Vitalis deelnemer landelijk programma kunst en cultuur

Vitalis deelnemer landelijk programma kunst en cultuur

08-06-2020

Wat zijn de effecten van kunst op de (positieve) gezondheid en het welbevinden? Dat onderzoekt het landelijke ZonMw programma ‘Kunst en cultuur in de langdurige zorg en ondersteuning’. Vitalis is deelnemer aan dit programma, dat een initiatief is van onder andere de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Ons motto is: de kunst van gelukkig oud zijn. Want wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur een positief effect hebben op het welzijn van ouderen. Voor onze bewoners bieden we een breed palet aan activiteiten uit allerlei kunst- en cultuurdisciplines. Door deelname aan het programma krijgen we nog meer inzicht in het effect hiervan op onze bewoners. Bijvoorbeeld welke elementen belangrijk zijn. En de kennisdeling die in de samenwerking plaatsvindt, komt ook ons aanbod ten goede. Het programma loopt tot en met 2022. Op dit moment nemen we deel met vijf projecten.

Over de kunst van gelukkig oud zijn

Bij Vitalis zien we kunst en cultuur als middel om net wat vrijer te denken, met elkaar in verbinding te blijven, te genieten en iets moois te maken. Kunst en cultuur als vitamine voor de geest, als middel voor ontplooiing, betekenisvol contact, zingeving en plezier. Want gelukkig oud zijn, is soms een hele kunst.

Meer weten? Neem gerust contact op met onze Coördinatoren Kunst & Cultuur:

Foto: bewoners WoonincPlus Vitalis Horst/Kronehoef in fotografieproject: Achter de geraniums nooit

Terug naar het nieuwsoverzicht