NIEUWS VITALIS

In een grote organisatie gebeurt er veel. En hetgeen er gebeurt zegt veel over ons. Daarom delen wij het nieuws graag met u.

Zo krijgt u een goede indruk van de Vitalis Woonzorg Groep. Wij maken u graag nieuwsgierig!

Corporate logo


Vitalis is in beweging

Wij nodigen u uit om regelmatig het laatste nieuws te lezen. Mis niets en blijf op de hoogte. U bent ook altijd welkom bij evenementen, exposities en meer.

Expositie toont oorlogsverhalen uit de wijk

06-05-2021

De expositie ‘Oorlog in mijn buurt’ toont zes weken lang oorlogsverhalen uit de wijk, opgehaald door basisschoolkinderen bij ouderen in en rondom WoonincPlusVitalis Berckelhof, Theresia, Engelsbergen, De Horst/Kronehoef en Wilgenhof. De expositie toont geschreven teksten en foto’s van de bewoners.

Lees het hele verhaal

Tonen over toen: liedjes die raken

03-05-2021

Liedjes uit het leven gegrepen, over het gemis of juist over de rijkdom van het leven, over belangrijke momenten of gevoelens. In het project Tonen over Toen gingen dertig Vitalis bewoners en vijftien singer-songwriters één op één met elkaar in gesprek. Met als resultaat volop geluksmomenten voor onze bewoners en liedjes die raken.

Lees het hele verhaal

Lees de prachtige verhalen van onze Lefgozers!

26-04-2021

Switchen van carrière om te leren en te doen waar je hart ligt. Lees de prachtige verhalen van Mathijs en Elke die in maart 2021 zijn gestart als Lefgozers!

Mathijs zijn carrière heeft zich voornamelijk afgespeeld in de horeca. Met mensen werken en voor ze zorgen is iets wat hem altijd goed heeft gelegen. Eigenlijk had Mathijs zijn loopbaan prima op de rit. Tot de corona uitbraak.

Hij schreef zich in voor ‘helpende handjes’ bij Vitalis en eigenlijk vrij snel daarna kon hij aan de gang in de zorg. Via Lefgozer (M/V) bij Vitalis kreeg Mathijs de kans om een leerwerktraject te volgen tot verzorgende IG. Nadat ik voor het eerst in de zorg had meegelopen, vroeg ik me af waarom ik dit niet eerder ben gaan doen. Wat is dit dankbaar werk!”

Lees het hele verhaal

Artistieke boekjes Vitalis voor álle ouderen in Nederland

15-04-2021

Vitalis wil een nieuwe reeks kunstzinnige boekjes ‘Vitamines voor de geest’ ontwikkelen en beschikbaar maken voor álle ouderen in Nederland. De boekjes dragen bij aan een zinvolle dagbesteding en zijn bedacht en ontwikkeld door Vitalis en literatuurorganisatie Wintertuin. In 2020 publiceerden we de eerste serie voor onze bewoners en al snel werd vanuit het hele land interesse getoond. Wanneer we voldoende subsidie en fondsen werven, verspreiden we deze zomer een nieuwe reeks boekjes binnen Vitalis én daarbuiten.

Lees het hele verhaal

De nieuwe Next is uit!

12-04-2021

In dit nummer o.a. aandacht voor testen, vaccineren en maatregelen naleven, Daf op het dak Vonderhof en spraakgestuurd rapporteren.

Bekijk het magazine

Lees het hele verhaal

Eerste resultaten Kunst in de Zorg: ‘Van onschatbare waarde’

07-04-2021

Actieve deelname aan kunstprojecten in de langdurige zorg en ondersteuning biedt deelnemers positiviteit, zingeving en kwalitatieve sociale interacties. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het landelijke onderzoek Kunst in de Zorg, waar Vitalis WoonZorg Groep aan deelneemt. Positiviteit uit zich door middel van vrolijk zijn, genieten en ‘beter voelen’. “Bij Vitalis zijn we overtuigd van de meerwaarde van kunst en cultuur in de ouderenzorg. Dit effect kunnen onderbouwen met wetenschappelijk onderzoek is van onschatbare waarde.”

Lees het hele verhaal

Open huis op afspraak bij Vitalis Residentie Petruspark

06-04-2021

Kom sfeer proeven en een woning bezichtigen tijdens het open huis van Vitalis Residentie Petruspark van maandag 19 tot en met vrijdag 23 april 2021. Wij zorgen voor een hapje en een drankje!

