NIEUWS VITALIS

In een grote organisatie gebeurt er veel. En hetgeen er gebeurt zegt veel over ons. Daarom delen wij het nieuws graag met u.

Zo krijgt u een goede indruk van de Vitalis Woonzorg Groep. Wij maken u graag nieuwsgierig!

Het laatste coronanieuws

Corporate logo


Vitalis is in beweging

Wij nodigen u uit om regelmatig het laatste nieuws te lezen. Mis niets en blijf op de hoogte. U bent ook altijd welkom bij evenementen, exposities en meer.

De nieuwe Next is uit!

30-06-2022

In dit nummer o.a.: Vitalis start nieuwe dagbestedingsvorm, Scholing vrijwilligers en zomertips

Bekijk het magazine

Lees het hele verhaal

Vitalis teleurgesteld over vonnis rechtbank aansprakelijkheid ING Bank

28-06-2022

Stichting Vitalis Residentiële Woonvormen en Vitalis WoonZorg Groep hebben in augustus 2020 gezamenlijk een claim neergelegd bij ING bank vanwege het niet dan wel onvoldoende nakomen van de zorgplicht bij het afsluiten, maar ook gedurende de looptijd van de rentederivaten. Op 4 mei jl. heeft de rechtbank te Amsterdam uitspraak gedaan en heeft de vordering van Vitalis helaas afgewezen.

Lees het hele verhaal

Bouwupdate Vitalis De Paladijn: we hebben de sleutel!

16-06-2022

Voor de nieuwste Vitalis-locatie in Geldrop was het een belangrijke en leuke week. Vandaag bereikte het project de opleverdatum, wat betekent dat de buitenzijde helemaal gereed is en nu met de afwerking aan de binnenkant gestart kan worden. We hebben eindelijk zelf de sleutel en de omgeving van De Paladijn is niet langer bouwterrein.

Benieuwd hoe de inrichting van een nieuwe zorglocatie tot stand komt? Lees dan verder, want we vroegen het interieurarchitect Anet van de Vorst, van Anet Interieurs.

Anet werkt samen met interieurarchitect Erwin Vroegop en zit al sinds haar 17e in het vak. Ze hebben meegewerkt aan grote interieurprojecten als het stadhuis en de schouwburg in Eindhoven, maar waren dichterbij ook betrokken bij onze locatie Wissehaege (meanderen binnenring). Inmiddels houdt Anet zich vooral bezig met het ontwerpen en inrichten van zorgprojecten. Op de vraag waarom dat zo leuk is, zegt Anet: “Zorggroepen hebben speciale behoeften, waarbij we in het ontwerp extra goed moeten kijken wat wel en niet past bij de doelgroep. Ruimtes creëren waar mensen gelukkig in zijn vind ik interessant en geeft diepte aan mijn vak.”

Het pand zelf is vrij statig en recht, Anet heeft daarom geprobeerd aan de binnenzijde te werken met groentinten voor het binnen/buiten gevoel en koos bijzondere prints voor de huiselijkheid. In Anets ontwerpen is overal rekening gehouden met de licht dementerende bewoners die dit najaar hun intrek in De Paladijn nemen. “De studio’s zijn ruimtelijk en licht opgezet. Een grote kast scheidt het slaapgedeelte van het woongedeelte, dat werkt veel beter dan een muur. Op de vloeren hebben we bewust weinig kleurcontrasten gebruikt, vanwege het gevoel van diepte. Ook worden de vloeren in de gangen in de breedte gelegd, voor een optisch ruimer gevoel. De dementerende doelgroep mag blijven lopen en bewegen zonder obstakels, dat is belangrijk. Omdat we weten we dat mensen met dementie vaak in rondjes lopen, is de vloer aan het eind van de gangen donkerder gemaakt zodat het logisch voelt om om te keren.”

Verder zorgen de verschillende kleuren van de voordeuren ervoor dat bewoners hun eigen studio herkennen. “In het ontwerp hebben we geprobeerd zoveel mogelijk tijdloze materialen en kleuren te gebruiken, omdat we niet zozeer een hele hippe omgeving ontwerpen, maar vooral een plek waar mensen zich straks veilig en thuis voelen”, aldus Anet.

De_Paladijn_-_impressie_2_ontmoetingsruimte.jpg

De_Paladijn_-_impressie_studio_woongedeelte.jpg

Gangen en wanden Vitalis De Paladijn

 

 

 

 

 

 

Lees het hele verhaal

Rariteitenkabinet prikkelt zintuigen ouderen

22-06-2022

Binnen Vitalis is er bijzondere aandacht voor activiteiten en evenementen op het gebied van Kunst en Cultuur. Het prachtige project (S)Pionieren laat zien dat kunst en cultuur aanspraak doet op de verbeeldingskracht, op creativiteit en mogelijkheden. Én heeft als doel om meer ouderen in aanraking te laten komen met kunst en cultuur. Vandaag stond in Groot Eindhoven een artikel over één van de projecten van (S)Pionieren.

