NIEUWS VITALIS

In een grote organisatie gebeurt er veel. En hetgeen er gebeurt zegt veel over ons. Daarom delen wij het nieuws graag met u.

Zo krijgt u een goede indruk van de Vitalis Woonzorg Groep. Wij maken u graag nieuwsgierig!

Corporate logo


Vitalis is in beweging

Wij nodigen u uit om regelmatig het laatste nieuws te lezen. Mis niets en blijf op de hoogte. U bent ook altijd welkom bij evenementen, exposities en meer.

Doorstart vitale teams

Professionals aan het roer. Dat is de basis van onze besturingsfilosofie. We werken vanuit de bedoeling: goede zorg leveren. Ouderen, medewerkers en vrijwilligers geven we graag het gevoel dat ze er toe doen, dat ze mee kunnen doen en dat ze zelf kunnen doen.

We wensen de 10 pilot teams van de verschillende locaties veel succes toe. Klik hier voor de film van het inspirerende kick off event!

 

 

 

Lees het hele verhaal

Hendrik Groen live meekijken op diverse locaties

Op 7 april a.s. organiseert Vitalis WoonZorg Groep op een 6-tal locaties van Vitalis en WoonincPlusVitalis, een live-streaming van de voorstelling Hendrik Groen - Pogingen iets van het leven te maken in samenwerking met het Parktheater. De voorstelling is om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) te zien op de woonzorg locaties: Vonderhof, Peppelrode, Wilgenhof, Kortonjo, Parc Gender, De Horst/Kronehoef. Kaarten zijn bij de receptie van deze locaties te verkrijgen voor 7.50 per persoon (incl. consumptie).

 

Lees het hele verhaal

Vitalis Wissehaege viert haar 10-jarig jubileum

Het 10-jarige jubileum wordt op feestelijke wijze gevierd met bewoners/familieleden, medewerkers en vrijwilligers. Op zaterdag 7 april en zondag 8 april verzorgt Circus Alexander voor hen feestelijke circusvoorstellingen. Tien jaar geleden opende het nieuwe verpleeghuis haar deuren. Een prachtige locatie waar 200 ouderen wonen; een parel aan de kroon van Vitalis. De nieuwbouw staat op de plek waar het oude de Weerde stond. Bewoners gingen over naar de luxe van een eigen appartement en ervaarden de privacy van een eigen voordeur en brievenbus en hun eigen badkamer.

Lees het hele verhaal
Next

Lees hier de nieuwe neXt

In deze editie o.a. aandacht voor dementie en slechtziendheid en geluksmomenten.

 

 

Lees het hele verhaal

De Vitalis Intensieve Zorg Courant is weer uit!

Hét informatieblad voor de Vitalis intensieve zorg locaties Wissehaege, Vonderhof en Peppelrode.

Lees hem hier

Lees het hele verhaal

Samen werken aan duurzaamheid

Op 1 maart 2018 tekenden wij, samen met vier andere zorgorganisaties in eindhoven, de Green Deal Zorg. Hierin spreken wij af duurzamer te gaan werken. Dit onder andere op het gebied van energie- en waterverbruik, afvalverwerking, grondstoffen en door het terugdringen van voedselverspilling

Lees het hele verhaal
Project Zichtbaarheid van start

Project Zichtbaarheid van start

Door de inzet van de specifieke expertise van de apotheek dichtbij de medewerkers en cliënten, willen we met dit project de medicatieveiligheid en doelmatigheid verhogen. Apothekersassistenten van het Catharina ziekenhuis ondersteunen daarbij de Vitalis zorgmedewerkers op een aantal afdelingen van de locaties Wissehaege, Peppelrode en Wilgenhof.

Lees het hele verhaal

Vitalis Wijkzorg houdt 17 maart open dag bij Wilgenhof

Op zaterdag 17 maart is jong en oud vanaf 14.00 van harte welkom bij WoonincPlusVitalis locatie Wilgenhof. Ontdek hier hoe wij bewoners ondersteunen bij het langer zelfstandig thuiswonen. Maak kennis met: thuiszorg, activiteiten, kunst en cultuur, dagbesteding, behandelgroep, huurappartementen, kleinschalig verpleegd wonen.
 
Elk half uur is er een rondleiding waarbij bezoekers onder andere een kijkje kunnen nemen in de bibliotheek, de winkeltjes, het restaurant en een woonappartement. Bij de diverse kraampjes is er bovendien volop informatie beschikbaar. Bezoekers kunnen ook meer te weten komen over vrijwilligerswerk en werken bij Vitalis. Loop vooral even binnen en proef de sfeer op deze leuke wijklocatie!
 
Lees het hele verhaal

Open dag Residentie Petruspark 11 maart

Residentie Petruspark houdt op open huis op zondag 11 maart van 14.00 – 16.00 uur.U kunt dan rustig een kijkje nemen op de locatie en een of meer (model)woningen bezichtigen.
De luxe, ruime woningen zijn onlangs voorzien van mooie, nieuwe, lichte keukens en badkamers en daarmee volledig aangepast aan de woonwensen van deze tijd. Ook het restaurant en de ontmoetingsruimte hebben een bijzondere en sfeervolle metamorfose ondergaan.
Lees het hele verhaal

Ook in 2018 Parktheater voorstellingen 'op locatie'

Lees het hele verhaal

Muziektherapie voor iedereen toegankelijk

Deze week is de theatershow Miracles of Music in première gegaan in het concertgebouw in Amsterdam. Evelien Mescher, muziektherapeute bij Vitalis, is het initiatief Miracles of Music gestart vanuit haar missie om muziektherapie voor iedereen toegankelijk te maken. Inmiddels is er ook gestart met het realiseren van een documentaire en wordt er door het hele land voorlichting gegeven over de toepassing van muziek als therapie.

