De Nachtwacht in ware grootte bij Vitalis

De Nachtwacht in ware grootte bij Vitalis

23-07-2020

Wij openen deze zomer onze deuren voor een levensgrote replica van de Nachtwacht van het Rijksmuseum. Vanaf donderdag 23 juli tot en met 26 augustus reist het wereldberoemde schilderij van Rembrandt van Rijn langs vijf van onze locaties.

Omdat het voor veel ouderen deze zomer lastig is om culturele uitjes te ondernemen, brengen het Rijksmuseum en Philips de Nachtwacht naar hen toe. De replica van vier bij vijf meter bezoekt dertig ouderenlocaties in heel Nederland, waaronder ook WoonincplusVitalis locaties Wilgenhof, De Horst/Kronehoef en Berckelhof en Vitalis locaties Brunswijck en Wissehaege.

Opening

Op donderdag 23 juli vond de opening plaats op WoonincplusVitalis locatie Wilgenhof. Twintig genodigde bewoners en diverse nieuwsgierige voorbijgangers luisterden geboeid naar een presentatie van een gids uit het Rijksmuseum. Vervolgens konden ze de Nachtwacht van dichtbij bekijken. Zowel aan de voorkant als aan de achterzijde; want ook die is nagemaakt. “Geweldig”, “Net echt”, “Indrukwekkend”. Mensen zijn zichtbaar onder de indruk. Ook al is het niet de echte, de Nachtwacht op ware grootte ‘gewoon in onze eigen hal’, dat is toch wel uniek. “Ik zag enorm veel blije gezichten en dat is waar we het voor doen, zeker na deze onzekere tijden”, vertelt activiteitenbegeleider Fleur de Laat.

De kunst van gelukkig oud zijn

Het bezoek van de Nachtwacht op onze locaties past uitstekend bij onze visie op kunst en cultuur. Dat zien wij als middel om net wat vrijer te denken, met elkaar in verbinding te blijven, te genieten en iets moois te maken. Kunst en cultuur als vitamine voor de geest, als middel voor ontplooiing, betekenisvol contact, zingeving en plezier. Want gelukkig oud zijn, is – zeker in deze tijd – soms een hele kunst.

Bezoeken: veiligheid voorop

Veiligheid voor onze bewoners en medewerkers staat ook bij deze expositie voorop. Onze locaties zijn geopend voor publiek, met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften van het RIVM en de voorschriften die op locatie zichtbaar zijn gemaakt. Bij (twijfel over) gezondheidsklachten of een te groot aantal bezoekers verlenen wij geen toegang.

De Nachtwacht is te zien bij:

  • WoonincplusVitalis Wilgenhof: 23 juli t/m 29 juli
    Wilt u aanwezig zijn bij een presentatie over de Nachtwacht? Neem dan contact op met Fleur de Laat via f.de.laat@vitalisgroep.nl
  • Vitalis Brunswijck: 30 juli t/m 5 augustus
  • WoonincplusVitalis De Horst/Kronehoef: 7 augustus t/m 12 augustus
    In de kapel: geopend van 10.00 tot 17.00 uur, ook voor wijkbewoners.
  • WoonincplusVitalis Berckelhof: 13 augustus t/m 19 augustus
  • Vitalis Wissehaege: 20 augustus t/m 26 augustus 
Terug naar het nieuwsoverzicht