Lees het hele verhaal

Vitalis start nieuwe dagbestedingsvorm

03-06-2022

Sinds begin dit jaar heeft Vitalis in samenwerking met de gemeente Eindhoven het aanbod van dagbesteding op diverse locaties uitgebreid met basisdagbesteding. Naast dagbesteding binnen de wlz en wmo is er nu ook dagbesteding zonder indicatie, maar wel met een doel en begeleiding mogelijk. Het gaat vooral om recreatieve, sportieve, creatieve en sociaal-culturele activiteiten, zonder enige prestatiedruk. Gezelligheid en positieve beleving staan voor de deelnemers voorop. Zolang mogelijk zelfstandig thuis wonen, zelf de regie behouden en de achteruitgang vertragen. Dit is waar Vitalis via de (basis)dagbesteding aan werkt. Gelukkig oud zijn, met de focus op wat nog wel kan, op talenten en waar iemand blij van wordt. Dat sluit nauw aan bij de visie van Vitalis ‘zelf doen, meedoen, ertoe doen’. Zo worden geïndiceerde zorg en ondersteuning zolang mogelijk uitgesteld.

Lees het hele verhaal

Vitalis verwelkomt nieuw lid Raad van Toezicht

02-06-2022

De heer Frank E. van Kommer RA is per 1 juni 2022 benoemd tot lid Raad van Toezicht bij Vitalis WoonZorg Groep. Frank van Kommer is vrijgevestigd toezichthouder/ (bestuurs-) adviseur en heeft geruime ervaring als accountant en adviseur van een diverse (middel)-grote (zorg)organisaties. Bovendien is hij lid Raad van Toezicht ZZG zorggroep en Voorzitter bij Stichting Natuurlijk Otterlo.

De Raad van Toezicht van Vitalis WoonZorg Groep bestaat verder uit: Mevrouw M. (Monique) J. Verdier (voorzitter), de heer H. (Hennie) A.W.M. Brons, Mevrouw K.G. (Katrien) Luijkx en De heer C.M. (Tijn) van Elderen. 

Mevrouw M.P.H. (Ellen) van Beijsterveldt-Niels neemt vanwege het verstrijken van de maximale zittingstermijn van 8 jaar per 1 juni 2022 afscheid van Vitalis.

Meer weten over bestuur en toezicht

Lees het hele verhaal

Projectgroep V.I.P. 2.0 bezoekt Vitalis Parkinson Expertise Centrum

25-05-2022

Op maandag 23 mei werd het Parkinson Expertise Centrum op Vitalis Peppelrode bezocht door de Projectgroep V.I.P. 2.0 (Verpleeghuizen op weg naar Integrale Parkinsonzorg 2.0). De projectgroep bezoekt en onderzoekt verpleeghuizen met een gespecialiseerde parkinson woonafdeling in Nederland, waaronder die van Vitalis WoonZorg Groep in Eindhoven.

Tijdens deze bezoeken wordt gekeken hoe je een verpleeghuisafdeling kunt inrichten specifiek voor mensen met parkinson(isme) en wat de toegevoegde waarde hiervan is voor de bewoner en voor de zorgaanbieder. Ervaringen worden meegenomen naar de andere verpleeghuizen die worden bezocht.

De projectgroep was zeer enthousiast over onze aanpak, onze ervaringen en de ervaringen van bewoners en mantelzorgers. Ook waren ze te spreken over onze toekomstplannen. Uiteraard ligt de focus binnen Vitalis ook op langer zelfstandig langer thuis. Samen met onze ketenpartners onderzoeken we actief hoe dit mogelijk kan worden gemaakt.

Lees hier meer over onze Parkinson visie en diensten.

 

Lees het hele verhaal

Vrijwilligster Riet maakt het verschil

18-05-2022

In de rubriek "stille krachten" van Groot Eindhoven, komen mensen aan het woord die belangrijk (vrijwilligers)werk doen dat vaak niet zo zichtbaar is in de maatschappij. Deze keer kwam Riet, vrijwilligster bij Vitalis, aan het woord. 

Lees het hele verhaal

Kom sfeer proeven: open dag Residentie Petruspark

09-05-2022

Ontdek de heerlijke binnentuin van Residentie Petruspark op de open dag dinsdag 17 mei van 10:00 tot 12:00. laat u verrassen door de ruime en mooie senioren appartementen. Tijdens de open dag vertelt een wijkverpleegkundige over de zorgmogelijkheden. Ook wordt u geïnformeerd over het uitgebreide culturele programma. En als u wilt, kunt u kennis maken met bewoners.

Lees het hele verhaal

Het belang van ergotherapie

02-05-2022

Femke Rietveld (44 uit Eindhoven) is al 21 jaar ergotherapeut bij Vitalis, binnen de revalidatie, PG (psychogeriatrie) en GP (geronto-psychiatrie). Wat ze precies doet en waarom ergotherapie zo belangrijk is? Ze vertelt er zelf over:

Lees het hele verhaal