Lees het hele verhaal

Vitalis verwelkomt 2 nieuwe leden Raad van Toezicht

Per januari 2018 zijn de heer H. (Hennie) A.W.M. Brons en mevrouw M. (Monique) J. Verdier, tot lid Raad van Toezicht van Vitalis WoonZorg Groep benoemd.

Lees het hele verhaal

Nominatie Appeltje van Oranje

Het Productiehuis Ouderen en Verhalen, een samenwerking tussen productiehuis Wintertuin/De Nieuwe Oost en Vitalis WoonZorg Groep, is genomineerd voor een Appeltje van Oranje! We maken kans op 15.000,- euro én een bronzen beeldje gemaakt door prinses Beatrix. Stem op ons voor 17 januari via deze stempagina.

Lees het hele verhaal

Start Grijze Koppen Orkest op 2 nieuwe locaties

Vitalis gaat op twee nieuwe locaties, namelijk Vitalis Vonderhof en WoonincplusVitalis locatie Theresia, van start met het project Grijze Koppen Orkest. Dit wordt gedaan door middel van een startconcert met gratis toegang op zaterdag 27 januari.

Lees het hele verhaal

Juridische naamswijziging Vitalis

Per 30 december 2017 heeft er een wijziging in onze juridische structuur plaatsgevonden. Per 30 december 2017 opereren we vanuit één stichting met de naam Vitalis WoonZorg Groep. Voor onze bewoners, cliënten, medewerkers/vrijwilligers verandert er niets. Alle rechten en plichten, overeenkomsten en reglementen gaan van rechtswege automatisch over.

Lees het hele verhaal

De nieuwe Next is uit! - Dec 2017

De next is het informatieblad voor medewerkers, vrijwilligers en bewoners. In deze editie o.a. aandacht voor het feest in het Evoluon, de Dutch Design week en schoenverwarming. Lees de next hier.

Lees het hele verhaal

Simpel Verlangen

Simpel Verlangen

Een groep professionele dansers, dansstudenten en muzikanten van PRA Muziektheater maakt samen met de bewoners en ouderen uit de regio een dansvoorstelling over verlangen, over loslaten, ontmoeten, vertrouwen en luisteren.

 

Lees het hele verhaal

Papa kon niet meer thuis blijven..

Met regelmaat krijgen we mooie complimenten op zorgkaart nederland of rechtstreeks met een brief/mail gericht op de afdeling. Lees hier het laatst ontvangen ervaringsverhaal dat we ontvingen in het Vitalis Wijkzorg team:  "Papa kon niet meer thuis blijven wonen. Die realisatie was uiteraard erg verdrietig. Waar zou hij terechtkomen? Wat was de beste plek? Zou hij kunnen wennen?"

 

Lees het hele verhaal

Lancering film kwaliteitskader

Wat is goede zorg? Wanneer bieden wij kwaliteit? Het kwaliteitskader verpleeghuiszorg is een hulpmiddel verdeeld over 8 thema's. Het is aan ons hoe we deze thema's invullen. Het helpt ons aan alles te denken. 

Dit is onze uitleg van het kwaliteitskader verpleeghuiszorg, van en voor Vitalis.

Lees het hele verhaal

Rollende Glowdagen groot succes

Voor het eerst dit jaar heeft de Glow organisatie twee dagen lang een verkorte route uitgezet voor ouderen en rolstoel afhankelijke bewoners. Het startpunt lag bij de locatie Vonderhof en bij Dommelhoef.

Het dynamisch stadsverpleeghuis Vitalis Vonderhof presenteerde zich zowel op maandag als op dinsdag op luchtige wijze. Magische luchtbellen kwamen aanrollen van 4 verdiepingen hoog en via de lichtstralen verdwenen ze weer in de nacht. Vonderhof leek een grote zeepbubbel.

Lees het hele verhaal

LAUREL & HARDY IN DE HORST

Op vrijdag 8 december filmavond in de Imkerzaal, met Laurel & Hardy.

 

Lees het hele verhaal

Vraag het Mantelzorgcompliment voor 1 november aan!

Ondersteun je iemand in Eindhoven? Ben je mantelzorger? Dan heb je nog een paar dagen om de geldelijke waardering voor mantelzorgers aan te vragen.

Lees het hele verhaal

Officiële presentatie interactief Kunstwerk Morgendauw

Afgelopen donderdag vond de officiële presentatie van het interactief kunstwerk “Morgendauw”te Vitalis Brunswijck plaats. Morgendauw is een interactieve kunstinstallatie, waarbij op het silhouet van een eikenblad stroomt een abstracte rivier van licht die je kunt beïnvloeden door het plaatsen van objecten of de oppervlakte aan te raken.

Lees het hele verhaal

Dansen met Parkinson; cursus voor patiënten en mantelzorgers

Dansen met Parkinson is een speciaal ontwikkelde dansmethode voor mensen met Parkinson en hun mantelzorgers. Het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven (CKE) verzorgt in samenwerking met Vitalis Peppelrode deze nieuwe cursus.

Lees het hele verhaal

Vitalis is klaar voor de Dutch Design Week!

Ontwerpen draagt bij aan de kwaliteit van het leven. Dus kom langs op WoonincPlusVitalis locatie Berckelhof van 21-29 oktober en laat je inspireren. Inspireer ook anderen en doe mee aan onze WINACTIE op facebook.

