Afstudeerproject genomineerd voor V&VN scriptieprijs!

Afstudeerproject genomineerd voor V&VN scriptieprijs!

26-11-2019

De V&VN VZI eHealth reikt jaarlijks een scriptieprijs uit. Maaike Bisschop en Nasma Azdad, studenten Verpleegkunde aan de Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid, hebben doormiddel van kwalitatief onderzoek op een afdeling van Vitalis, in kaart gebracht op welke wijze het huidige zorgalarmeringssysteem de zorgrelatie tussen zorgvrager en zorgverlener beïnvloedt.

Het onderzoek is zeker een motivatie om de zorgalarmeringssystemen binnen Vitalis op een zodanige manier te innoveren dat behoeften van gebruikers leidend zijn. De nominatie is op zich al een geweldige prestatie, maar het zou nog geweldiger zijn om deze scriptieprijs te winnen! We helpen onze studenten graag hierbij, dus stem (voor 1 december) op hen!

De V&VN VZI eHealth reikt jaarlijks een scriptieprijs uit. Maaike Bisschop en Nasma Azdad, studenten Verpleegkunde aan de Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid, hebben door middel van kwalitatief onderzoek op een afdeling van Vitalis, in kaart gebracht op welke wijze het huidige zorgalarmeringssysteem de zorgrelatie tussen zorgvrager en zorgverlener beïnvloedt.

Het zorgalarmeringssysteem in verpleeghuizen is een technologie die invloed uitoefent op de zorgrelatie tussen zorgvrager en zorgverlener. Het huidige zorgalarmeringssysteem functioneert voldoende met betrekking tot het maken van alarm, maar hoe het de zorgrelatie beïnvloedt is niet eerder inzichtelijk gemaakt. Technologie dient naast het efficiënt en doelmatig maken van zorg ook de kwaliteit van zorg te versterken en daarmee tevens de zorgrelatie.

Uit het onderzoek is gebleken dat zorgalarmeringssystemen in verpleeghuizen tot een gebrekkige wederkerigheid in de zorgrelatie leiden, en om ervoor te zorgen dat het zorgalarmeringssysteem bijdraagt aan de kwaliteit van de zorg is het nodig een innovatief alarmeringssysteem te ontwikkelen vanuit de behoeften van de gebruikers.

Het onderzoek is zeker een motivatie om de zorgalarmeringssystemen binnen Vitalis op een zodanige manier te innoveren dat behoeften van gebruikers leidend zijn. De nominatie is op zich al een geweldige prestatie, maar het zou nog geweldiger zijn om deze scriptieprijs te winnen! We helpen onze studenten graag hierbij, dus stem op hen!

Voor meer informatie over dit project en het uitbrengen van je stem (vóór 1 december):

https://vzi.venvn.nl/eHealth/eHealth-scriptieprijsvraag-2019/Scriptie-C

Terug naar het overzicht