Op Hoop van Zegen live meekijken met Vitalis op locatie

04-02-2019

Op zaterdag 9 februari wordt er vanaf 20.00 uur op diverse locaties, waar Vitalis actief is, een directe verbinding tot stand gebracht met Het Parktheater. De live-streaming van de oer-Hollandse musical 'Op hoop van Zegen' is te zien bij: Vitalis Vonderhof, Vitalis Peppelrode, Vitalis Brunswijck en de WoonincPlusVitalis Wilgenhof, Kortonjo, Parc Gender, De Horst/Kronehoef. Kaarten zijn bij de receptie van deze locaties te verkrijgen voor 7.50 per persoon (incl. consumptie).

Iedereen is welkom
In de centrale ontmoetingsruimte van de locaties wordt de voorstelling 'Op Hoop van Zegen' op groot doek getoond. Zo kunnen ouderen en hun naasten de voorstelling mee beleven zonder ver van huis te hoeven.  Senioren uit de wijken rondom de deelnemende locaties zijn van harte welkom om bij dit evenement aan te sluiten.

Op hoop van Zegen

Op Hoop van Zegen is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren laat niemand onberoerd. Zeker wanneer Knier voor het gruwelijke dilemma komt te staan om haar jongste zoon Barendje ook naar zee te sturen. Hun gevecht om te overleven gebukt onder het harteloze beleid van reder Bos en andere sociale misstanden leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald. 

Bijzondere samenwerking
De live-uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door Studio 040 en Parktheater Eindhoven. Al vanaf 2014 resulteert deze bijzondere samenwerking in een aantal voorstellingen per jaar ‘op locatie’. Cabaret, opera en ballet zijn op deze manier toegankelijk voor mensen die graag van kunst en cultuur genieten, ook als het om gezondheidsredenen en door beperkingen in de mobiliteit niet meer mogelijk is om het theater in de stad te bezoeken.

Terug naar nieuwsoverzicht Vitalis