 

 

Lees het hele verhaal

Open Dag Peppelrode

Een mooie en kleurrijke dag op 28 september in Peppelrode. Veel aanloop, bezoekers, studenten, partners van vrijwilligers en vele andere 'Eindhovenaren' die even kwamen kijken.

Lees het hele verhaal

Kijk op 13 oktober live mee naar Liesbeth List, de musical!

Drie keer per jaar worden er op diverse Vitalis en WoonincPlusVitalis locaties directe verbindingen tot stand gebracht met het Parktheater Eindhoven. Op vrijdag 13 oktober kan men vanaf 20.00 uur live meekijken met de voorstelling Liesbeth List, de musical. Bewoners met hun familieleden, vrienden en wijkbewoners kunnen de voorstelling dicht bij huis meebeleven, zonder er echt de deur voor uit te hoeven. En dit alles voor slechts €7,50 p/p inclusief 1 consumptie.

Lees het hele verhaal

Meeste bewoners verpleeghuizen zijn tevreden over de zorg

Dat komt naar voren uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Zes van de tien ondervraagden zeggen gelukkig te zijn, één van de tien voelt zich ongelukkig. De verslaggever van Radio 1 kwam afgelopen week langs op WoonincPlusVitalis locatie de Horst/Kronehoef om de mening van bewoners van te peilen.

 

Lees het hele verhaal

De nieuwe Next is uit!

De next is het informatieblad voor medewerkers, vrijwilligers en bewoners. In deze editie o.a. aandacht voor de griepprik, dieren als therapie en het repair café. Lees de next hier.

Lees het hele verhaal

Vitalis bedankt vrijwilligers

Afgelopen vrijdag 22 september vond het jaarlijkse vrijwilligersfeest plaats.Een feest met voor ieder wat wils. Een paparazzi ontvangst op de rode loper, een mooi openingswoord met waarderende woorden , een groot BBQ buffet, een feelgood mini-markt in disco stijl en een enorm dicofeest met DJ koen en DJ Wally waarbij het dak eraf ging. Wij kijken terug op een geslaagde avond en willen iedereen bedanken voor zijn of haar inzet en aanwezigheid!

 

Lees het hele verhaal

Vitalis Brunswijck wint Lidl prijs ' Beste Lokale Initiatief'

Een aantal weken geleden is er door de Lidl in het Winkelcentrum Woensel een prijsvraag uitgezet voor 'Beste lokale initiatief'.
De activiteitenbegeleiding van revalidatiecentrum Vitalis Brunswijck heeft deze kans gekrepen én met hun idee 'Moestuintafel' hebben ze 1.000,- aan prijzengeld gewonnen.
 
 
Lees het hele verhaal

Open Dag Vitalis Peppelrode 28-9-2017

Op donderdag 28 september opent Vitalis Peppelrode haar deuren. U bent welkom tussen 14.30 en 17.00 uur. Wilt u meer weten over werken, wonen of dagbesteding? Kom vooral even binnenlopen en de gezellig sfeer op Peppelrode proeven. Er zijn volop leuke activiteiten en informatiestands.

 
 

 

Lees het hele verhaal

Vitalis WoonZorg Groep wint CZ verwenzorg prijs

Het Vitalis Welzijnsteam van WoonincPlusVitalis locatie Parc Gender uit Eindhoven heeft de CZ verwenzorgprijs gewonnen. Een speciaal voor deze gelegenheid geformeerde jury heeft uit alle inzendingen de meest bijzondere ideeën gekozen. Voor het winnende Vitalis project ‘Bruiloftskleuren’ is een geldelijke bijdrage van 800,- ter beschikking gesteld. De uitreiking van de CZ verwenzorg prijs vond plaats op donderdag 14 september in het Willen-II Stadion in Tilburg.

 

Lees het hele verhaal

De Vitalis Intensieve Zorg Courant is weer uit!

De nieuwe courant is weer uit! Hét informatieblad voor de Vitalis intensieve zorg locaties Wissehaege, Vonderhof en Peppelrode.

Lees hem hier.

Lees het hele verhaal

Vitalis reikt Innovatieprijzen uit

Vitalis WoonZorg Groep heeft op donderdag 7 september de ‘Vitalis Innovatieprijzen 2017’ uitgereikt. Uit de ruim 30 inzendingen van medewerkers, is door de jury een shortlist samengesteld van 7 genomineerde projecten. De genomineerden brachten vandaag op Vitalis Peppelrode, met een korte pitch ten overstaande van een groot publiek, hun projecten voor het voetlicht. Prof. Dr. Luc de Witte, voorzitter van de jury, maakte uiteindelijke de 3 winnende projecten bekend.

Lees het hele verhaal

Internationale Swimming WorldCup 11/12 augustus '17

Bewoners van Wissehaege ‘naaste buren’ van het Pieter van den Hoogenband zwembad werden uitgenodigd voor de Swimming World Cup. “We wonen er tegenover, maar hebben het zwembad nog nooit van de binnenkant gezien’ Vijf bewoners en begeleiders maakten gebruik van de uitnodiging

 

Lees het hele verhaal

VITALIS GGZ NEGATIEF IN HET NIEUWS

De naam Vitalis GGZ is negatief in het nieuws. Dit gaat over een andere organisatie in Eindhoven, welke in geen enkel opzicht onderdeel uitmaakt van Vitalis WoonZorg Groep.  

Onze organisatie heeft geen enkele relatie of geschiedenis met deze organisatie. We vinden het vervelend voor iedere betrokkene van onze organisatie, dat zij (mogelijk) worden geassocieerd met deze berichtgeving.  

