Lees de prachtige verhalen van onze Lefgozers!

Lees de prachtige verhalen van onze Lefgozers!

26-04-2021

Switchen van carrière om te leren en te doen waar je hart ligt. Lees de prachtige verhalen van Mathijs en Elke die in maart 2021 zijn gestart als Lefgozers!

Mathijs zijn carrière heeft zich voornamelijk afgespeeld in de horeca. Met mensen werken en voor ze zorgen is iets wat hem altijd goed heeft gelegen. Eigenlijk had Mathijs zijn loopbaan prima op de rit. Tot de corona uitbraak.

Hij schreef zich in voor ‘helpende handjes’ bij Vitalis en eigenlijk vrij snel daarna kon hij aan de gang in de zorg. Via Lefgozer (M/V) bij Vitalis kreeg Mathijs de kans om een leerwerktraject te volgen tot verzorgende IG. Nadat ik voor het eerst in de zorg had meegelopen, vroeg ik me af waarom ik dit niet eerder ben gaan doen. Wat is dit dankbaar werk!”

"Ik ben er voor 1000% van overtuigd dat ik hier thuis hoor. Hier ligt mijn hart!" Als kind wist Elke al dat ze graag de zorg in wilde, maar vanwege opgroeiende kinderen zag haar carrière er anders uit. Op een dag besloot Elke dat het tijd werd om haar dromen na te jagen. Via ‘Extra handen voor de zorg’ kwam ze tijdens de tweede corona golf terecht bij Vitalis en in contact met het Lefgozer (M/V) traject. Voor haar het ideale traject, omdat ze op deze manier werken én leren kan combineren. “Het voordeel voor mij is dat de opleiding maar 1,5 jaar duurt. Je bent heel snel volledig inzetbaar.”

foto thijs 1 horeca  foto elke

Lees de complete verhalen van Mathijs en Elke op https://www.lefgozer.nu/succesverhalen

Over Lefgozer (M/V)

Bij het verkorte opleidingstraject Lefgozer (M/V) word je in anderhalf jaar omgeschoold tot Verzorgende-IG (niveau 3). Werkervaring in de zorg of een zorgdiploma zijn niet vereist. Een hart voor de zorg, de zin om een nieuw en schitterend vak te leren en een gezonde dosis lef wel! Vanaf de start ontvang je een marktconform salaris en je bent na diplomering verzekerd van een baan. Voor meer informatie: www.lefgozer.nu. Het Lefgozer-traject wordt ondersteund door OPPstap, Transvorm en Zorgkantoor CZ.

Terug naar het nieuwsoverzicht