Tonen over toen: liedjes die raken

Tonen over toen: liedjes die raken

03-05-2021

Liedjes uit het leven gegrepen, over het gemis of juist over de rijkdom van het leven, over belangrijke momenten of gevoelens. In het project Tonen over Toen gingen dertig Vitalis bewoners en vijftien singer-songwriters één op één met elkaar in gesprek. Met als resultaat volop geluksmomenten voor onze bewoners en liedjes die raken.

Bewoners van Vitalis Wissehaege, Brunswijck, Peppelrode, Vonderhof en Residentie de Hoeve en WoonincPlusVitalis Wilgenhof, Kortonjo en De Horst/Kronehoef vertelden hun persoonlijke (levens)verhaal. Dat vormde de basis en inspiratiebron voor de liedjes van de muzikanten. In juni horen alle betrokken bewoners tijdens een privéconcert hun eigen lied. Daarna zijn de liedjes voor iedereen te beluisteren via de Vitalis SamenUITagenda en Spotify. Het project sluiten we af met een concert* op zondag 18 juli voor alle geïnteresseerden.

Bekijk de video over Tonen over Toen van studio040

De kunst van gelukkig oud zijn

Het project Tonen van Toen is een initiatief van Vitalis, Centrum voor de Kunsten en POPEI en past uitstekend bij onze visie op kunst en cultuur. Dat zien wij als middel om net wat vrijer te denken, met elkaar in verbinding te blijven, te genieten en iets moois te maken. Kunst en cultuur als vitamine voor de geest, als middel voor ontplooiing, betekenisvol contact, zingeving en plezier. Want gelukkig oud zijn, is soms een hele kunst.

* Onder voorbehoud van corona-ontwikkelingen en met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen. Kaartjes kosten € 7,50 inclusief consumptie. Meer info via w.van.zon@vitalisgroep.nl 

Terug naar het nieuwsoverzicht