Lees het hele verhaal

DUTCH DESIGN WEEK

De komende maanden werkt het Vitalis Wijkzorg team samen met (wijk)bewoners hard aan de voorbereidingen voor de expositie en de dagelijkse design workshops. Het thema is Zilver G’Oud. Het resultaat valt van 21 t/m 29 oktober 2017 tijdens de Dutch Design Week (DDW) te zien.

Lees het hele verhaal

ZOMER IN WISSEHAEGE

17 juli start van de zomerweken in Wissehaege
In het atrium stond een ijskar en was een gratis ijsje op te halen.

Met dank aan de Jan van Helvoirt die het beheer van de ijskar voor zijn rekening nam

Lees het hele verhaal

REUNIE DE WEERDE

Op velerlei verzoek is het eindelijk zo ver......
De reunie is georganiseerd en gepland op 10 november 2017
Aanmelden kan tot 23 oktober 2017
Betaling is tevens inschrijfbewijs.

De reunie is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de directie intensieve zorg 

Lees het hele verhaal

LA BONNE ESPERANCE

Op zondag 2 juli genoten ruim 150 bewoners en bezoekers in Wissehaege van een optreden van Het Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance.
Het Koninklijk Mannenkoor ‘La Bonne Espérance’ is een enthousiast mannenkoor uit Eindhoven bestaande uit circa 100 leden uit de directe omgeving. Zij gaven buitenlandse concerten en traden op in nagenoeg alle grote steden van Nederland.

Lees het hele verhaal

SAMEN GEMAAKT

Eik 2 Peppelrode

Een kunstwerk samen gemaakt. Een mooi object aan de muur waar iedereen zich mee verbonden voelt en graag naar komt kijken.Elke bewoner, familielid, verzorgende, vrijwilliger en iedereen die nog meer in en rond Vitalis Peppelrode is via Peppelrode met elkaar verbonden en vormt samen één grote familie. Ieder heeft binnen deze familie zijn eigen taak, zijn eigen rol. Alles gericht op het fijn wonen in een warme en veilige omgeving.

 

Lees het hele verhaal

Next juli 2017

In deze editie aandacht voor zomer, onze Indische huiskamers en de kracht van muziek. Tevens leest over de weg naar vitale teams.

Lees het magazine

Lees het hele verhaal

Eerstelijns Verblijf (ELV)

Vitalis biedt vanaf heden meer mogelijkheden voor ELV plaatsingen.

Lees het hele verhaal

Gebruik Vitalis naamgeving door VITALIS GGZ niet toegestaan

Afgelopen weken is het bedrijf VitalisGGZ, dat sinds 2017 actief is o.a. in Eindhoven, een aantal keer negatief in de pers gekomen. Vitalis WoonZorg Groep heeft het gebruik van hun naamgeving ter discussie gesteld.
 
Lees het hele verhaal

Het is warm. Ook bij Vitalis?

Het RIVM heeft onder meer in onze provincie het hitteplan geactiveerd. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vraagt extra zorg en aandacht te besteden aan kwetsbare mensen.
Omroep Brabant legt verslag van de hitte op Vitalis Peppelrode.
Lees het hele verhaal

Vitalis bewoners geven levensadvies op zomerfestivals

In Q&A with the Grey geven tachtigplussers geheime tips voor leven, liefde en loopbaan
Q&A with the Grey staat onder andere op het Nieuwe Types festival (24 juni, Arnhem), Festival Mundial (25 juni, Tilburg), Valkhof Festival (16 juli, Nijmegen) en Duizel in het Park (Rotterdam).
Lees het hele verhaal

Trots op het multidisciplinaire team PG Vitalis Wissehaege

Resultaten 2e meting “Beter af met minder Psychofarmaca” laten goede uitkomsten zien! In het najaar vindt de eindmeting van dit landelijk project plaats.
Vitalis Wissehaege gaat door op de ingeslagen weg en hopen ook andere afdelingen van inspiratie te kunnen voorzien.

 

Lees het hele verhaal

Open huis Residentie Petruspark Zondag 11 juni

Residentie Petruspark houdt op open huis op zondag 11 juni van 14.00 – 16.00 uur.
U kunt dan rustig een kijkje nemen op de locatie en een of meer (model)woningen bezichtigen.

 

 

Lees het hele verhaal

Trots op de theatervoorstellingen ‘Trotse Kameraden’ !

U komt toch ook kijken?

Trotse kameraden is een samenwerkingsproject van Vitalis WoonZorggroep en CKE. Drie groepen vitale en minder vitale ouderen komen wekelijks samen om, onder leiding van professionele regisseurs, zelf een theatervoorstelling te maken. Voorstellingen over trots, vriendschap, liefde, leven en ook over de dood.

Lees het hele verhaal

Open Huis Residentie Wilgenhof Zondag 21 mei

Residentie Wilgenhof houdt op open huis op zondag 21 mei van 14.00 – 16.00 uur.
 
Lees het hele verhaal

Onderzoek TU DELFT: Tovertafel zet aan tot beweging

Tovertafel brengt mensen met dementie in beweging. Dit blijkt onlangs uit onderzoek door de TU DELFT.
Op Vitalis Wissehaege worden sinds de herfst 2016 tovertafels ingezet op de afdelingen waar dementerende ouderen wonen. Dit geeft verbluffende resultaten!
Lees het hele verhaal

Peppelrode: Winnaar Zorg Belevings Award

Vitalis Peppelrode heeft op donderdag 11 mei de award ‘meest belevingsgericht zorghuis van Nederland’ gewonnen. De vakjury gaf in hun verhaal naar de onthulling van de winnaar aan: “Medewerkers zijn doortrokken door de beleving van de cliënt, ze beleven mee mét de cliënt, ze spreken vanuit hun hart en dat voelt heel erg goed. Wij zouden wel in deze zorginstelling willen wonen".

