NIEUWS VITALIS

In een grote organisatie gebeurt er veel. En hetgeen er gebeurt zegt veel over ons. Daarom delen wij het nieuws graag met u.

Zo krijgt u een goede indruk van de Vitalis Woonzorg Groep. Wij maken u graag nieuwsgierig!

Corporate logo


Vitalis is in beweging

Wij nodigen u uit om regelmatig het laatste nieuws te lezen. Mis niets en blijf op de hoogte. U bent ook altijd welkom bij evenementen, exposities en meer.

Welzijnsteam Parc Gender wint CZ verwenzorgprijs!

Het Vitalis Welzijnsteam van WoonincPlusVitalis locatie Parc Gender uit Eindhoven heeft afgelopen week de CZ verwenzorgprijs gewonnen! Elk jaar doet het CZ Fonds een 40 verwenzorgdagen cadeau aan chronisch en ongeneeslijk zieken in de psychiatrie, ouderen- en gehandicaptenzorg. Zo geven zij aandacht en waardering aan al het goede in de zorg. Het thema van 2019 was ‘'Wees eens aardig voor een ander! Een (verwenzorg)glimlach kost niets!’ De veertig meest bijzondere ideeën voor verwenzorg werden beloond met een prijs van € 800,-. Met het project ‘Ik heb een tuintje in mijn hart’ viel Parc Gender dit jaar in de prijzen.

 

Lees het hele verhaal

Hackathon in samenwerking met SintLucas en Fontys

Studenten van SintLucas, Fontys en onze bewoners werken samen tijdens hackathon over 'thuisgevoel'

Donderdag 5 september was een gezellig drukke dag bij Vitalis Wilgenhof. ClickNL Fieldlab ‘Sense of Home’ organiseerde een zogeheten hackathon voor een groep van 80 studenten van Fontys, Sint Lucas en de bewoners. Bij dit evenement kwamen studenten op bezoek bij bewoners van Vitalis om samen na te denken over hoe de studenten het thuis nog een beetje leuker kunnen maken. De studenten zijn op allerlei creatieve manieren aan de slag gegaan om nieuwe ideeën te ontwerpen voor de bewoners en hun thuisgevoel. Een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen het onderwijs, bedrijfsleven en bewoners. De winnaars van de hackathon presenteren dit najaar hun idee tijdens de Dutch Design Week op Vitalis locatie Wilgenhof aan de Schalmstraat.

Lees het hele verhaal

Opening leerafdeling op Kronehoef

Afgelopen week starten er twee wijkzorgteams als ‘Leerafdeling Kronehoef’. Na een jaar van: bezinnen, beslissen, hard werken en successen vieren zijn deze teams klaar om zorg voor de cliënt, hand in hand te laten gaan met het opleiden van studenten. Leerafdeling Kronehoef toont dat een krachtig leerklimaat zich fundeert in mindset en houding, hartelijkheid en veiligheid. Zij werken niet óp een Leerafdeling … zij zíjn het!

 

 

Lees het hele verhaal

Ontwikkelen, leren en persoonlijke groei bij Vitalis

Ontwikkelen, leren en persoonlijke groei vinden we belangrijk bij Vitalis! De Vitalis academie bestaat in 2019 alweer 10 jaar en dat vieren we graag met onze medewerkers. In samenwerking met collega’s van de diverse locaties is het  magazine “Jij & Vitalis” ontwikkeld. Een magazine dat gaat over ontwikkelen, leren en persoonlijke groei. Het bevat vele voorbeelden en praktische tips waar we trots op zijn én die prikkelen om aan de slag te gaan, met jezelf of met je team.

We hopen dat iedereen na een drukke zomerperiode in zichzelf investeert!

Lees het hele verhaal

Nostalgie op Peppelrode

De geur van frisgewassen was

Buiten de was ophangen was vroeger, zeker met dit weer, heel normaal. Bewoners van de PG afdelingen binnen Vitalis Peppelrode kunnen sinds kort de fris gewassen was ophangen en ruiken. Een mooie manier om samen met familie of zorg actief bezig te zijn, herinneringen op te halen én contact te maken.
Lees het hele verhaal

Medewerkers/vrijwilligers bedankt!

De zomerperiode is natuurlijk nog niet ten einde, maar het lijkt erop dat we de ergste hitte achter de rug hebben. We willen graag al onze medewerkers en vrijwilligers bedanken die zich de afgelopen dagen éxtra in het zweet hebben gewerkt om goed voor onze cliënten te zorgen! Ze hebben voor heel wat nodige verfrissingen tijdens de warme zomerdagen gezorgd!

Lees het hele verhaal

Inspiratie workshops eten & drinken

Eten en drinken zijn belangrijke momenten op de dag. Vitalis maakt er voor zijn cliënten/gasten graag een feestje van!

Medewerkers die een belangrijke rol in het eet/drinkmoment vervullen, waren op 20 en 27 Juni welkom om zich culinair te laten inspireren.
Tijdens de workshop in het ZiN inspiratiecentrum kwamen de onderwerpen Voedingsleer, menu opbouw, keukenprocessen en cliëntbeleving aanbod.
Bekijk bijgaande film voor een sfeerimpressie

 

 

 

Lees het hele verhaal

De nieuwe Next is uit!

In dit nummer o.a. aandacht voor de roze loper voor Parc Imstenrade, dansen met Parkinson en zorgtrajectbegeleiders.

Bekijk het magazine

Lees het hele verhaal

Leuk! We staan in een publicatie van Actiz!

In de publicatie 'Innovatie in het verpleeghuis' laten medewerkers en bewoners zien hoe betekenisvol ICT en technologie is.

Klik hier voor de volledige publicatie

Lees het hele verhaal

Taart! 6 juni Vitalis officieel 50 jaar!

Het is zover; we bestaan officieel 50 jaar! In september vorig jaar hebben we ‘Op weg naar 50 jaar’ groots ingeluid met een feestweek, die bij clienten en medewerkers hopelijk nog vers in het geheugen staat. Natuurlijk trakteren we vandaag, 6 juni, ook op iets lekkers.

 

Lees het hele verhaal