NIEUWS VITALIS

In een grote organisatie gebeurt er veel. En hetgeen er gebeurt zegt veel over ons. Daarom delen wij het nieuws graag met u.

Zo krijgt u een goede indruk van de Vitalis Woonzorg Groep. Wij maken u graag nieuwsgierig!

Corporate logo


Vitalis is in beweging

Wij nodigen u uit om regelmatig het laatste nieuws te lezen. Mis niets en blijf op de hoogte. U bent ook altijd welkom bij evenementen, exposities en meer.

Medewerkers Tevredenheidsonderzoek

De resultaten van het Medewerkers Tevredenheidsonderzoek (MTO) zijn bekend ! Vitalis scoort als geheel op alle onderzochte onderdelen beter, dan de meeste andere zorgorganisaties (32) die hebben meegedaan. Dat is een mooi resultaat. Het geeft vertrouwen dat we op de juiste weg zitten om ‘de fijnste club om bij te werken’ te worden.

Lees het hele verhaal

De nieuwe Next is uit!

In dit nummer o.a. aandacht voor de achtergrond van Gerrit Abelskamp, muziekquiz en meer dan zorg: de wijkverpleegkundige.

Bekijk het magazine

Lees het hele verhaal

Genomineerd voor de Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst!

Wauw, wat we sluiten het einde van dit jaar goed af, met de nominatie voor de Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst! Wij zijn één van de tien geselecteerde verpleeghuizen, die vanaf volgend jaar 60 dagen lang ondersteuning krijgt om de implementatie of opschaling van de ondersteunende technologie daadwerkelijk vorm te geven. Bovendien maken we kans op de titel ‘Zorgvernieuwer 2021’!!!!

Lees het hele verhaal

Vergroot je kans op werk met het traject Ketenzorg!

Haal je in juni 2020 je Verzorgende IG Diploma of ben je al Verzorgende IG en wil je verpleegkundige worden? Dan bieden we jou een unieke kans om door te groeien naar mbo-verpleegkundige. Tijdens deze opleiding ga je stages lopen in de ketenzorg, dat betekent stages in het algemene ziekenhuis bij Catharina ziekenhuis en in de wijkzorg en revalidatiezorg bij Vitalis WoonZorg Groep.

Lees het hele verhaal

Fijne feestdagen!

Dit jaar heeft het bestuur en management ervoor gekozen een speciale digitale kerstgroet te maken voor onze medewerkers, vrijwilligers, cliënten, mantelzorgers en partners.

Geniet van de feestdagen thuis óf bij Vitalis.

Bekijk de digitale boodschap hier!

Lees het hele verhaal

De Vitalis Intensieve Zorg Courant is weer uit!

Hét informatieblad voor de Vitalis intensieve zorg locaties Brunswijck,
Peppelrode, Vonderhof en Wissehaege.
 
Lees het hele verhaal

Wet zorg en dwang; onze teams zijn er klaar voor!

Per 1 januari 2020 treedt de Wet zorg en dwang (Wzd) in werking. Bij Vitalis zijn we al druk bezig met het trainen van onze teams op onze visie op vrijheid voor mensen met dementie.

De Wzd regelt dat de cliënt zorg krijgt waar hij/zij het mee eens is. Alleen als het echt niet anders kan, wordt onvrijwillige zorg toegepast. Bij Vitalis is en blijft vrijwillige zorg ook het uitgangspunt. Per januari zijn er bij Vitalis een 9-tal Wzd-functionarissen actief die erop toezien dat er bij onvrijwillige zorg volgens de richtlijnen van de wet wordt gehandeld.

Meer weten? Lees er hier meer over op onze website.

Lees het hele verhaal

9 december live meekijken bij Vitalis

Op maandag 9 december vanaf 20.00 uur wordt er op diverse locatie weer een directe verbinding tot stand gebracht met het Parktheater.  Kaartjes t.w.v. 7.50 p/p (incl. 1 consumptie) koopt u bij de receptie van de deelnemende uitzendlocaties: Vitalis Peppelrode, Vonderhof, Brunswijck en WoonincPlusVitalis locaties Wilgenhof, Parc Gender, De Horst-Kronehoef, Kortonjo (receptie op Wissehaege).

Lees het hele verhaal

Vitalis behoort tot de top10 best gewaardeerde verpleeghuizen!

ZorgkaartNederland, de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg publiceerde gisteren de top 2019 in 3 verschillende categorieën. We zijn heel erg blij dat we in de top 10 best gewaardeerde verpleeghuizen staan, en clienten ons dit jaar gemiddeld met een 8.7 hebben beoordeeld. Dit is voor ons een grote stimulans, dat we goed bezig zijn met het nastreven van onze bedoeling: de Kunst van Gelukkig Oud zijn!

Bekijk hier de top 10 van de 3 categorieën

Lees meer op de website van Zorgkaart Nederland

Lees het hele verhaal

Afstudeerproject genomineerd voor V&VN scriptieprijs!

De V&VN VZI eHealth reikt jaarlijks een scriptieprijs uit. Maaike Bisschop en Nasma Azdad, studenten Verpleegkunde aan de Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid, hebben doormiddel van kwalitatief onderzoek op een afdeling van Vitalis, in kaart gebracht op welke wijze het huidige zorgalarmeringssysteem de zorgrelatie tussen zorgvrager en zorgverlener beïnvloedt.

Het onderzoek is zeker een motivatie om de zorgalarmeringssystemen binnen Vitalis op een zodanige manier te innoveren dat behoeften van gebruikers leidend zijn. De nominatie is op zich al een geweldige prestatie, maar het zou nog geweldiger zijn om deze scriptieprijs te winnen! We helpen onze studenten graag hierbij, dus stem (voor 1 december) op hen!

Lees het hele verhaal