Lees het hele verhaal

Vitalis bestuurster Inge Fleischeuer bij Spotlight

Afgelopen zaterdagavond en zondag overdag was Inge Fleischeuer te zien in het programma Spotlight op Studio Nul 40. Kijk hier de herhaling.

 

Lees het hele verhaal

Optimale logistiek door gebundelde leveringen

Hoe een praktische logistieke oplossing zorgt voor minder stank- en milieuoverlast 

Vitalis zocht een slimme en milieubewuste oplossing voor het beleveren van haar zorglocaties. Samen met King Nederland werd deze case een succes.

Lees het hele verhaal

Mengelmoes, een groeiende expositie

Stichting Zilver-Werk startte samen met Wintertuin Literaire producties en Vitalis Woon Zorg Groep een zoektocht naar verschillen en overeenkomsten tussen de traditionele volkstuin met kool en peultjes en de hippe stadse onkruidkeuken van nu. Het resultaat is een bijzondere expositie met moestuinverhalen van Vitalis bewoners.

Lees het hele verhaal

Bewoner wordt huisarchitect

10 woonzorglocaties, 10 kunstenaars, 1 mobiel atelier en 1 spectaculaire hijskraan. Met deze ingrediënten laten Kunstblok en Vitalis WoonZorg Groep zien, dat kunst en zorg elkaar kunnen aanvullen en versterken. Na de eerste serie van 7 kunstenaars en designers, is het van 24 april t/m 11 juni de beurt aan Architect Bob Graat. Het kunstblok staat dan op WoonincPlusVitalis De Horst/Kronehoef.

Lees het hele verhaal

Sweet sixteen krijgt vervolg

De gemeente Eindhoven heeft duizend euro subsidie toegekend aan het project Sweet Sixteen van WoonincPlusVitalis Berckelhof.

Lees het hele verhaal

Open dag Wissehaege groot succes

De Open Dag in Wissehaege was een groot succes. Enkele honderden bezoekers bezochten het atrium en lieten zich verrassen door de enthousiaste medewerkers en vrijwilligers in het atrium.

Lees het hele verhaal

Kronehoef Oost: een dementie vriendelijke buurt

In de wijk Kronehoef Oost start Vitalis, Woonbedrijf, Wij Eindhoven en gemeente Eindhoven met de pilot ‘dementievriendelijke buurt'.

Lees het hele verhaal

Het fietslabyrint

Veel cliënten maken tijdens het revalideren of bij hun fysiotherapie gebruik van de motomed, een bewegingsapparaat voor de benen om zelfstandig of met elektrische ondersteuning te kunnen “fietsen”. Dit wordt door veel mensen als heel prettig ervaren. Maar om tijdens het fietsen als uitzicht een muur te hebben is niet zo uitdagend, daarom is het Fietslabyrint aangeschaft. Een groot beeldscherm dat voor de motomeds is geplaatst en waar verschillende routes op te “fietsen” zijn.

Lees het hele verhaal

Close to nature op kleinschalig wonen Berckelhof

Het project Close to Nature was tijdens de DDW van 2015 te zien in Berckelhof en door een intensieve samenwerking tussen Vitalis WoonZorg Groep en de TU Eindhoven is het project nu geïnstalleerd op de intensieve zorg afdeling van Berckelhof. Een installatie die bedoeld is om een ​​rijkere leefomgeving te bieden aan mensen met dementie die wonen in het woonzorgcentrum.

Lees het hele verhaal

NIEUWE EDITIES VERHALENHUIS

Onder begeleiding van Vitalis WoonZorg Groep startten dit jaar 2 nieuwe edities van het Verhalenhuis op 2 WoonZorg locaties in Eindhoven. Wintertuinschrijvers begeleiden hier een jaar lang groepjes schrijvende ouderen bij het oproepen en optekenen van hun verhalen. Het resultaat wordt o.a. gepresenteerd op diverse podia en in een uitgave. Ook het  Verhalenhuisgroepje van vorig jaar gaat in Eindhoven door.

 

Lees het hele verhaal

Vonderkwartier zet schouders onder Carmina Burana

Iedere dinsdagavond komen buurtbewoners van het Vonderkwartier en bewoners van Vitalis Vonderhof bij elkaar om te repeteren voor het muziekstuk de Carmina Burana. Lees hier een verslag van  studio 040. Ook op de locaties Vitalis Peppelrode en WoonincPlusVitalis Wilgenhof zijn theatergroepen gestart onder leiding van professionele regisseurs. Na een succesvolle eerste editie hebben Vitalis WoonZorg Groep en CKE in Eindhoven opnieuw de schouders onder het uitdagende theaterproject Trotse Kameraden voor bewoners van en wijkbewoners gezet.

 

Lees het hele verhaal

Vitalis rolt de rode loper uit voor Guido's Orchestra

A.s. dinsdag 21 maart om 20.00 uur kunnen bewoners en hun naasten kijken naar de voorstelling Red Passion 2.0, die live vanuit het Parktheater wordt gestreamd op groot scherm.  Ben er bij en beleef deze mooie voorstelling mee, zonder ver van huis te hoeven. Een ticket kost slecht 7,50 p.p. inclusief 1 consumptie.

