Medewerkers zorg ook goed voor jezelf

Medewerkers zorg ook goed voor jezelf

02-04-2021

Gisteren heeft Vitalis met een Zen Guru vacature op ludieke wijze aandacht gevraagd bij medewerkers voor het Thema: Zorg goed voor jezelf. We zagen 1 april als de perfecte dag om even stil te staan en samen te lachen na een bewogen corona jaar. Op diverse locaties gingen we het gesprek met medewerkers over zelfzorg aan. Zij ontvingen een verwencadeautje en mogen op iedere locatie een collega nomineren als Zen Guru. Want waar de één moeite heeft om goed voor zichzelf te zorgen, is de ander er gelukkig al een stuk beter in. Zo kunnen we allemaal van elkaar leren. Laten we daar de komende periode ook echt tijd voor nemen.

Natuurlijk gaan we geen Zen Guru aannemen bij Vitalis. Iedereen is anders en zo heeft dus ook iedereen andere manieren om voor zichzelf te zorgen. Vele medewerkers konden gelukkig lachen om de vacature tekst: met een boel clichés en stigma's bij elkaar! Het was een aanleiding  voor een goed gesprek op de diverse locaties over een belangrijk en serieus onderwerp.

Op diverse locaties gingen we het gesprek met medewerkers aan over zelfzorg. Ook ontvingen de medewerkers een verwencadeautje en kregen zij op iedere locatie de mogelijkheid om een collega te nomineren als Zen Guru. Waar de een moeite heeft voor zichzelf te zorgen, is de ander er gelukkig al een stuk beter in. Zo kunnen we allemaal van elkaar leren. Tot dinsdag 6 april kunnen zij hun nominaties nog inleveren en zo voor zichzelf en de genomineerde collega een verwenpakket t.w.v. 50,- te winnen!

Als het goed is nemen al onze medewerkers bij tijd en wijle de tijd om niet alleen voor anderen, maar ook voor zichzelf te zorgen. In de hectiek van de dag wordt dit natuurlijk ook vaak vergeten. Hopelijk herinnert deze 1 april-actie hen eraan, dit wél te blijven doen.  Want als je goed voor jezelf zorgt, kun je meer voor anderen betekenen. Daar helpen we medewerkers bij Vitalis graag mee. Zeker nu om, na een jaar corona, echt verder te kunnen in het nieuwe normaal.

Wij vertrouwen na deze ludieke dag, de hevige periode hopelijk wat meer achter ons te kunnen laten, weer meer aandacht voor onszelf te kunnen hebben en samen te kunnen werken aan het nieuwe normaal.

 P.s Om misverstanden te voorkomen:

  • Mogelijk is al dat 'zweverige' echt helemaal niks voor jou en ontspan jij het beste door een leuke serie of glas wijn. Het zou daarentegen ook zo kunnen zijn dat je je erg herkent in de beschrijving en je je misschien een beetje op de hak genomen voelde. Mediteer jij dagelijks of volg jij altijd graag je intuïtie? Goed nieuws: het mag er beiden zijn!
  • De vacaturetekst voor Zen Guru, is met een knipoog geschreven. Wij hebben het thema ‘zorg goed voor jezelf’ op een ludieke manier onder de aandacht willen brengen. Uiteraard willen we hiermee absoluut niemand tegen het zere been stoten. Wij respecteren en accepteren alle vormen van zorg voor jezelf en erkennen de waarde van (de beoefening van) persoonlijke, innerlijke ervaring cq. spiritualiteit.
  • Solliciteren op de Zen Guru vacature kan vanaf dit moment dus niet meer! De 1e gesprekken op maandag 5 april komen te vervallen. Eventuele sollicitanten worden hierop gewezen. Wil je de vacature toch nog even lezen? Dat kan https://www.vitalisgroep.nl/nieuws/1292-gezocht-zen-guru-32-36-uur-per-week
Terug naar het nieuwsoverzicht