Hackathon in samenwerking met SintLucas en Fontys

Hackathon in samenwerking met SintLucas en Fontys

Hackathon in samenwerking met SintLucas en Fontys

09-09-2019

Donderdag 5 september was een gezellig drukke dag bij Vitalis Wilgenhof. ClickNL Fieldlab ‘Sense of Home’ organiseerde een zogeheten hackathon voor een groep van 80 studenten van Fontys, Sint Lucas en de bewoners. Bij dit evenement kwamen studenten op bezoek bij bewoners van Vitalis om samen na te denken over hoe de studenten het thuis nog een beetje leuker kunnen maken. De studenten zijn op allerlei creatieve manieren aan de slag gegaan om nieuwe ideeën te ontwerpen voor de bewoners en hun thuisgevoel. Een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen het onderwijs, bedrijfsleven en bewoners. De winnaars van de hackathon presenteren dit najaar hun idee tijdens de Dutch Design Week op Vitalis locatie Wilgenhof aan de Schalmstraat.

Zo tekenden de studenten elkaar bijvoorbeeld op 80-jarige leeftijd, tekenden ze samen met de bewoners hun eigen huis van vroeger en gingen daarover samen in gesprek. Deze gesprekken leidde tot creatieve ideeën. Studenten mochten de ideeën aan het einde van de dag presenteren aan de vakjury die bestond uit professionals uit het onderwijs en bedrijfsleven. De winnaars ontwikkelde het idee ‘Inside Outside, ’een praktische oplossing om Vitalis bewoners een buiten gevoel binnenshuis te geven. Het idee is om een kamer te ontwikkelen waarbij gepersonaliseerde beelden, geluiden en geuren van de natuur gepresenteerd worden aan de bewoner.

Reacties van bewoners:

“Fijn om mee te kunnen denken over ons eigen huis”, en “Dit moeten we maar een paar keer per jaar doen’, aldus de heer Scheepens.

“Het was zo fijn om mooie herinneringen over vroeger thuis op te halen.” aldus mevrouw Vos.

Benieuwd naar de presentaties van de winnaars? Deze zijn te zien tijdens de Dutch Design Week, 19 – 27 oktober op locatie WoonincPlus Vitalis Wilgenhof

Deze hackathon is georganiseerd door ClickNL Fieldlab ‘Sense of Home’ , Studio Laura Koenen, Vitalis WoonZorgGroep, SintLucas, Fontys Paramedische Hogeschool

Terug naar nieuwsoverzicht Vitalis