Lees het hele verhaal

Vitalis behoudt Gouden Keurmerk

Vitalis behoudt gouden keurmerk voor haar zorgverlening (thuiszorg en intramurale zorg)!  Een keer per 3 jaar is er grote audit op alle onderdelen van het keurmerk. Jaarlijks volgt er een tussentijdse audit om te kijken of de kwaliteit van de 3 belangrijkste peilers is behouden. Dat betreffen: zorgleefplan, informatie en communicatie, clientveiligheid. Daarnaast wordt er getoetst of eventuele verbeterpunten uit voorgaande audits zijn opgepakt. Wij zijn trots onze resultaten!

 

Lees het hele verhaal

PEPPELRODE GAAT VOOR DE TITEL

Peppelrode gaat voor de titel: meest belevingsgerichte zorginstelling.

Lees verder op www.zorgvoorbeleving.nl/award-deelnemers/vitalis-peppelrode/

Vanaf 1 maart kunt u uw stem uitbrengen. Elke stem telt!

Lees het hele verhaal

Brief aan de koning

Vitalis schrijft een brief aan onze koning. Omdat we een ander geluid willen laten horen over ‘de ouderenzorg’.  Omdat we trots bij Vitalis te werken. Omdat medewerkers en vrijwilligers zich–ondanks  de schaarste in tijd –  elke dag inzetten voor kwetsbare ouderen.

 

 

Lees het hele verhaal

Sweet Sixteen

Nieuwe vriendschappen, een modeshow en een smyrnakleed. Dat zijn voorlopig de prachtige resultaten van een project in Berckelhof. Sweet Sixteen is een handwerkproject met vrouwen van vijf  verschillende nationaliteiten in de wijk Doornakkers en bewoners van Berckelhof.

Lees het hele verhaal

Film ‘Zie wat zij zien’

Film ‘Zie wat zij zien’

Het slechte imago van ‘de verpleeghuizen’ doet geen recht aan de enorme inzet van onze medewerkers en vrijwilligers, die dagelijks met hart en ziel werken voor het welzijn van onze cliënten/bewoners. Om die reden is, met belangeloze medewerking van tv- en filmmakers, een kort filmpje gemaakt.

 

Lees het hele verhaal

Wet kwaliteit, klachten en geschillen

Per 1 januari 2017 is de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen in de Zorg (WKKGZ) van kracht. Dat betekent dat voortaan een nieuwe werkwijze geldt, wanneer u als cliënt, of vertegenwoordiger van een cliënt, een klacht wilt indienen.

 

Lees het hele verhaal

OPEN HUIS RESIDENTIE PETRUSPARK

Residentie Petruspark houdt op open huis op zondag 29 januari 2017 van 14.00 – 16.00 uur. U kunt dan rustig een kijkje nemen op de locatie en een of meer (model)woningen bezichtigen.

Lees het hele verhaal

LANDELIJKE BELANGSTELLING VOOR MDI VITALIS REVALIDATIE

Binnen Vitalis is er door samenwerking van verschillende disciplines vanuit behandeling en zorg een nieuwe manier van werken ontwikkeld. Landelijk is er veel interesse voor onze nieuwe werkwijze. De collega-instellingen Florence, Ananz en Cicero hebben al een bezoek gebracht aan Vitalis. Daarnaast is de werkwijze met een positief resultaat gepresenteerd op de 2 landelijke GRZ-studiedagen te Amersfoort.

Lees het hele verhaal

VITALIS 1E DEELNEMER VILANS PROJECT 'BEWUST GEBRUIK PSYCHOFARMACA'

Vitalis Wissehaege doet mee met vernieuwend project ‘Beter af met minder’. Vilans, de organisatie die organisaties in de langdurige zorg help om de zorg te verbeteren is dit nieuwe project gestart. Vitalis Wissehaege is de eerste zorgorganisatie in Nederland die zich voor dit project heeft aangemeld. Bij de eerste meting bleek dat Vitalis Wissehaege al minder psychofarmaca gebruikt, dan het landelijk gemiddelde in verpleeghuizen.

Lees het hele verhaal

Voorstelling 'Op een mooie Pinkerstdag' live stream te zien

Op 10 januari a.s. organiseert Vitalis WoonZorg Groep op een 7-tal locaties van Vitalis en WoonincPlusVitalis, een live-streaming van deze voorstelling in samenwerking met het ParkTheater. De voorstelling is te zien op de Vonderhof, Peppelrode, Wilgenhof, Kortonjo, Parc Gender, Berckelhof en De Horst/Kronehoef.

U bent er toch ook bij?

 

Lees het hele verhaal

SBS 6 VERVULT KERSTWENS MANAGER VITALIS

De feestdagen komen inzicht. Chantal Janzen en andere sterren van RTL trekken daarom door het land om kerstwensen in vervulling te laten gaan. Zo is ook de kerstwens van Ingrid van den Berg, manager van de WoonincPlusVitalis locaties ’t Lint en Kortonjo, in vervulling gegaan.

Lees het hele verhaal

Bewoners Wissehaege naar kerstmarkt Düsseldorf

Bij Holland Food Service kon je meedoen aan een prijsvraag. Waarmee je een geheel verzorgde dagtocht naar de kerstmarkt in Düsseldorf kon winnen. Je hoefde alleen maar de naam van de instelling en een telefoonnummer in te vullen. Hoe makkelijk kan het zijn, dacht de pg afdeling van Vitalis Wissehaege. En wat fantastisch dat ze de prijsvraag uiteindelijk ook wonnen!

 

Lees het hele verhaal

Opening Verpleeghuis van de Toekomst

 Begin december is het appartement van de Toekomst op Vitalis Vonderhof intern officieel geopend. Het appartement is gestart vanuit de gezamenlijke ambitie van Vitalis WoonZorg Groep en Fontys Hogescholen om het verpleeghuis innovatie in de zorg te stimuleren en nieuwe toepassingen te rechtstreeks in de praktijk te testen en ontwikkelen. Innovatie is hierbij geen doel op zich, maar een middel om het wonen en werken in de zorg leuker en makkelijker te maken.