Lees het hele verhaal

Medewerkers zorg ook goed voor jezelf

02-04-2021

Gisteren heeft Vitalis met een Zen Guru vacature op ludieke wijze aandacht gevraagd bij medewerkers voor het Thema: Zorg goed voor jezelf. We zagen 1 april als de perfecte dag om even stil te staan en samen te lachen na een bewogen corona jaar. Op diverse locaties gingen we het gesprek met medewerkers over zelfzorg aan. Zij ontvingen een verwencadeautje en mogen op iedere locatie een collega nomineren als Zen Guru. Want waar de één moeite heeft om goed voor zichzelf te zorgen, is de ander er gelukkig al een stuk beter in. Zo kunnen we allemaal van elkaar leren. Laten we daar de komende periode ook echt tijd voor nemen.

Natuurlijk gaan we geen Zen Guru aannemen bij Vitalis. Iedereen is anders en zo heeft dus ook iedereen andere manieren om voor zichzelf te zorgen. Vele medewerkers konden gelukkig lachen om de vacature tekst: met een boel clichés en stigma's bij elkaar! Het was een aanleiding  voor een goed gesprek op de diverse locaties over een belangrijk en serieus onderwerp.

Op diverse locaties gingen we het gesprek met medewerkers aan over zelfzorg. Ook ontvingen de medewerkers een verwencadeautje en kregen zij op iedere locatie de mogelijkheid om een collega te nomineren als Zen Guru. Waar de een moeite heeft voor zichzelf te zorgen, is de ander er gelukkig al een stuk beter in. Zo kunnen we allemaal van elkaar leren. Tot dinsdag 6 april kunnen zij hun nominaties nog inleveren en zo voor zichzelf en de genomineerde collega een verwenpakket t.w.v. 50,- te winnen!

Als het goed is nemen al onze medewerkers bij tijd en wijle de tijd om niet alleen voor anderen, maar ook voor zichzelf te zorgen. In de hectiek van de dag wordt dit natuurlijk ook vaak vergeten. Hopelijk herinnert deze 1 april-actie hen eraan, dit wél te blijven doen.  Want als je goed voor jezelf zorgt, kun je meer voor anderen betekenen. Daar helpen we medewerkers bij Vitalis graag mee. Zeker nu om, na een jaar corona, echt verder te kunnen in het nieuwe normaal.

Wij vertrouwen na deze ludieke dag, de hevige periode hopelijk wat meer achter ons te kunnen laten, weer meer aandacht voor onszelf te kunnen hebben en samen te kunnen werken aan het nieuwe normaal.

 P.s Om misverstanden te voorkomen:

  • Mogelijk is al dat 'zweverige' echt helemaal niks voor jou en ontspan jij het beste door een leuke serie of glas wijn. Het zou daarentegen ook zo kunnen zijn dat je je erg herkent in de beschrijving en je je misschien een beetje op de hak genomen voelde. Mediteer jij dagelijks of volg jij altijd graag je intuïtie? Goed nieuws: het mag er beiden zijn!
  • De vacaturetekst voor Zen Guru, is met een knipoog geschreven. Wij hebben het thema ‘zorg goed voor jezelf’ op een ludieke manier onder de aandacht willen brengen. Uiteraard willen we hiermee absoluut niemand tegen het zere been stoten. Wij respecteren en accepteren alle vormen van zorg voor jezelf en erkennen de waarde van (de beoefening van) persoonlijke, innerlijke ervaring cq. spiritualiteit.
  • Solliciteren op de Zen Guru vacature kan vanaf dit moment dus niet meer! De 1e gesprekken op maandag 5 april komen te vervallen. Eventuele sollicitanten worden hierop gewezen. Wil je de vacature toch nog even lezen? Dat kan https://www.vitalisgroep.nl/nieuws/1292-gezocht-zen-guru-32-36-uur-per-week
Lees het hele verhaal

Gezocht Zen Guru 32-36 uur per week

31-03-2021
GEZOCHT ZEN GURU
32-36 uur per week
 

Na een impactvolle corona periode is het cruciaal dat al onze medewerkers goed herstellen en bijkomen. Het is een hele kunst om te zorgen dat zij niet alleen aan de bewoners, maar ook aan zichzelf denken. De functie van Zen Guru is een nieuwe rol binnen Vitalis. De vacature wordt tegelijkertijd intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Lees het hele verhaal

Vitalis Parc Imstenrade pioniert met spraakgestuurd rapporteren

31-03-2021

Vitalis Residentie Parc Imstenrade pioniert als eerste ouderenzorgaanbieder in Nederland met een spraakgestuurd elektronisch cliëntendossier. Directeur Vitalis Residenties Léon Savelkoul vertelt in de ‘podcast Voorzorg’ van Skipr en Zorgvisie over de eerste bevindingen en het waarom van deze innovatieve werkwijze.

Lees het hele verhaal