NIEUWS VITALIS

In een grote organisatie gebeurt er veel. En hetgeen er gebeurt zegt veel over ons. Daarom delen wij het nieuws graag met u.

Zo krijgt u een goede indruk van de Vitalis Woonzorg Groep. Wij maken u graag nieuwsgierig!

Corporate logo


Vitalis is in beweging

Wij nodigen u uit om regelmatig het laatste nieuws te lezen. Mis niets en blijf op de hoogte. U bent ook altijd welkom bij evenementen, exposities en meer.

Wissel voorzitter Centrale Cliëntenraad Vitalis

12-10-2020

Na ruim zes jaar is de zittingstermijn van de onafhankelijke voorzitter van de Centrale Cliëntenraad (CCR) helaas verstreken. Door COVID-19 heeft de huidige voorzitter ons nog wat langer bijgestaan, maar op 7 december zal Kees de Vaal echt de laatste vergadering voorzitten. Vanaf 1 januari 2021 zal zijn opvolger, Henri de Wijkerslooth, zich samen met de CCR-leden inzetten voor de cliënt-medezeggenschap binnen Vitalis WoonZorg Groep. Ieder vanuit zijn eigen kijk en ervaring vanuit de missie van Vitalis; de kunst van gelukkig oud zijn. 

Lees het hele verhaal

Vitalis danst #Jerusalemachallenge

06-10-2020

Afgelopen periode hebben verschillende locaties meegedaan aan de #Jerusalemachallenge. De dans staat wereldwijd symbool voor hoop, troost en verbondenheid tijdens de coronacrisis.

Lees het hele verhaal

Slimme inzet technologie: zakelijke telefoons

05-10-2020

Wij willen dat mensen bij ons gelukkig oud zijn. Nu en in de toekomst. Om daar optimaal aan bij te dragen, blijven we vernieuwen. Door anders te denken en de slimme inzet van technologie. Onlangs hebben we hierin een grote stap gezet: iedere Vitalis medewerker werkt voortaan met een zakelijke mobiele telefoon.

Lees het hele verhaal

Miet op bezoek bij Vitalis; een klankkast over taal en het gevoel van thuis

24-09-2020

Met haar klankkasten (geluidsinstallaties) tourt Miet vanaf november een jaar lang door Brabant, zij bezoekt ook drie locaties van Vitalis in Eindhoven. Onderzoek wijst uit dat het spreken en horen van dialect van invloed kan zijn op je gevoelens van welzijn in een verzorgingstehuis. Aan alle Brabanders de oproep om vóór 1 oktober een aantal woorden in hun eigen taal of dialect op het telefoonnummer van Miet in te spreken.

Lees het hele verhaal

De Vitalis Intensieve Zorg Courant is weer uit!

22-09-2020

Hét informatieblad voor de Vitalis intensieve zorg locaties Brunswijck, Peppelrode, Vonderhof en Wissehaege.

Lees hem hier

Lees het hele verhaal

De nieuwe Next is uit!

15-09-2020

In dit nummer o.a. aandacht voor Bewoners Vaandelhof verhuizen, Nathaly doet aan topsport en Gerard al 22 jaar gildebroeder.

Bekijk het magazine

Lees het hele verhaal

Theatervoorstelling Trotse kameraden in Coronatijd

14-09-2020

Regisseur Liesbeth Reeser maakt samen met bewoners, (zorg)medewerkers en wijkbewoners van Vitalis Peppelrode (de Trotse Kameraden) theater. De Trotse kameraden repeteren wekelijks en werken toe naar een theatervoorstelling voor publiek. Normaal in de groep, maar nu samen repeteren als groep tijdelijk niet meer mogelijk was door Covid-19, één op één. Liesbeth repeteerde in de speciale corona bezoekruimte van Vitalis Peppelrode. Trotse kameraden is een samenwerkingsproject van Vitalis WoonZorg Groep en CKE. Met dank aan de Trotse kameraden.

Lees het hele verhaal

Blijvend aandenken voor al onze medewerkers

25-08-2020

In deze heftige coronatijd met vele regels, onduidelijkheden, angsten en onwetendheid over wat ons te wachten staat, wilde Vitalis al zijn medewerkers een blijvend aandenken geven. Dit handgemaakte zilveren vleugelspeldje staat bij ons symbool voor boven jezelf uitstijgen.

Lees het hele verhaal

Een praatje met zorgrobot SARA helpt tegen de eenzaamheid

11-08-2020

Binnenkort zijn vijf locaties van Vitalis een nieuwe bewoner rijker; zorgrobots nemen dan hun intrek in één van de Eindhovens woonzorgcentra. En dan niet om medicijnen toe te dienen of om de ouderen te wassen; SARA zorgt vooral voor een fijn momentje van afleiding. En dat is, zeker in de eenzame zomerperiode, erg welkom. De komst van de zorgrobots is mogelijk gemaakt door de Philips Foundation.

Lees het hele verhaal

De Nachtwacht in ware grootte bij Vitalis

23-07-2020

Wij openen deze zomer onze deuren voor een levensgrote replica van de Nachtwacht van het Rijksmuseum. Vanaf donderdag 23 juli tot en met 26 augustus reist het wereldberoemde schilderij van Rembrandt van Rijn langs vijf van onze locaties.

Lees het hele verhaal