NIEUWS VITALIS

In een grote organisatie gebeurt er veel. En hetgeen er gebeurt zegt veel over ons. Daarom delen wij het nieuws graag met u.

Zo krijgt u een goede indruk van de Vitalis Woonzorg Groep. Wij maken u graag nieuwsgierig!

Corporate logo


Vitalis is in beweging

Wij nodigen u uit om regelmatig het laatste nieuws te lezen. Mis niets en blijf op de hoogte. U bent ook altijd welkom bij evenementen, exposities en meer.

Eerste resultaten Kunst in de Zorg: ‘Van onschatbare waarde’

07-04-2021

Actieve deelname aan kunstprojecten in de langdurige zorg en ondersteuning biedt deelnemers positiviteit, zingeving en kwalitatieve sociale interacties. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het landelijke onderzoek Kunst in de Zorg, waar Vitalis WoonZorg Groep aan deelneemt. Positiviteit uit zich door middel van vrolijk zijn, genieten en ‘beter voelen’. “Bij Vitalis zijn we overtuigd van de meerwaarde van kunst en cultuur in de ouderenzorg. Dit effect kunnen onderbouwen met wetenschappelijk onderzoek is van onschatbare waarde.”

Lees het hele verhaal

Open huis op afspraak bij Vitalis Residentie Petruspark

06-04-2021

Kom sfeer proeven en een woning bezichtigen tijdens het open huis van Vitalis Residentie Petruspark van maandag 19 tot en met vrijdag 23 april 2021. Wij zorgen voor een hapje en een drankje!

Lees het hele verhaal

Medewerkers zorg ook goed voor jezelf

02-04-2021

Gisteren heeft Vitalis met een Zen Guru vacature op ludieke wijze aandacht gevraagd bij medewerkers voor het Thema: Zorg goed voor jezelf. We zagen 1 april als de perfecte dag om even stil te staan en samen te lachen na een bewogen corona jaar. Op diverse locaties gingen we het gesprek met medewerkers over zelfzorg aan. Zij ontvingen een verwencadeautje en mogen op iedere locatie een collega nomineren als Zen Guru. Want waar de één moeite heeft om goed voor zichzelf te zorgen, is de ander er gelukkig al een stuk beter in. Zo kunnen we allemaal van elkaar leren. Laten we daar de komende periode ook echt tijd voor nemen.

Natuurlijk gaan we geen Zen Guru aannemen bij Vitalis. Iedereen is anders en zo heeft dus ook iedereen andere manieren om voor zichzelf te zorgen. Vele medewerkers konden gelukkig lachen om de vacature tekst: met een boel clichés en stigma's bij elkaar! Het was een aanleiding  voor een goed gesprek op de diverse locaties over een belangrijk en serieus onderwerp.

Op diverse locaties gingen we het gesprek met medewerkers aan over zelfzorg. Ook ontvingen de medewerkers een verwencadeautje en kregen zij op iedere locatie de mogelijkheid om een collega te nomineren als Zen Guru. Waar de een moeite heeft voor zichzelf te zorgen, is de ander er gelukkig al een stuk beter in. Zo kunnen we allemaal van elkaar leren. Tot dinsdag 6 april kunnen zij hun nominaties nog inleveren en zo voor zichzelf en de genomineerde collega een verwenpakket t.w.v. 50,- te winnen!

Als het goed is nemen al onze medewerkers bij tijd en wijle de tijd om niet alleen voor anderen, maar ook voor zichzelf te zorgen. In de hectiek van de dag wordt dit natuurlijk ook vaak vergeten. Hopelijk herinnert deze 1 april-actie hen eraan, dit wél te blijven doen.  Want als je goed voor jezelf zorgt, kun je meer voor anderen betekenen. Daar helpen we medewerkers bij Vitalis graag mee. Zeker nu om, na een jaar corona, echt verder te kunnen in het nieuwe normaal.

Wij vertrouwen na deze ludieke dag, de hevige periode hopelijk wat meer achter ons te kunnen laten, weer meer aandacht voor onszelf te kunnen hebben en samen te kunnen werken aan het nieuwe normaal.

