Vitamines voor de Geest:

Vitamines voor de Geest:

28-04-2022

Vitamines voor de geest; artistieke boekjes Vitalis voor álle ouderen in Nederland
 In 2020 werd de eerste serie Vitamines voor Geest gepubliceerd voor bewoners van Vitalis WoonZorg Groep. Al snel werd vanuit het hele land enthousiast gereageerd en inmiddels ontvangen duizenden ouderen uit het hele land de boekjes, met opdrachten als ‘Maak je eigen Kandinksy’ of ‘Creëer een stiftgedicht van een krantenartikel’. Het doel van de boekjes? Verrassen, creatief uitdagen, betekenis geven en inspireren! Met Vitamines voor de Geest brengen we kunst en cultuur tot achter de voordeur.


Samenwerking
De beeldende opdrachten uit Vitamines voor de Geest worden verzorgd door diverse kunstenaars en musea, zoals Het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Bonnefanten. De literaire opdrachten worden aangeleverd door schrijvers uit netwerk van literatuurorganisatie De Nieuwe Oost | Wintertuin. En het voorwoord? Dat wordt sinds deze editie verzorgd door het Park theater in Eindhoven! Voor Vitamines #11 heeft niemand minder dan cabaretier Diederik van Vleuten het voorwoord geschreven.

Vitamines nummer 11: dromen als inspiratiebron
In onze dromen kunnen we overal naartoe. Van een aantal beroemde schrijvers is bekend dat ze een droomdagboek bijhielden. Dat is de inspiratie geweest voor de schrijfopdracht van Merel van Slobbe. Van schrijver Steff Geelen is de opdracht ‘Zelfportret met dier, lichaamsdeel, kleur en gereedschap.’ Verder in deze editie een bijdrage van Stedelijk Museum Breda n.a.v. de tentoonstelling over Vincent van Gogh. En Vitamines #11 heeft een voorwoord van cabaretier Diederik van Vleuten! Zomaar een paar voorbeelden uit deze voorjaarsvitamines.

Op Vitamines voor de Geest – Wintertuin vindt u informatie over kosten en bestellen. Voor ouderen binnen Vitalis blijft Vitamines voor de Geest kosteloos beschikbaar. 
Voor meer informatie over de eerdere edities, bekijkt u het bericht 'Vitamines voor de geest op de deurmat' of 'Artistieke boekjes Vitalis voor álle ouderen in Nederland'. De voorgaande boekjes zijn te bekijken via de Vitalis SamenUitAgenda.

Het project is ontwikkeld door Vitalis en literatuurorganisatie De Nieuwe Oost | Wintertuin samen met culturele partners.

Terug naar het nieuwsoverzicht