NIEUWS VITALIS

In een grote organisatie gebeurt er veel. En hetgeen er gebeurt zegt veel over ons. Daarom delen wij het nieuws graag met u.

Zo krijgt u een goede indruk van de Vitalis Woonzorg Groep. Wij maken u graag nieuwsgierig!

Het laatste coronanieuws

Corporate logo


Vitalis is in beweging

Wij nodigen u uit om regelmatig het laatste nieuws te lezen. Mis niets en blijf op de hoogte. U bent ook altijd welkom bij evenementen, exposities en meer.

Nieuwjaarsboodschap

06-01-2022

Bekijk hier de nieuwjaarsboodschap van onze bestuurder Inge Fleischeuer. Een terugblik op afgelopen jaar en een proost op 2022!

 

Lees het hele verhaal

Projectmatig werken verbetert de kwaliteit van zorg

28-12-2021

Waar kunnen wij nú verbeteren ten behoeve van de kwaliteit van zorg? Die vraag staat voortdurend centraal op de leerafdeling PGBG op Vitalis Wissehaege. Een team bestaande uit medewerkers zorg, welzijn, helpenden en activiteitenbegeleiding samen met minimaal twee leerlingen en zes stagiaires. Sinds een jaar werkt het team ‘projectmatig’. Eén zelfgekozen project staat centraal: dat zorgt voor focus en voortgang. Na afronding volgt een nieuw project. Een inkijk in deze nieuwe werkwijze.

Lees het hele verhaal

De nieuwe Next is uit!

21-12-2021

In dit nummer o.a. aandacht voor Klantencentrum WoonincPlusVitalis breidt uit en Projectmatig werken verbetert zorgkwaliteit.

Bekijk het magazine

Lees het hele verhaal

Zorg voor Parkinson goed ingericht

16-12-2021

De transitiemiddelen vanuit het VVT-platform zetten we in om de zorg op het gebied van Parkinson voor de regio goed in te richten. Uitgangspunt is maximale samenwerking en verbinding met de regio partners; Vitalis WoonZorg Groep, Archipel, Valkenhof en ZuidZorg. Vitalis neemt hierin als Expertisecentrum Parkinson de regie.

​​​​​​​Mijke Graat, voorzitter Expertisecentrum Parkinson, licht toe hoe dit op structurele basis wordt aangepakt.

Lees het hele verhaal

Technologische OntdekPlek bij Langer Thuis Kompas

30-11-2021

Hoe activeer je zorgprofessionals om aan de slag te gaan met digitale hulpmiddelen? Charlotte Uil-Perdon en Bente van Pinxteren van het Vitalis Innovatieteam beantwoorden die vraag in een interview met het Langer Thuis Kompas. Een boeiend vraaggesprek over de Technologische OntdekPlek, het willen voelen van nieuwe producten, de populariteit van de robotkat, maatwerk en anders denken.

Lees het hele verhaal

Vitalis tekent regioakkoord gezondheidsbevordering en preventie

29-11-2021

Op donderdag 25 november heeft onder grote belangstelling de Kick-off van 'Vitaal in Brainport' plaatsgevonden. Tijdens deze digitale bijeenkomst is het regioakkoord ‘Gezonder leven voor iedereen’ ondertekend door de vier initiatiefnemers. Daarnaast hebben 70 individuele organisaties, waaronder Vitalis, zich gecommitteerd aan deze gezonde beweging. Een beweging die ervoor moet zorgen dat in 2030 alle inwoners van de Brainport-regio tenminste 3 extra jaren leven in goede gezondheid. En waarin de gezondheidsverschillen met 20% zijn afgenomen.

Lees het hele verhaal

Belangrijke stap duurzaamheid: bronzen certificaat behaald

18-11-2021

Vitalis WoonZorg Groep heeft het bronzen certificaat van de milieuthermometer behaald. Het is de afronding van de eerste fase van de Green Deal die Vitalis drie jaar geleden heeft afgesloten met de gemeente Eindhoven. Inmiddels is ook al gestart met de Green Deal 2.0.

Lees het hele verhaal

eerste Vitalis spiegelevent

16-11-2021

Eind september 2021 hebben ruim 50 medewerkers, uit diverse functies, hun opleiding tot Spiegelaar (in samenwerking met Perspekt) afgerond én de eerste spiegelbezoeken op onze locaties afgelegd. Hoogste tijd voor het eerste Vitalis spiegelevent*; waar ontmoeten, het uitwisselen van ervaringen en samen leren centraal stond. Bekijk hier de sfeerimpressie die gemaakt is.

Lees het hele verhaal

Webinar Parkinson In-Zicht

11-11-2021

Wauw! Ruim 86 collega’s van Vitalis, Archipel, Valkenhof en ZuidZorg namen afgelopen week deel aan het Webinar Parkinson In-Zicht; een eerste aanzet van Vitalis om kennis over Parkinson in de regio structureel met elkaar te delen.

Lees het hele verhaal

Geef ons die boosterprik nú!

11-11-2021

Geef ons die boosterprik nú! Kwetsbare ouderen én zorgprofessionals hebben snel de boostervaccinatie nodig. Het is onaanvaardbaar om hen tot december te laten wachten: het verzuim bij medewerkers al te hoog en de bescherming van het vaccin neemt af. Ouderen worden weer ziek. De vaccinaties liggen klaar, net als onze prikplanning. We kunnen volgende week beginnen! Waar wachten we nog op?! Deel dit bericht en onze boodschap: de ouderenzorg verdient een BOOST!

Lees het hele verhaal