 

Lees het hele verhaal

GRIJZE KOPPEN ORKEST BEHAALD 2E PLAATS ZORGVERNIEUWINGSPRIJS

Het Grijze koppen Orkest heeft de 2de plaats behaald voor de zorgvernieuwingsprijs van het jaar. Dé prijsvraag die vernieuwende ideeën voor betere zorg en welzijn mogelijk maakt! Daar zijn Vitalis én de initiatiefnemers van dit Orkest heel erg trots op.

Lees het hele verhaal

Slikken de normaalste zaak van de wereld?

Slikken de normaalste zaak van de wereld?

Vitalis Behandel Groep, vakgroep logopedie, kondigt met trots en als eerste in de regio Noord-Brabant een nieuwe therapie aan. CVA cliënten, intra – en extramuraal,  zijn welkom op locatie Vitalis Brunswijck om de behandeling van slikproblemen te optimaliseren.

Lees het hele verhaal
Qwiek Up

Ontspannen zorgmomenten met de Qwiek Up

Ontspannen zorgmomenten met de Qwiek Up

De Qwiek Up, een innovatieve videoprojector, creëert een beleving waardoor de zorg beter en meer ontspannen verloopt. De Qwiek Up is een verrijdbare projector waarop beelden en geluid worden afgespeeld. Bijvoorbeeld een wandeling door het bos, een bezoek aan een groot aquarium of een show van Andre Rieu. De eerste ervaringen in Peppelrode met de Qwiek Up waren heel positief.

Lees het hele verhaal

OPEN DAG HOSPICE WISSEHAEGE 8 OKTOBER

 

Open Dag Hospice Wissehaege op 8 oktober van 14.00 - 16.00 uur

Al tien jaar biedt het hospice in Wissehaege  zorg aan mensen voor wie genezing niet meer mogelijk is. Een zorgomgeving gericht op aandacht, comfort en geborgenheid.

Doodgaan is ver weg maar kan plotseling heel dichtbij zijn. We proberen er in het dagelijks leven met een boog omheen te lopen maar het is er soms ineens. Loop er niet omheen maar ga het aan en kom eens binnen!

Lees het hele verhaal

LIVE MEEKIJKEN VANUIT DIVERSE VITALIS LOCATIES

Op 16 september organiseert Vitalis WoonZorg Groep op een 7-tal Vitalis en WoonincPlusVitalis locatie een live-streaming van de voorstelling Associëren van Wim Daniels in samenwerking met het ParkTheater. Het betreft de locaties Vonderhof, Peppelrode, Wilgenhof, Kortonjo, Parc Gender, Berckelhof en De Horst-Kronehoef.

 

Lees het hele verhaal

BEWONERS VONDERHOF GAAN 24 UUR WANDELEN VOOR NIEUWE PERSONENBUS!

Gewoon even de auto pakken is voor ons zo normaal. De bewoners van Vitalis Vonderhof missen hun oude personenbus! Samen met hun kinderen, kennissen, vrijwilligers gaan zij op 10 en 11 september 24 uur lang wandelen om zo samen een bedrag bijeen te lopen om een nieuwe personenbus te kunnen aanschaffen.

Lees het hele verhaal

Vitaal vakantie naar bergerhof tours

Vitalis Vitaal Vakantie werkt voortaan nauw samen met touroperator Bergerhof in Helmond. Onder de naam Bustripjes.nl zet het familiebedrijf Bergerhof de activiteiten van Vitaal Vakantie voort.

Lees het hele verhaal

Vitalis in beweging

Bewegen is gezond. zeker voor jong en oud. Studenten van de Fontys hebben in Vitalis Theresia onderzoek gedaan naar bewegen bij een specifieke doelgroep: ouderen met dementie. Zij zijn voor hun dagelijks portie bewegen vaak afhankelijk van anderen; familie, vrijwilligers, mantelzorgers.

Daarnaast blijkt dat een huiselijke sfeer en muziek de boel in beweging krijgen. De studenten hebben een film gemaakt van het onderzoek en alle bewegingsactiviteiten.

Klik hier voor de film.

Lees het hele verhaal

Vitalis WoonZorg Groep geeft krant uit

Op 2 juli is de eerste uitgave verspreid via het Eindhovens Dagblad. Een krant die informeert over alle diensten die de Vitalis WoonZorg Groep in de markt zet. Als u hem niet ontvangt, kunt u de krant ook aanvragen zolang de voorraad strekt.

Lees het hele verhaal

FEEL GOOD MARKET BRUNSWIJCK GROOT SUCCES

Een middag bewegen, beleven en gezond proeven. Zo’n 300 Eindhovenaren bezochten zaterdag 25 juni de Feel Good Market bij Vitalis Brunswijck. De organisatie is in handen van studenten van het Physical Activity Centre (PAC), een samenwerkingsverband tussen Fontys Hogeschool en partners waaronder Vitalis.

Lees het hele verhaal
grijze koppen orkest web

De clip van Het Grijze Koppen Orkest is uit!

De clip is de afsluiting van het 2 jarige ouderen participatieproject en een geweldige, intensieve  samenwerking tussen Vitalis Berckelhof, Vitalis De Horst Kronehoef en Het Fort van de Verbeelding.