 P.s Om misverstanden te voorkomen:

  • Mogelijk is al dat 'zweverige' echt helemaal niks voor jou en ontspan jij het beste door een leuke serie of glas wijn. Het zou daarentegen ook zo kunnen zijn dat je je erg herkent in de beschrijving en je je misschien een beetje op de hak genomen voelde. Mediteer jij dagelijks of volg jij altijd graag je intuïtie? Goed nieuws: het mag er beiden zijn!
  • De vacaturetekst voor Zen Guru, is met een knipoog geschreven. Wij hebben het thema ‘zorg goed voor jezelf’ op een ludieke manier onder de aandacht willen brengen. Uiteraard willen we hiermee absoluut niemand tegen het zere been stoten. Wij respecteren en accepteren alle vormen van zorg voor jezelf en erkennen de waarde van (de beoefening van) persoonlijke, innerlijke ervaring cq. spiritualiteit.
  • Solliciteren op de Zen Guru vacature kan vanaf dit moment dus niet meer! De 1e gesprekken op maandag 5 april komen te vervallen. Eventuele sollicitanten worden hierop gewezen. Wil je de vacature toch nog even lezen? Dat kan https://www.vitalisgroep.nl/nieuws/1292-gezocht-zen-guru-32-36-uur-per-week
Lees het hele verhaal

Gezocht Zen Guru 32-36 uur per week

31-03-2021
GEZOCHT ZEN GURU
32-36 uur per week
 

Na een impactvolle corona periode is het cruciaal dat al onze medewerkers goed herstellen en bijkomen. Het is een hele kunst om te zorgen dat zij niet alleen aan de bewoners, maar ook aan zichzelf denken. De functie van Zen Guru is een nieuwe rol binnen Vitalis. De vacature wordt tegelijkertijd intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Lees het hele verhaal

Vitalis Parc Imstenrade pioniert met spraakgestuurd rapporteren

31-03-2021

Vitalis Residentie Parc Imstenrade pioniert als eerste ouderenzorgaanbieder in Nederland met een spraakgestuurd elektronisch cliëntendossier. Directeur Vitalis Residenties Léon Savelkoul vertelt in de ‘podcast Voorzorg’ van Skipr en Zorgvisie over de eerste bevindingen en het waarom van deze innovatieve werkwijze.

Lees het hele verhaal

Brand Kronehoef

31-03-2021

Brand Kronehoef           

Op dinsdagavond 30 maart heeft er kort en plaatselijk een brand plaatsgevonden in een appartement op de zevende verdieping op locatie De Kronehoef.

De cliënt maakt gebruik van zuurstof. Door het roken door de cliënt, is mogelijk de zuurstofbril ontploft en heeft brand veroorzaakt in haar gezicht. De zuurstoffles is niet ontploft of verbrand.

Lees het hele verhaal

Bewoners Theresia op de catwalk

16-03-2021

Bewoners met dementie van WoonincPlusVitalis Theresia staan op dinsdag 23 maart op de catwalk met hun eigen levensverhaal, verwerkt in een modecreatie. De art fashion show is onderdeel van het project OUD en NIEUW van modeontwerpster Babette van Rijthoven en verpleeghuisbewoner en verpleegkundige Teun Toebes. De modeshow is voor iedereen gratis online bij te wonen.

Lees het hele verhaal

De Vitalis Intensieve Zorg Courant is weer uit!

09-03-2021

Hét informatieblad voor de Vitalis intensieve zorg locaties Brunswijck, Peppelrode, Vonderhof en Wissehaege. Lees hem hier

Lees het hele verhaal

Onderzoek naar inzet 3D-geluid voor meer thuisgevoel

08-03-2021

Een verhuizing van thuis naar een zorginstelling kan veel stress met zich meebrengen. Zeker voor mensen met dementie. Uit onderzoek blijkt dat vertrouwd geluid gunstige effecten heeft op mensen met dementie. Daarom zijn we vorige maand samen met TU/Eindhoven, Qwiek en Fontys een onderzoek gestart hoe we met 3D-geluid het thuisgevoel binnen de muren van Vitalis WoonZorg Groep kunnen halen, onder de naam ‘Sounds Like Home’.

Lees het hele verhaal

Documentaire ‘Dokter Kees’ in première

10-02-2021

Is Willy nog wilsbekwaam en kan hij zelf nog beslissen of hij wil leven? Of voldoet Willy aan wat hij ooit heeft opgeschreven en mag hij op basis van zijn wilsverklaring euthanasie krijgen? De ontroerende documentaire ‘Dokter Kees’ van Jesse van Venrooij gaat over de zoektocht naar de wil van een patiënt van een arts, die tijdens de opnames in dienst was van Vitalis. Over ethische dilemma’s en over waardigheid en oprechte aandacht tot de laatste adem. Op 14 februari gaat de documentaire in première, tijdens de Week van de Euthanasie.

Lees het hele verhaal