Vaandelhof

Vaandelhof

Ouderen met psychische- of gedragsproblemen zoveel mogelijk ‘normaal’ leren wonen. Op de afdeling Vaandelhof  in De Grijze Generaal in Eindhoven bieden GGzE en Vitalis WoonZorg Groep gezamenlijk begeleiding in woonvaardigheden aan senioren met psychische problemen en gedragsproblemen.

 

Wonen op Vaandelhof?

Neem contact op de (zorg)adviseurs van het SeniorenPunt

Vaandelhof
Vaandelhof

Lees de reviews

Ga naar de pagina

 

Gespecialiseerd team

Op Vaandelhof werkt een gespecialiseerd team met Vitalis-, GGzE-medewerkers en het ambulante behandelteam van GGzE centrum ouderenpsychiatrie. De specifieke training en begeleiding is gericht op het verminderen van gedragsproblemen. Daarbij is veel aandacht voor huiselijkheid en bejegening. Vaandelhof kent drie woongroepen:

  • Woongroep 1: cliënten met cognitieve problematiek t.g.v. van alcohol abusus.
  • Woongroep 2: cliënten met een combinatie van somatische en psychiatrische problematiek.
  • Woongroep 3: cliënten met psychogeriatrische problematiek met gedragsproblemen.

Woonvaardigheden

Het verblijf op Vaandelhof is tijdelijk. Cliënten van Vitalis en cliënten van GGzE kunnen bij ons terecht. Zo normaal mogelijk wonen en leven is het doel. Op Vaandelhof leren bewoners woonvaardigheden waarmee ze het aan kunnen om weer in hun eigen omgeving te wonen.

Bekijk voor meer informatie de folder over Vaandelhof.

 

Binnenkort kan ik weer zelfstandig wonen

Ik woon op locatie Vaandelhof in een groep van 9 mensen. Iedereen heeft zijn eigen taak. Ik maak bijvoorbeeld het ontbijt voor iedereen en haal de krant. Ook doe ik vrijwilligerswerk bij Vitalis. Elke vrijdagochtend ga ik koken met 9 bejaarde dames. Zó gezellig! Het gaat inmiddels zo goed met me dat ik binnenkort weer zelfstandig kan wonen.

- Han Goorhuis -