Lees het hele verhaal

PETRUSPARK BEZOEKT JEROEN BOSCH

Maandag 25 april bezochten 36 bewoners van Residentie Petruspark de tentoonstelling Jheronimus Bosch in het Noord Brabants Museum. “Verrassend boeiend. Dat geldt niet alleen voor de werken zelf, maar ook voor de presentatie: perfect, al was het wel druk”, aldus een enthousiaste bezoeker.

Lees het hele verhaal

BRILJANTEN PAAR KAN SAMEN BLIJVEN WONEN IN VONDERHOF

Na een lang huwelijk gescheiden worden in een verzorgingstehuis is iets waar veel ouderen voor vrezen. Lenie en Rienk van der Wal uit Eindhoven hoeven zich echter geen zorgen meer te maken. Bij Vitalis Vonderhof hebben ze een eigen ruimte waar ze alles samen kunnen doen. Zoals ze dat al die 65 jaar hebben gedaan.

Lees het hele verhaal

EXPOSITIE ANTOON VAN BAKEL

Vanaf 13 april is het werk van kunstenaar Antoon van Bakel in Residentie Petruspark te bewonderen. Bijzonder, want deze kunstenaar heeft in zijn leven weinig geëxposeerd. De expositie van Antoon van Brakel is de tweede uit een reeks van vier prachtig door de kunstcommissie van Residentie Petruspark samengestelde kunsttentoonstellingen. 

Lees het hele verhaal

DRUKBEZOCHT REQUIEM VOOR FAURE

Afgelopen maandag nam meesterverteller Jos Meermans het publiek in Residentie Petruspark mee naar het tijdperk van Gabriël Fauré (1845-1924). Verteltheater, monologen en tal van korte muziekfragmenten brachten het beeld van deze boeiende persoonlijkheid tot stand.

Lees het hele verhaal

GROOT LETTERFESTIVAL

Het Groot Letterfestival is een bijzonder literatuur event in Eindhoven:
Vitalis Peppelrode en Vitalis Wilgenhof veranderen voor één dag in festivallocaties met muziek, interviews en workshops. Schuif aan bij voordrachten van bekende auteurs, aanstormend schrijftalent en eigen zinnige Vitalisbewoners.

Lees het hele verhaal

FONDS NUTSOHRA PROGRAMMA KLEIN GELUK’ MAAKT HET MOGELIJK

3 tovertafels voor bewoners met dementie
Het team voor dementiezorg in Wissehaege had al lang de wens om het leven van de bewoners te veraangenamen. Op het verlanglijstje van de teams stond de aanschaf van drie tovertafels. Maar ja waar doe je dat dan van? Het Fonds NutsOhra maakt dit nu mogelijk. Met de bijdrage uit het programma Klein Geluk gaat deze wens van het team dementiezorg in vervulling.

Lees het hele verhaal

NIEUWE VOORDEUREN IN PEPPELRODE

Dementie gaat gepaard met verlies van grip op de omgeving. Mensen vallen terug op ingesleten beelden en oude gewoontes. Een herkenbare omgeving geeft dan nog een beetje houvast Omgevingsfactoren zijn erg belangrijk voor een dementerenden. Positieve prikkels verhogen het welzijn en de onafhankelijkheid. Wanneer iemand met dementie niet meer thuis kan wonen in de vertrouwde omgeving is de volgende stap in de meeste gevallen een verpleeghuis met een kleinschalige woonvorm.

Lees het hele verhaal

CARNAVAL IN WISSEHAEGE

Veel ouderen in de zuidelijke provincies kijken er ieder jaar weer naar uit: carnaval. Het uitbundige volksfeest draait om levensvreugde, om het aanhalen van sociale contacten, het doorbrengen van tijd met familie, vrienden en bekenden en voor sommigen ook om de achterliggende Katholieke traditie. Maar als je op leeftijd bent of mindervalide, regel je dat niet zo makkelijk meer voor jezelf. Veel verpleeghuizen in de regio organiseren daarom met carnaval activiteiten voor hun bewoners. Want als het de bedoeling is dat wonen in het verpleeghuis zoveel mogelijk lijkt op hoe het daarvoor thuis was, hoort carnaval er ook bij voor wie dat wil vieren.

Lees het hele verhaal

HUISKAMERKUNSTENAAR IN DE WERELD VAN LIEFDE EN DOOD

Van 12 februari  t/m 20 maart 2016 bij Vitalis Peppelrode
De twee jonge ontwerpers van studio Toer verplaatsen hun kantoor naar een bijzondere plek. Hun bus vol geladen met verhuisdozen gaat naar Vitalis Peppelrode. In dit verpleeghuis laten zij zich in hun werk inspireren door bijzondere ontmoetingen met de voor hen nog onbekende oudere generatie.

Lees het hele verhaal

Samen naar het Van ABBE museum

Jong en oud schilderen samen in het Van ABBE museum.

Op 30 januari jl. togen we met enkele leden van de schildergroep van Vitalis Vonderhof naar het Van ABBE museum. We waren hiervoor uitgenodigd op initiatief van André van der Gun, binnenhuisarchitect.

Lees het hele verhaal

KUNSTENAAR TSJALKE BOUMA NEEMT AFSCHEID

“IK HEB ER NEGENTIG OMA’S BIJGEKREGEN”

Tsjalke Bouma heeft afscheid genomen van Vitalis Wilgenhof. De kunstenaar/designer woonde en werkte er zes weken.

Als artist in residence werkte hij in het mobiel atelier dat in de tuin van Vitalis Wilgenhof stond. Met een groep bewoners maakte hij een reeks kunstwerken én sloot hij vriendschap. "Ik heb er negentig oma's bijgekregen," zegt Tsjalke, die toegeeft dat hij met moeite afscheid neemt.

Lees het hele verhaal