Webinar Parkinson In-Zicht

Webinar Parkinson In-Zicht

11-11-2021

Wauw! Ruim 86 collega’s van Vitalis, Archipel, Valkenhof en ZuidZorg namen afgelopen week deel aan het Webinar Parkinson In-Zicht; een eerste aanzet van Vitalis om kennis over Parkinson in de regio structureel met elkaar te delen.

Dank aan de eerste sprekers! John van der Stegen (Specialist Ouderengeneeskunde, expert Parkinson bij Vitalis) gaf uitleg over de ziekte van Parkinson. Demi van Geffen (Archipel) en Kristel van Hoof/Danny van de Ven (Vitalis) gaven als Parkinson verpleegkundigen 10 tips die professionals (of mantelzorgers) kunnen gebruiken in de zorg voor cliënten/bewoners met Parkinson en aanverwante aandoeningen. 

Zorg voor Parkinson goed ingericht

De transitiemiddelen vanuit het VVT-platform zetten we in om de zorg op het gebied van Parkinson voor de regio goed in te richten. Uitgangspunt is maximale samenwerking en verbinding met de regio partners; Vitalis WoonZorg Groep, Archipel, Valkenhof en ZuidZorg. 

Vitalis neemt hierin als kenniscentrum Parkinson de regie. ​​​​​​​Op 8 december organiseren we een 2e Webinar met nieuwe sprekers.

Terug naar het nieuwsoverzicht