NIEUWS VITALIS

In een grote organisatie gebeurt er veel. En hetgeen er gebeurt zegt veel over ons. Daarom delen wij het nieuws graag met u.

Zo krijgt u een goede indruk van de Vitalis Woonzorg Groep. Wij maken u graag nieuwsgierig!

Corporate logo


Vitalis is in beweging

Wij nodigen u uit om regelmatig het laatste nieuws te lezen. Mis niets en blijf op de hoogte. U bent ook altijd welkom bij evenementen, exposities en meer.

Fotoprinter 'Pobble' brengt bewoners dichter bij elkaar

20-05-2020

Bij Vitalis locatie Peppelrode staan sinds deze week vijf fotoprinters die op afstand kunnen worden bediend door familieleden van de bewoners. Op ieder moment van de dag kan een bewoner een foto ontvangen met daarop een bekend gezicht of herkenbare plaats en een persoonlijke boodschap. Het is een nieuwe manier om contact te leggen tussen ouderen en familieleden die nog steeds niet op bezoek mogen komen.

Lees het hele verhaal

Een bijzonder dank je wel tijdens de Dag van de Verpleging

12-05-2020

Het klinkt heel simpel, maar betekent soms heel veel: 'Dankjewel!' Vandaag, op de Dag van de Verpleging, laten we nog eens extra weten dat we enorm trots en dankbaar zijn op al onze medewerkers en vrijwilligers. Op onze locaties en per post deelden we vandaag een kaart met attentie uit. Natuurlijk op afstand en op sommige locaties zelfs op ludieke wijze!

Lees het hele verhaal

Helpt u Vitalis Vonderhof aan een veilig, afgeschermd terras?

28-04-2020

Ondernemende en betrokken Vitalis-medewerkers en vrijwilligers zijn samen met de bewoners van Vonderhof een crowdfunding actie gestart. Het doel is samen genieten op een veilig en afgeschermd terras in hun eigen tuin waar ook de dementerende ouderen zelfstandig gebruik van kunnen maken.

Lees het hele verhaal

Boekje ‘Vitamines voor de geest’ op de deurmat

10-04-2020

Al onze bewoners ontvingen per post het eerste exemplaar van ‘Vitamines voor de geest’. Een verzameling artistieke opdrachten, die een bijdrage leveren aan een zinvolle dag in deze onzekere tijd. Het is de start van tweewekelijkse post vol kunstzinnige inspiratie.

In dit eerste boekje zitten onder meer opdrachten voor het maken van een stiftgedicht, een mooie kleurplaat van grafisch kunstenaar Henri van Nuenen, ideeën voor een knipopdracht geïnspireerd op het werk van Henri Matisse, een kunstkaart van het Van Abbemuseum en een korte tekst ter inspiratie. Het pakketje wordt minimaal acht keer, iedere twee weken verstuurd. Met telkens weer andere, nieuwe en verrassende opdrachten.

Lees het hele verhaal

Theatervoorstelling bewoners/medewerkers 14,15,16 febr. in CKE

05-02-2020
Ook dit jaar zijn er, onder leiding van professionele regisseurs, weer twee prachtige en ontroerende theatervoorstellingen gemaakt door en voor Vitalis zorgmedewerkers, vrijwilligers, bewoners en wijkbewoners. De voorstellingen zijn op 14, 15 en 16 februari te zien in de theaterzaal van CKE.  

 

Ervaar zelf hoe dit unieke samenwerkingsproject zorgt voor een hele andere band tussen bewoners, vrijwilligers én (zorg)medewerkers!

Lees het hele verhaal

Finale Heel Vitalis bakt!

05-02-2020

Gisteren was het dan eindelijk zover. De finale van ‘Heel Vitalis bakt’! De afgelopen weken is er op verschillende locaties druk gebakken door medewerkers/vrijwilligers, voor én met bewoners.

De finalisten van de locaties presenteren gisteren hun gebak aan de 2-koppige jury, beide culinair specialisten. Belangrijke graadmeters bij de beoordeling waren cliëntbetrokkenheid, smaak en presentatie. Alle finalisten zijn met een mooie prijs voor de afdeling naar huis gegaan. De winnaar, Vitalis Theresia, sleepte ook dé Vitalis bakt Award in de wacht! Wat een fantastische afsluiter van een heerlijk project.

Speciale dank aan een van onze locaties die deze leuke sfeerfilm heeft gemaakt!

Lees het hele verhaal

Geïnspireerd door authentieke praktijkverhalen collega's!

03-02-2020

Het nieuwe jaar hebben we  op 9 januari succesvol ingeluid tijdens de 1e krachtstroom bijeenkomst van dit jaar. Dé bijeenkomst waar we (3x per jaar) het trotse Vitalis gevoel met elkaar beleven, door bij te praten over de laatste ontwikkelingen/de koers. Maar bovenal laten Vitalis medewerkers er zien hoe zij onze besturingsfilosofie ‘Doen wat nodig is’ in de praktijk brengen.

Wat doen we extra of buiten de gebaande paden om goede zorg mogelijk te maken? Hoe worden geluksmomenten gecreëerd én verandering teweeg gebracht? Hoe wordt er ‘buiten de lijntjes gekleurd’ met een tevreden cliënt als resultaat.

Wat zijn we weer geïnspireerd geraakt door de authentieke praktijkverhalen van onze collega’s!

Klik hier voor de sfeerimpressie.

Lees het hele verhaal

Vacature Voorzitter Centrale Cliëntenraad

30-01-2020

In verband met het verstrijken van de benoemingstermijn van de huidige voorzitter, zijn we op zoek naar een:

 onafhankelijk voorzitter Centrale Cliëntenraad

Het betreft een onbezoldigde functie met een onkostenvergoeding.

 

Lees het hele verhaal

Medewerkers Tevredenheidsonderzoek

20-01-2020

De resultaten van het Medewerkers Tevredenheidsonderzoek (MTO) zijn bekend ! Vitalis scoort als geheel op alle onderzochte onderdelen beter, dan de meeste andere zorgorganisaties (32) die hebben meegedaan. Dat is een mooi resultaat. Het geeft vertrouwen dat we op de juiste weg zitten om ‘de fijnste club om bij te werken’ te worden.

Lees het hele verhaal

De nieuwe Next is uit!

17-01-2020

In dit nummer o.a. aandacht voor de achtergrond van Gerrit Abelskamp, muziekquiz en meer dan zorg: de wijkverpleegkundige.

Bekijk het magazine

Lees het hele verhaal