16 maart Mini-Symposium Gaming in de Ouderenzorg

26-02-2019

Elke dag zijn we, met een groeiend aantal geweldige mensen, bezig om in ouderenzorg ‘buiten de lijntjes’ te kleuren. Er is enorm veel beweging en er zijn vele nieuwe mogelijkheden. We weten één ding zeker: werken in de ouderenzorg is nooit kleurloos en saai! In de Week van Zorg en Welzijn maken we daar graag iedereen, met interesse in de zorg, deelgenoot van tijdens het mini-symposium ‘Gaming in de ouderenzorg’ op zaterdag 16 maart van 14.00-17.00.

Voor dit kleurrijke mini-symposium hebben we Joost Hermans van Game Solutions Lab uitgenodigd om als keynote speaker ons meer te vertellen over ‘gaming in de ouderenzorg’. Ook is er gelegenheid om een kijkje te nemen in ‘het lab’, diverse demo’s te bekijken of een rondje te maken in Ria’s Escape Room’. We garanderen dat het álles behalve kleurloos & saai wordt!

Deelname is gratis, en neem vooral ook een extra gast mee uit de zorg! Schrijf jullie wel even in. Aanmelden kan via www.werkenbijvitalis.nl/symposium.

zaterdag 16 maart 14.00 – 17.00 uur
Locatie: Vitalis Brunswijck, Generaal Bradleylaan 1, 5623 KM, Eindhoven
13.30 - 14.00 Ontvangst met koffie & thee.
14.00 - 15.00 Ronde 1: Seminar over ‘Gaming’ door Joost Hermans (op inschrijving)
14.00 - 17.00 Neem een kijkje in ‘het lab’, speel mee met Ria’s Escape Room (op inschrijving)
of één van de andere interactieve games.
15.30 - 16.30 Ronde 2: Seminar over ‘Gaming’ door Joost Hermans (op inschrijving)
 
Over keynote speaker Joost Hermans
Vaak wordt gezegd: “Als je maar gezond bent, dan ben je gelukkig”. Niets is minder waar. Uit onderzoeken is gebleken dat mensen die gelukkig zijn, juist een gezonder leven hebben. Maar hoe help je mensen om gelukkig en gezond te zijn? Daar zet &happy ‘spelvormen’ voor in. Iedereen houdt van spelen. In dit mini-symposium leer je hoe je spelvormen inzet om mensen gelukkiger te maken en het gedrag op een positieve manier beïnvloedt. Joost Hermans werkt als socioloog en conceptontwerper bij Game Solutions Lab en &happy.
 
Over Ria’s Escape Room
Hier leren zorgmedewerkers op een speelse manier hoe ze de persoonlijke zorg kunnen leveren die bij ‘Ria’ past. Met behulp van vragen op het ECD en aanwijzingen in de kamer, halen spelers waardevolle en persoonlijke informatie op, die bijdragen aan het geven van deze zorg.
Terug naar nieuwsoverzicht Vitalis