NIEUWS VITALIS

In een grote organisatie gebeurt er veel. En hetgeen er gebeurt zegt veel over ons. Daarom delen wij het nieuws graag met u.

Zo krijgt u een goede indruk van de Vitalis Woonzorg Groep. Wij maken u graag nieuwsgierig!

Het laatste coronanieuws

Corporate logo


Vitalis is in beweging

Wij nodigen u uit om regelmatig het laatste nieuws te lezen. Mis niets en blijf op de hoogte. U bent ook altijd welkom bij evenementen, exposities en meer.

Gerechten met een bijzonder verhaal tijdens Heel Vitalis Kookt!

01-12-2023

Op woensdag 22 november vond de spectaculaire Grande Finale plaats van het culinaire evenement 'Vitalis Kookt'. Ouderen en medewerkers van 7 locaties deden mee en lieten de aanwezige en de jury proeven. De jury bestond uit Mounir Toub, Cor (CCR), Harian (Huuskes), en Iris (diëtiste). 

Lees het hele verhaal

Vacature voor lid Cliëntenraad Brunswijck met kennis en/of ervaring met Revalidatie

01-12-2023

De cliëntenraad Brunswijck is per direct op zoek naar een nieuw lid

Het doel van de cliëntenraad
De cliëntenraad Brunswijck behartigt de gemeenschappelijke belangen van bewoners en revalidatie-patiënten en adviseert gevraagd en ongevraagd de directie met als doel de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening te verbeteren.

Lees het hele verhaal

Dag van de mantelzorg 2023

10-11-2023

Jullie maken echt het verschil! Dankzij jullie kunnen heel veel ouderen en kwetsbaren, het leven blijven leiden zoals zij dat willen. Dank jullie wel. Ook voor de intensieve samenwerking op onze locaties. Samen zorgen we ervoor dat ouderen gelukkig ouder worden.

Lees het hele verhaal

Brabants breed pleidooi; ontzie de ouderenzorg bij bezuinigingen

27-09-2023

Namens alle ouderenzorgorganisaties in Brabant is op dinsdag 26 september een manifest aangeboden aan o.a. Brabantse kandidaat-Kamerleden, zorgwethouders, belangenorganisaties.

Geef de Brabantse ouderenzorg de ruimte om de noodzakelijk overgang naar de toekomst te maken, in plaats van te bezuinigen. Anders loopt de zorg voor ouderen totaal vast. Dat bepleiten alle Brabantse ouderenzorginstellingen in een provinciebreed ondersteund manifest. Het gaat niet om méér geld. Om aan de personeelstekorten en de toename van het aantal zorgbehoevende ouderen het hoofd te bieden, is de ouderenzorg al bezig om anders te organiseren. In het manifest vragen de Brabantse ouderenzorginstellingen vooral om tijd.

Lees het hele verhaal

Vitalis behaalt voor alle locaties Green Deal Zilver

21-09-2023

In juni van dit jaar heeft een uitgebreide audit plaatsgevonden voor de Green Deal. Om het zilveren certificaat te krijgen lag de nadruk voor Vitalis op onder andere voeding en inkoop in relatie tot duurzaamheid. Zo is gewerkt aan een voedselverbeterplan en is een duurzaam inkoopbeleid geïmplementeerd. Er werd opgemerkt dat Vitalis stappen maakt op duurzaamheidsgebied en dat steeds meer medewerkers enthousiast worden van de gestelde duurzaamheidsdoelstellingen.

Lees het hele verhaal

Heeft u het Eindhovens Mantelzorgcompliment al aangevraagd?

20-09-2023

Het Eindhovens Mantelzorgcompliment kan weer worden aangevraagd.

Zorgt u voor iemand in Eindhoven voor minstens 8 uur per week en minimaal 3 maanden?  

Vraag dan het Mantelzorgcompliment aan. Dit kan tot uiterlijk 1 november 2023 via onderstaande link.

Lees het hele verhaal

Informatie bijeenkomst Seniorenpunt - 12 september

31-08-2023

Wilt u zich goed voorbereiden op een nieuwe levensfase? Op dinsdagavond 12 september van 18.30 tot 20.00 uur. vindt de informatiebijeenkomst van SeniorenPunt plaats. 

Lees het hele verhaal

Vitalis is volop 'in beweging'!

03-08-2023

Bij Vitalis zorgen we er samen voor dat ouderen gelukkig ouder worden én dat medewerkers die dingen doen die nodig zijn en echt het verschil maken. We doen dit door:

1. De behoefte van ouderen echt te kennen; onszelf helpen te stoppen met automatismen, met dingen doen waar eigenlijk niet om wordt gevraagd.
2. Welzijn verhogende activiteiten; we geloven dat aandacht voor welzijn ertoe bijdraagt dat ouderen zich prettiger voelen en daardoor minder zorg nodig hebben.
3. Het toepassen van nieuwe mogelijkheden; bewezen innovaties zijn o.a. helpend bij het zelfredzaam blijven en/of bij het ontlasten van de medewerker. 
 

Op alle locaties van Vitalis zijn we met ‘deze beweging’ bezig. Dit omdat wij geloven dat de zorg, nu en in de toekomst, anders moet en kan. We weten dat, in de hectiek van de dag, de verleiding groot is om te doen/vragen wat je altijd deed. We weten ook dat er niet één oplossing is. We praten hier open over; met ouderen en hun sociale netwerk, met elkaar en met vrijwilligers. Zo ontdekken we wat nodig is en wat wel of wat niet werkt. 

Lees het hele verhaal

Vacature voorzitter cliëntenraad Peppelrode

02-08-2023

Voor locatie Vitalis Peppelrode is de cliëntenraad, vanwege het vertrek van de huidige voorzitter, op zoek naar een nieuwe voorzitter op vrijwillige basis.

Vitalis Peppelrode is gelegen in Woensel in Noord-Eindhoven en biedt zorg en ondersteuning aan diverse doelgroepen: zelfstandig wonen met zorg en verpleeghuiszorg. Ook het Vitalis Parkinson Expertisecentrum is hier gevestigd.

De belangen van alle ouderen die zorg ontvangen van Vitalis Peppelrode worden behartigd door de cliëntenraad, welke op dit moment bestaat uit 9 leden, inclusief de voorzitter. De cliëntenraad denkt mee, geeft waar nodig advies en instemming op onderwerpen die ertoe doen.

Wilt u een bijdrage leveren aan de kunst van gelukkig ouder worden op Vitalis Peppelrode?
 

We kijken uit naar uw reactie!

Lees het hele verhaal

Zelfstandig thuiswonen met hulp van de Vitalis behandelaren

31-07-2023

Ouderen blijven steeds vaker thuis wonen, maar dat lukt vaak niet zonder de juiste hulp. Vitalis is de expert op het gebied van welzijn en zorg voor ouderen. Niet alleen in het verpleeghuis. Ook ouderen, die zelfstandig wonen op onze wijklocaties, kunnen gebruik maken van onze behandelexpertise. Door de juiste preventieve maatregelen in te zetten kan het leven een stuk aangenamer worden. 

Vitalis heeft zo’n 120 behandelaren in dienst. Vrijwel dagelijks zijn er fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten en psychologen op zeker 9 locaties aanwezig. Ook onze logopedisten en muziektherapeuten kunnen worden ingeschakeld.

Lees het hele verhaal