Documentaire ‘Dokter Kees’ in première

Documentaire ‘Dokter Kees’ in première

10-02-2021

Is Willy nog wilsbekwaam en kan hij zelf nog beslissen of hij wil leven? Of voldoet Willy aan wat hij ooit heeft opgeschreven en mag hij op basis van zijn wilsverklaring euthanasie krijgen? De ontroerende documentaire ‘Dokter Kees’ van Jesse van Venrooij gaat over de zoektocht naar de wil van een patiënt van een arts, die tijdens de opnames in dienst was van Vitalis. Over ethische dilemma’s en over waardigheid en oprechte aandacht tot de laatste adem. Op 14 februari gaat de documentaire in première, tijdens de Week van de Euthanasie.

Over de documentaire

Kees is specialist ouderengeneeskunde bij Vitalis. Hij werkt op een gesloten afdeling van Vitalis Vaandelhof. Willy woont sinds ruim een jaar op deze afdeling. Hij heeft dementie en niet aangeboren hersenletsel door meerdere valpartijen tijdens het wielrennen. Hij heeft wisselend last van agressie, wanen en is vaak verzonken in zichzelf. De familie van Willy heeft aangegeven dat hij een euthanasieverklaring heeft en vraagt zich af of dit dan het moment is voor Willy om euthanasie te krijgen. Zijn vrouw en (pleeg)kinderen staan achter zijn wilsverklaring want hij heeft altijd gezegd zo niet te willen leven. Samen met Kees zoeken ze naar wat het beste is voor Willy.

Première

Op 14 februari is de première vanuit Tuschinski online bij te wonen. Na afloop volgt een nagesprek met dokter Kees over de (on)mogelijkheden van euthanasie bij dementie. Vanaf 15 februari is de documentaire te zien vanuit Natlab + BROET via www.picl.nl. Op 10 maart gaat de documentaire in première in Tilburg en volgt ook een nagesprek. Meer weten? www.dokterkees.com

Dokter Kees

Terug naar het nieuwsoverzicht