worden alle rollen vertolkt door vrouwen.

Regie: Liesbeth Reeser Spel: Reina Ossewaarde, Riky Verbeek, Riet van Turnhout, Toos Smits, Hennie v.d. Brink, Hennie Ketelaars, Tonny van Arkel, Corry Krouwel, Marga Timmers, Liesbeth de Graaff, Els Lijten, Petrie Huijbers, Luzan Sanders, Ellie Franse en Lilian van Weelderen.
Mede mogelijk gemaakt door: een private sponsor.

Trotse Kameraden van Brunswijck presenteren:
Wij gaan voor 2
Alleen is ook maar alleen. Dus gaan wij voor twee.
​​​​​​​
Twee kersjes
Twee perzikbomen
Twee spijbelaars
Twee vrijers
Twee achterkleinkinderen
Want laten we eerlijk zijn:
met zijn tweeën is alles net iets mooier

Regie: Tom Hamers Spel: Nel van Asperen, Riet Beuzenberg, Cora De Chatenier, Jos den Hartog, Mini Meertens en Lenie Scheepers.

Speeldata : donderdag 14 juli 2022 om 18:30 en vrijdag 15 juli 2022 om 19:30
Locatie: CKE, Pastoor Petersstraat 180, Eindhoven
Komt u ook naar het resultaat kijken? Iedereen is welkom, jong of oud. Kaarten a €6- zijn te bestellen via cke.nl/trotse-kameraden of te koop bij de receptie van locatie Peppelrode en Brunswijck.

Terug naar het nieuwsoverzicht