Boekje ‘Vitamines voor de geest’ op de deurmat

Boekje ‘Vitamines voor de geest’ op de deurmat

10-04-2020

Al onze bewoners ontvingen per post het eerste exemplaar van ‘Vitamines voor de geest’. Een verzameling artistieke opdrachten, die een bijdrage leveren aan een zinvolle dag in deze onzekere tijd. Het is de start van tweewekelijkse post vol kunstzinnige inspiratie.

In dit eerste boekje zitten onder meer opdrachten voor het maken van een stiftgedicht, een mooie kleurplaat van grafisch kunstenaar Henri van Nuenen, ideeën voor een knipopdracht geïnspireerd op het werk van Henri Matisse, een kunstkaart van het Van Abbemuseum en een korte tekst ter inspiratie. Het pakketje wordt minimaal acht keer, iedere twee weken verstuurd. Met telkens weer andere, nieuwe en verrassende opdrachten.

De kunst van gelukkig oud zijn

Het doel van Vitamines voor de geest is geluksmomenten geven aan bewoners via kunst en creativiteit. Want creativiteit kan troost en vertrouwen bieden. Het helpt om gedachten te verzetten en vorm te geven aan wat iemand bezighoudt. Om zo deze onzekere dagen iets fijner door te komen. Het is een project van Vitalis WoonZorg Groep samen met literatuurorganisatie Wintertuin en wordt mede mogelijk gemaakt met bijdragen van de stichting Vrienden van Vitalis, Kunstloc, Constant van Renessefonds en RCOAK.

Voor een overzicht van de boekjes kijkt u op deze website onder ‘Creatieve opdrachten’.

Oók voor andere woonzorgcentra

Het project start met acht pakketjes, verspreid over de maanden april t/m juli. Omdat wij in deze tijd een bijdrage willen leveren aan het welzijn van zoveel mogelijk ouderen in Nederland, stellen wij de boekjes ook beschikbaar voor andere woonzorgcentra. Interesse? Neem contact op met Maaike Mul, Coördinator Kunst & Cultuur Vitalis Wijkzorg, via m.mul@vitalisgroep.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht